Руска TikTok звезда припадна, след като й връчиха призовка за армията

Иван Минаев има проукраински възгледи
9 ное 2023 10:35, Нели Христова
247
Руска TikTok звезда припадна, след като й връчиха призовка за армията
Снимка: Xolidayboy

Руска TikTok звезда припадна на сцената, след като получи призовка да се присъедини към армията, съобщават от BBC.

Xolidayboy, с истинско име Иван Минаев, получи документите на южно руско летище в понеделник. Малко след това той изглежда губи съзнание по време на шоу в южния град Ставропол.

Минаев е роден в пристанищния град Севастопол в Крим, окупиран от Русия през 2014 г. Съобщава се, че се е преместил в Москва през 2020 г.

Xolidayboy е известен с публичния си имидж, който необичайно за мъжете в Русия включва носене на грим и лакиране на ноктите.

Той беше откаран в болница след инцидента и според съобщенията не е в тежко състояние.

Дни преди призовката да бъде връчена, Екатерина Мизулина, ръководител на Лигата за безопасен интернет, публично възрази срещу "проукраинските" видеоклипове, публикувани от г-н Минаев в социалните медии. В клиповете изглежда Xolidayboy се нарича "украинец" и казва, че руската анексия на Крим не е подобрила живота на кримчаните.

Мизулина е критикувала и заплашвала различни други руски знаменитости и блогъри, обвинени в антивоенни възгледи.

Преди това тя призова друг TikToker, Данила Милохин, да бъде призован в армията заради предполагаеми "русофобски изявления". Това го накарало да избяга от страната.

След инвазията на Русия в Украйна през 2022 г. органът, който Мизулина оглавява, поиска от Роскомнадзор, руския медиен наблюдател, да блокира няколко страници в Уикипедия, включително "Военни престъпления по време на руската инвазия в Украйна" и "клането в Буча" въз основа на неуточнено невярна информация.

Екипът на Xolidayboy обвинява Мизулина, че използва неговия случай в полза на собствения си профил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 40 - Моце да си плати .. На военен, на лекар, даже и на адвокат ;)
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 37 - Някой дето прави 5 цифрени суми на седмица, за д апоства глупости в нета ...
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Заще не се е преместил в "Kyiv", а в Москва?
37
4
 
3
 
! Отговори
Споко преди 7 месеца
Споко, не е убийство, военният който изпратил подаръка на адютанта на Залужни вече направи изявлвние, че там имало и граната, просто майора е взел грандата и започнал да жонглира да си поиграе пред жена си и пред децата си, и тя гръмнала, това е очевидни нещастен случай, убийство има само в паралелната вселена на русофилите!
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Хаха. Похарчили са ти мозъка. След като е "тик-ток звезда" не трябва да се бара така ли ?
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кво е "тик-ток звезда" ?
34
4
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 7 месеца
След като е роден в Крим има Украински паспорт също. Той спокойно може да откаже или да излезне извън РФ. Нормално е Кремълските пуделчета да го похарчат, те това правят с всички против войната ....
33
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 7 месеца
ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ПОЛЗВАТЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИТЕ - ЗЕЛКA И НЕЛКА! КОЕТО ПОКАЗВА КАКВИ БАКЛЮЦИ СТЕ ОТ ДНЕС БГ!
32
1
 
4
 
! Отговори
Вмирисани трупове преди 7 месеца
Не ни трябват вмиpиcaнитe ви тpупове. Black Rock CEO Larry Fink: "Когато сключих договор със президент Зеленски ние взехме предвид рисковете от руската инвазия, но сега виждаме unreasonable използване на чернозема от украинците. Има твърде много гробища, прекрасна, плодородна земя се използва ирационално по начин който не е приет в Европа. Това не е просто ваша земя. Ние можем да отделим допълнителни средства за крематориуми, иначе ще трябва да наложим санкци for the misuse of our investment assets," Fink concluded.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде е врзката между припадането и призовката? Как се стигна то това заключение? Аз разбрах, че е минало време между двете? Може да е предозирал с дозата?
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Главнокомандващия дава интервю и пуска статия в Економист, която не е съгласувана с президента! В която признава провала на контранасуплението и успеха на отбранителната операция на противника. Това какво е? И това не е всичко, адютантът на Залужни - Частяков, се прибира в къщи да празнува рождения си ден, взима една граната да си поиграе да си жонглира, а гранатата да вземе да гръмне, а майорът от своя страна да вземе да умре. Думам ти дъще - сещай се снахо!
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В армията ще го излекуват от тия припадъци и от навика с лакирането и гримирането!
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Трудно е да се повярва, че през 2023 това минава за журналистическа статия. Има неща, описани в текста, които те карат да си мислиш, че живееш в Матрицата... ББС копаят дъното с всеки изминал ден..."носене на грим и лакиране на ноктите"... "Xolidayboy се нарича "украинец".... "преместил в Москва през 2020 г." ??????????????
27
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Украйна за около 85% руския език е роден, с изключение на 15% от западноукраинците. А в Русия руският е роден език за около 80%, защото има много народи и руската държава подкрепя националните езици.
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски: Бежанците в страните от НАТО ще са десетки милиони, ако Русия сломи Украйна. Украинците са обезпокоени от гласовете в Републиканската партия за орязване на помощта.
25
7
 
2
 
! Отговори
ЕС уродите преди 7 месеца
"Престъплението срещу човечеството, военното престъпление не е въпрос на тежест, а въпрос на същност. Т.е., експлозия на бомба, която унищожава и причинява съпътстващи щети, със сигурност ще убие [палестинските] деца. Но [палестинските] деца няма да загинат с усещането, че човечеството е измамило техните очаквания [това не е военно престъпление]. Но страшното е, че [еврейските] деца, на 8-9-10 години, починаха [от ръцете на Хамас], отнемайки картината на нечовешка несправедливост, зверство и презрение към това кои са те. Ето това е военното престъпление".
24
3
 
5
 
! Отговори
Истина преди 7 месеца
в тикток-а много голям, на фронта много ***.... толкова за новото поколение!
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
в момента битката в света е между демокрацията и хамас ... на родна територия на страната на демокрацията са десните, а на страната на Хамас - БКП, Копейкин и клоуните на слави.
22
7
 
4
 
! Отговори
Сът преди 7 месеца
Пълна лъжа! Първо в Русия вече няма мобилизация нали? Така каза господин Путин! На фронта всичко е под контрол и няма липса на пушечно месо! Второ в Русия всички мъже са корави,космати и истински! Такива лакирани и гримирани има само в гнилия запад! *** в русията НЯМА! Поне така е според родните р0с0poби! Майтапа на страна. Мобилизацията в Русия си тече и даже се привикват и жени! Попадам вече на няколко клипа с протести на жени в Русия.
21
6
 
5
 
! Отговори
Ахмед Утешителя преди 7 месеца
Незнам да отива на фронта.Лично аз предпочитам да утешавам украинските вдовици във Варна.Има и много укродезертьори които обикалят кръчмите и пият.Изглеждат доста уплашени да се върнат в Украйна.Доста пият както и укровдовиците.Наскоро утеших една вдовица на която мъжа и дал фира на фронта преди месец.После беше много щастлива.