Путин бори демографска криза с призив: Раждайте по 8 деца

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам
30 ное 2023 20:00, Нели Христова
330
Путин бори демографска криза с призив: Раждайте по 8 деца
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова руските жени да имат осем или повече деца и да превърнат големите семейства в "норма" на фона на нарастващия брой жертви във войната срещу Украйна.

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам. В същото време страната е отчела повече от 300 000 жертви от началото на инвазията в Украйна, според данни на Киев.

В реч чрез видеовръзка държавният глава посочи, че увеличаването на руското население ще бъде "нашата цел за следващите десетилетия". Той добави: "Много от нашите народи поддържат традицията на семейството, в което се отглеждат четири, пет или повече деца. Припомнете си, че в руските семейства нашите баби и прабаби са имали както 7, така и 8 деца. Нека съхраним и възродим тези традиции. Да имаш много деца и голямо семейство трябва да стане норма, начин на живот за всички народи на Русия".

Изявлението е на Путин бе направено по време на конференция, ръководена от главата на Руската православна църква патриарх Кирил, като на нея присъстваха представители на традиционни религиозни организации на Русия, предава NOVA. Темата ѝ беше "Настоящето и бъдещето на руския свят".

А инвазията в Украйна е довела също до бягането от Русия на около 820 000-920 000 души, според независимата политическа група Re: Russia. Страната бележи спад в раждаемостта си още преди разпадането на Съветския съюз. Експертите отдават този спад на влошаващата се икономика и строгите разпоредби за абортите, които възпират потенциалните родители.

Съпруги на мобилизирани руски военнослужещи поискаха Путин да върне мъжете им у дома

Руският президент се опита да увеличи слабата раждаемост в страната чрез прилагане на различни държавни стимули за хора с деца, включително финансови награди за семейства с повече от едно дете, откакто дойде на власт преди 24 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Някакъв, еми нали кумири на Джуджето са бклуци като Сталин и световно известния маршал-некадърник Жуков, който винаги пращал солдатите срещу добре окопани фашаги. Какво толкова, че ще умрат 15к срещу 1к, негови са и думите "баби народят", живота в пРооосийката никога не е струвал и петаче.
200
11
 
2
 
! Отговори
ьаьааьаь преди 5 месеца
Браво на Путин велик лидер е той
199
8
 
1
 
! Отговори
404 преди 5 месеца
А нашите льольовци и даже и това не призовават!!!!
198
0
 
6
 
! Отговори
Изгубена кауза преди 5 месеца
Раждали са по 7-8 деца нашите баби вярно е! Включително и за България. но условията и живота са били съвсем, съвсем други.Тогава всеки се е задоволявал да обработва собствената си земя и да разчита на това, което сами си произведе, за което му е трябвало много работна ръка.Сега със 7-8 деца ще умрат от глад и ще се чудят какво да слагат на масата, освен ако не са с някакъв бизнес, а ако са пък няма да имат толкова деца....И раждайте, за да има пушечно месо за Путин, това е подтекста!
197
0
 
11
 
! Отговори
П. Утин преди 5 месеца
Раждайте по 8 деца, че са нужни за специалната операция ! А в бъдеще може да се наложи по 10-15 !
196
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Колко пъти да казвам,че това е най-зловещия проблем на бялата хрстиянска европа.След време ще се отчетат дивотийте за женската профикариера,за планирането на децата и пр.Две дини под една мишница не може.Не става жената даиера.Най-голямата женска кариера за жената е "майка".Другото е плод на болни мозъци.
195
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За т'ва ли е плъзнало с Рускини на всякъде - събират материал да изпълнят указа.
194
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Банкерите лихвари държат запада и искат ресурсите на русия толкова е просто за разбиране
193
1
 
1
 
! Отговори
Гаранция ФРАНЦИЯ преди 5 месеца
Войните на Франция срещу германският свят са истински но Куриоза е че преди това имало ТАЙНА СДЕЛКА французите да укриват и охраняват германците мюсюлманите да не им РЕВАНШИСТКИ...........Пълна и безусловна а и НЕСПРАВЕДЛИВА за тях е капитулацията пред Исляма на Рицарите Кръстоноци които 1099 се възползвали от правото си да се ОТБРАНЯВАТ от Исляма чрез Нападение преди това Свещен ГЕРМАНСКИ Император е УБИТ докато спасява Рим на Папата от мюсюлманите .............Но после Исус Христос ИМПЕРИАЛ
192
3
 
1
 
! Отговори
ИЗНЕНАДА УДАРИТЕ преди 5 месеца
Целият континент АФРИКА е собственост на ГЕРМАНЦИТЕ както и цялата Испания заедно с цялата Португалия са собственост на ГЕРМАНЦИТЕ защото са били там ПРЕДИ АРАБИТЕ.............и през 1099 Кръстоносците нанасят съкрушителен победоносен удар във Близкият Изток за цели 88 години напред които никога преди това не е бил германски........всичко кърваво загрубява когато Османският турчин от РЕВАНШИЗЪМ умишлено заразява ВИКИНГИТЕ с ЧУМА то ест Норвегия, Исландия,Швеция като най-добрите ВОИНИ на Европа
191
1
 
10
 
! Отговори
Бах мама му. преди 5 месеца
Путин ще бори демографската криза с декрет.За сега който има по малко от три деца отива на фронта. За тази година 3 ,до година 4 и така. Който не изпълнява ,в Сибир. Но и да спре водката , че пияния иска да спи , а не да прави деца.
190
2
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА 11.09.01 преди 5 месеца
Първият Френски ПАПА управлявал 1001 година буквално след Първият Германски Папа забъркват кашата дори с ослепените войници на Цар Самуил и за отмъщение РОБЕР ГАСПАР превзема РИМ подлагайки го на реваншистки грабежи и вандалства..............ИСЛЯМА унижава всички Рицари и Кръстоносци налагайки им Несправедлива Капитулация и изплашеният германец дори сключва сделка ФРАНЦИЯ да ги пази от мюсюлманите............... Слънцето на Англия става френското Слънце НОСТРАДАМУС след комунарската революция
189
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 206 - Най-бързо, като не ги пращаш с хиляди за пушечно месо на всеки 5-10г.
188
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Да бе, а ти ще пращаш бащите на тези деца на фронта, да умират!
187
0
 
15
 
! Отговори
рускиня преди 5 месеца
Спомням си как преди 15 г. при изследване на общественото мнение -над 80% от рускините имахме еротични сънища с путин. Сега молбата ми е..... нека той, ПУТИН да ни осемени--защото мъжете ги няма!
186
12
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
Тия поне се борят с демографската криза чрез завземане на нови територии. Така населението на Русия се е увеличило с над 5 млн. Ние се борим с голите си здници напред за светло, цветно бъдеще без деца.
185
3
 
1
 
! Отговори
ЕТО ЗАЩО преди 5 месеца
Французин твърди че руският етнос е като Рома с буквата Ц на оня етнос и имали минимум по 10 деца и то живи и здрави..............В навечерието на 1917 демографски бум от Руски ДЕЦА.............В навечерието на 1989 демографски бум от източноевропейски деца.......ТЕНДЕНЦИЯТА е целият свят да подкрепят ДЯДО и БАБА за да се забранят бунтовете,революциите и прочие чрез детоубийства дефакто
184
2
 
12
 
! Отговори
БЕН преди 5 месеца
Целта е да има повече руско пушесто месо.
183
4
 
1
 
! Отговори
За факти и лъжите преди 5 месеца
НОРДИЦИТЕ са създали Шведската секс тройка която преди 1917 била монархическа Руска секс Тройка демографски бум от руски деца в навечерието на болшевишката революция и идват червените да им таковат деца............ Цитирам достоверен френски документ както казах........По-интересен е АНГЛИЙСКИЯ през 90-те СВОБОДНОДОСТЪПЕН а впоследствие цензуриран и фалшифициран от Англия документ където АНГЛИЧАНИ твърдят че около 1950 ще са изоставаща икономика от МОНАРХИЯТА Руска Империя
182
11
 
8
 
! Отговори
Ясно преди 5 месеца
Спрях да чета щом стигнах до "според данни на Киев".