Путин бори демографска криза с призив: Раждайте по 8 деца

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам
30 ное 2023 20:00, Нели Христова
330
Путин бори демографска криза с призив: Раждайте по 8 деца
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин призова руските жени да имат осем или повече деца и да превърнат големите семейства в "норма" на фона на нарастващия брой жертви във войната срещу Украйна.

Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам. В същото време страната е отчела повече от 300 000 жертви от началото на инвазията в Украйна, според данни на Киев.

В реч чрез видеовръзка държавният глава посочи, че увеличаването на руското население ще бъде "нашата цел за следващите десетилетия". Той добави: "Много от нашите народи поддържат традицията на семейството, в което се отглеждат четири, пет или повече деца. Припомнете си, че в руските семейства нашите баби и прабаби са имали както 7, така и 8 деца. Нека съхраним и възродим тези традиции. Да имаш много деца и голямо семейство трябва да стане норма, начин на живот за всички народи на Русия".

Изявлението е на Путин бе направено по време на конференция, ръководена от главата на Руската православна църква патриарх Кирил, като на нея присъстваха представители на традиционни религиозни организации на Русия, предава NOVA. Темата ѝ беше "Настоящето и бъдещето на руския свят".

А инвазията в Украйна е довела също до бягането от Русия на около 820 000-920 000 души, според независимата политическа група Re: Russia. Страната бележи спад в раждаемостта си още преди разпадането на Съветския съюз. Експертите отдават този спад на влошаващата се икономика и строгите разпоредби за абортите, които възпират потенциалните родители.

Съпруги на мобилизирани руски военнослужещи поискаха Путин да върне мъжете им у дома

Руският президент се опита да увеличи слабата раждаемост в страната чрез прилагане на различни държавни стимули за хора с деца, включително финансови награди за семейства с повече от едно дете, откакто дойде на власт преди 24 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А как предлагате е нормално да бориш демографската криза? Като поканиш пълчища мигранти като Меркел ли?
180
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
..... Раждаемостта в Русия непрекъснато намалява от 90-те години насам. В същото време страната е отчела повече от 300 000 жертви от началото на инвазията в Украйна.... Уааахахаааа, на Психото му свършиха бурятите и брадатите чеченци. Пък на беличките гейчета с дръпнати очи от Петербург хич не им се ходи на фронта :))))))))))))))))))
179
2
 
1
 
! Отговори
Руско-Шведска ТРОЙКА преди 5 месеца
АНГЛИЧАНИ около символично казано 1914 правят следната прогноза за бъдещето:"РУСКАТА МОНАРХИЯ ОКОЛО 1950 ЩЕ НАЙ-БОГАТАТА ИКОНОМИКА В ЦЕЛИЯТ С НАЙ-БОГАТИТЕ ИНДИВИДУАЛНО ЖИТЕЛИ В ЦЕЛИЯТ СВЯТ"...........Съровете от Англия цензурират и фалшивият такива изказвания и до сега защото са предимно от АНГЛИЧАНИ та джентълмни!..... Французин пак около 1914 е написал:"РУСНАЦИТЕ имат минимум по 10 деца и в това отношение са като оня етнос "Ц" демек РОМАта"........ цитирам само по ФАКТИ и Документи
178
1
 
14
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 5 месеца
За да ви ги вземе и да ви ги мобилизира. После дава пари колкото за колело :)
177
0
 
10
 
! Отговори
Тъпият двойник преди 5 месеца
явно съвсем не е в час... Как ще иска подобно нещо при положение, че за да се отгледат добре много деца , освен достатъчно пари е нужно и много време за да се възпитат и изучат?
176
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредното доказателство, че двойника на мъртвия диктатор не е в час и дрънка абсолютни глупости...
175
0
 
13
 
! Отговори
КОЧО преди 5 месеца
Колко внуци има късия от дъщерите си,че да агитира за голяма раждаемост??!!!
174
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
190, в магазина имало всичко...супер "ентелегентен" либераст. И кой го кара в магазина това "всичко" ве, олигоффреннче? Либерастите в САЩ също са много умни, казват "на нас фермери не ни трябват, ние ходим по ресторанти". Либерастията е РАК за човечеството, произвежда олигофренясали отпаддъци ежедневно.
173
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това реално е изхода от либерастично наложената криза през последните години. Мъск също го каза, без деца, нациите са обречени. Особено с mRNA еликсира който ги направи безплодни, това което е казал Путин е на 100% вярно!
172
2
 
9
 
! Отговори
Св преди 5 месеца
Хитлер юнген са били 14-15 год. деца, които са мобилизирали накрая на войната, за защитата на Берлин, като строени Хитлер ги потупва бащински по бузите, преди да ги пусне на фронта. Путин молодежь може да е следващото поколение такава младеж. След 10-15 години тези деца, родени от тоя призив са готови за Украйна - директно!
171
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо лично ,ама на мъже с ръст под 1.70см. трябва да се забранят ръководни длъжносни! Комплексът е голям!
170
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами те раждат в кавказ и татарстан! 2050г.руснаците ще сте малцинство
169
2
 
11
 
! Отговори
Нео преди 5 месеца
Диктаторът иска още пушечно месо.
168
3
 
20
 
! Отговори
Някакъв преди 5 месеца
Да има за пушечно месо. Баси наглия...да мобилизира толкова много хора, да измрат, и да каже на майките - раждайте още, трябват ни. Просто не мога да повярвам. И най - вероятно ще спечели изборите. Но, явно народа им това заслужава.
167
1
 
15
 
! Отговори
Ганди преди 5 месеца
Те в тая мемотия едно не могат да гледат , той за 8 ми говори , Вова ,стой си там в бункера и лъскай чирака
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
190- мъ къ да няма- а кой ще воюва на фронта и ако няма фронт те ще си намерят...
165
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човечецът е забил някъде към 1920та година и още бълнува за СССР те едно време жените са раждали по 8 защото половината са измирали още като малки а пък и да има кой да бачка на нивата сега в магазина има всичко и няма нужда от такива старомодни дядки като този
164
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вие от някой висок 1.60 чудеса ли очаквате, освен да изръси поредната глупoст
163
0
 
7
 
! Отговори
капот преди 5 месеца
Руският ИИ е изчислил, че 8 деца е оптималната формула. 7 - това са малко войници, 9 - твърде много гърла.
162
0
 
8
 
! Отговори
сабри преди 5 месеца
БЪЛГАРИТЕ НЕ ХОДЯТ ВЕЧЕ В РУСИЯ ТА ДА ИМА ПРИРАСТ ! ОСВЕН ТОВА 1 МЛН ЗГИНАХА В УКРАИНА И РУСИЯ Е В РАЗПАД ! СКОРО СТАВАТЕ АВТОНОМНА ОБЛАСТ НА КИТАЙ . ПОЗДРАВИ НА КАБАЕВА )))