Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция

Не се вписва в никаква рамка, заяви Песков
30 ное 2023 12:23, Нели Христова
267
Кремъл: София зае абсурдна и глупава позиция
Снимка: БГНЕС

Решението на българските власти да не допуснат самолет с говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на борда да лети до Северна Македония "не се вписва в никаква рамка" и е "абсурдна и глупава позиция". Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Разбира се, подобна позиция на българските власти трудно може да бъде обяснена по някакъв начин - това е първото нещо. Второ - тя със сигурност не се вписва в никакви рамки. Трето - тя е абсолютно абсурдна и, може дори да се каже, глупава", каза говорителят на Кремъл.

"Бих искал да се обърна към българското ръководство и да ги призова все пак да се опитат да направят всичко възможно, за да запазят трезвостта в решенията си", заключи той.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров пристигна в северната македонска столица Скопие за участие в Съвета на външните министри на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Самолетът прелетя през територията на Гърция, въпреки че по-рано се очакваше маршрутът да мине през България. ТАСС научи, че българската страна е отказала да допусне преминаването на самолета на руския министър, ако Захарова е била на борда.

Самата говорителка на руското външно министерство, която също е летяла в състава на руската делегация, е нарекла това решение на българската страна "опасна глупост". Според Захарова за първи път в историята държавните органи забраняват преминаването не на самолет, а на човек в самолета, тъй като според нота на дипломатическото ведомство на България самият самолет на руското външно министерство е бил допуснат да премине.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
23
 
24
 
! Отговори
Стига бе, преди 5 месеца
...нали пуснахме Коня, за какво реве Тоя? Колкото повече реват, толкова повече ме карат да уважавам позицията на българското Правителство! Военнопрестъпници нямат право даже да прелитат на България! Предателите не ги броим! Те си смърдят на жълти копейки!
20
24
 
17
 
! Отговори
Петров преди 5 месеца
американците ликвидираха всичко което може у нас - армия, индустрия, култура, хора - и оставиха полиция от биячи и недоразумения като денквоците да управляват от тяхно име. за какво са ни тези американци?
19
3
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 5 месеца
Така е щот си имат майката. Нея я бръснат.
18
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 14.Еврейте за месец изгориха Газа и убиха хиляди деца и жени а санкции няма,защо ли?Защото излезе че еврейте са жертва на терористична атака.
17
13
 
23
 
! Отговори
Петров преди 5 месеца
в личните си отчети пред америка за българия денковците ще включат тази глупост като голямо постижение, щото друго няма какво да отчетат
16
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
АЙДЯ И ТОА ГЕНОЙ СЕ ПОЯВИ- МАХАЙТЕ СЕ ОТ РОДИНАТА МИ- СТОЙТЕ СИ У ВАС- А АКО НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ ДА УБИВАТЕ, ТО МОЛЯ ВИ НЕ ПО СВЕТА- ХАЙДЕ У ВАС- МОЛЯ.
15
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руснаците ни продаваха най скъпата газ в Европа преди войната.4 млрд лева платихме за Белене.2.2 млрд да го строим и като спряхме проекта ни осъдиха за още 1 млрд евро да им платим.За южен поток още 3 млрд лева.След което ни спряха газта и ни обявиха за вражеска държава.Хакнаха ни пощтите.Казваха че трябвало да си развалим натовската инфраструктура.Та какво хубаво видяхме от руснаците ??За какво да ги пускаме ?
14
5
 
15
 
! Отговори
Политкоректен преди 5 месеца
Вие си ги възпитахте, сърдете се на себе си! Цялата ни политическа класа са отрочета на номенклатурата и ДС, тоест ваши хора.
13
10
 
24
 
! Отговори
Двоено стандарт преди 5 месеца
Еврейте за месец изгориха Газа и убиха хиляди деца и жени а санкции няма,защо ли?
12
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
е то щот Вие в Кремъл сте много умни, от много акъл тръгнагте да превземате Киев за 3 дня и затънахте в калта
11
13
 
14
 
! Отговори
беги бе преди 5 месеца
вие кат сте много умни и затова не моахте да минете. хахахаха. БВП на глава от населението на най голямата по територия страна изнасяща милярди ресурс по млко от нащо където според ваще хибридчици нищо не произвеждаме. Скрии се някъде че всички ви се смеят вече. Който решиме него ще пускаме....
10
21
 
18
 
! Отговори
Джо преди 5 месеца
И какви ще се последиците за София? Чакай да позная. Да, никакви. Жалки сте.
9
11
 
20
 
! Отговори
Защо преди 5 месеца
Когато не пускаш дипломати който спират войни и смърт идва най лошото.
8
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сглобката не може да си представи да не се подмаже на Посолството :) :) :)
7
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Къде са поканени руснаците ,че ние трябва да ги пускаме и да им правим евала.Има 13 пакета санкции срещу Русия ,за путин има издадена заповед за арест.На кой форум са поканени руснаците ?Защо да ги пускаме ?
6
11
 
18
 
! Отговори
чико преди 5 месеца
Много бързо станахме смели ? ПРЕДАТЕЛИ ??????
5
5
 
11
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 5 месеца
До Руски *** Май че ТИ и АЗ ще духаме супата скоро.Тогава няма да цвъркаш!
4
6
 
27
 
! Отговори
Четете преди 5 месеца
Само ООН по устав може да налага санкции,всички други са криминални такива.А такива ООН не е наложило на Русия.
3
8
 
38
 
! Отговори
Шоу преди 5 месеца
Явно България не познава дипломатическата конвенция на ООН а Турция и Гърция е знаят.
2
9
 
35
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Гърците ни направиха на ***...