САЩ за Махачкала: Като антиеврейските погроми в Руската империя

Отхвърлиха обвиненията за украинска и западна намеса
31 окт 2023 08:20, Елка Василева
78
САЩ за Махачкала: Като антиеврейските погроми в Руската империя
Кадър: YouTube

Антиизраелските размирици на летището в населената предимно с мюсюлмани руска република Дагестан може да бъде сравнено с погромите от времето на Руската империя, заяви Белият дом, цитиран от Франс прес.

"Някои ще сравнят това с погромите от края на 19 в. и началото на 20 в. и мисля, че това вероятно е подходящо описание, като се има предвид разпространеното видео", заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, визирайки нападенията срещу евреи, които са се случвали по това време в Руската империя. "Това е чисто и просто омраза, фанатизъм и сплашване", добави той.

Още по темата
В неделя вечерта тълпа от мъже нахлу на пистата и терминала на летището в Махачкала на фона на напрежението по света, свързано с конфликта между Израел и "Хамас". На видеоклипове, публикувани в социалните мрежи и в руски медии, се виждат мъже, които проверяват самоличността на пътници, отварят врати на терминала и се събират около самолет на пистата. В един от видеоклиповете един от тях държи плакат: "В Дагестан няма място за убийци на деца", а други скандират "Аллах акбар!" Някои от участниците в размириците носят палестински знамена.

Кърби категорично отхвърли обвиненията на руския президент Владимир Путин за украинска и западна намеса в нападението на летището в Дагестан.

 "Класически руски подход, когато нещо се обърка в страната ви, обвинявате някой друг", контрира той, заявявайки: "Западът няма нищо общо с това".

"Виждал съм коментарите им, в които обвиняват Украйна, и те са абсурдни. Смятаме, че те по-скоро трябва да потърсят отговорност от хората, които са отговорни за това", добави говорителят на Държавния департамент Матю Милър пред медиите.

"Призоваваме руските власти публично да осъдят тези демонстрации с насилие и да гарантират безопасността на израелците и евреите в Русия", допълни говорителят на американската дипломация.
(БТА, Асен Георгиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кербит категорично бил отхвърлил обвиненията на руския президент Владимир Путин за украинска и западна намеса в нападението на летището в Дагестан. Своята намеса да отхвърля е логично, но да отхвърля украинска ... Зе-удавникът защо сам не каже и не отхвърли?
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Жорж Сорос казал и си мисли че е вече Ташунко Сапа
69
7
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Подивялата тълпа нападна самолет,в който бяха техни сънародници,връщащи се от лечение в Израел.Руската безмозъчност е необятна.
68
0
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 5 месеца
До Анонимен 59: И то в центъра на София. 'баси!...
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ТЪЛПИ РУСНАЦИ СКАНДИРАТ АЛЛА АКБА
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Антиеврейските погроми ги е извършвал украинският атаман Петлюра.
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Арабелите отдавна разправят че са обявили война на всички евреи и християни, които уж били в съюз срещу тях! Крайно време е Расиа да реши дали е християнска държава и на коя страна да застане
64
2
 
8
 
! Отговори
Това опит за преди 5 месеца
Еврейска Буча 2.0 ли е? Но без загинали и черни чували? Слаба работа..
63
4
 
10
 
! Отговори
До Мдаа преди 5 месеца
М и САЩ казаха, че не вярвали на цифрите на у битите палестинци и ракетата върху болницата е била 100% палестинска! Това трябва да е истината! САЩ никога не лъжат ;) ))
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Явно мюсюлманите ги сърби гърба в световен мащаб.
61
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До До 60 Каквото и да напишеш винаги се появява папагaл който да го повтори.
60
6
 
8
 
! Отговори
до 58 преди 5 месеца
Браво, много силен аргумент, сам ли го измисли или трябваше да ти го кажат, направо впечатляващо си умен. Типичен русофил с липсващи хромозоми.
59
10
 
16
 
! Отговори
До 60 преди 5 месеца
Каквото и да стане в САЩ и ЕС винаги има дежурен виновник Русия!
58
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Каквото и да стане в Русия винаги има дежурен виновник САЩ.
57
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Убиецът на Левски граф Игнатиев е твореца на първите в Русия и света антиеврейски закони. От него се учил и взаимствал Хитлер. В чест на този самозван граф в София има улица с неговото име.
56
3
 
20
 
! Отговори
Смях преди 5 месеца
Как така антиеврейски погром без евреи?Алоооо ***..
55
4
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 42 "Германия отдавна храни и араби и евреи! " - аз винаги съм казвал, че германците са си про'с'таци. ПП. Обаче, колко трябва ТИ да си про'с'т, та да ги даваш за пример.
54
9
 
7
 
! Отговори
Хитлер преди 5 месеца
Изпраха ме! Путин е новия Хитлер! Мухахаха!
53
6
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 5 месеца
А какво казват САЩ за Газа където евреите изравняват със земята жилищни сгради заедно с жени и деца вътре? Колко са убитите в Газа вече? И колко евреи е имало на летището в Махачкала, че това да е "антиеврейски погром"?
52
1
 
10
 
! Отговори
ОранжАв код преди 5 месеца
Айде, айде, той сценарият е един и същ, вече не е даже интересно.