Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година

Кремъл иска да започне годината с победи на фронта
Обновена: 17 дек 2023 17:53 | 17 дек 2023 17:25, Анисия Иванова
328
Владимир Путин наредил Авдиевка да бъде превзет за Нова година
Снимка: БГНЕС/EPA

Владимир Путин нареди на армията си да превземе град Авдиевка в Донецка област до края на годината. Кремъл иска да „започне годината с победи на фронта“. "Задачата е не просто да вземем Авдиевка преди 1 януари, а да го вземем възможно най-скоро.

Доколкото разбирам, Владимир Владимирович иска да спомене тази победа в новогодишното си обръщение. Ако не се получи, няма страшно, но по-добре е да се получи. Такива указания, доколкото знам, са предадени от Москва“, пише Telegram каналът „Кремълска табакерка“, цитиран от украинската агенция УНИАН.

В същото време не всички са доволни от тази заповед на Москва, защото руската армия търпи големи загуби в битките със защитниците на Украйна - до 600 души на ден, съобщава БГНЕС.

"Ако сега от 200 до 600 войници на ден умират и губят ръце и крака край Авдиевка, можете ли да си представите какво ще стане, ако засилим щурмовете? Ето, мобилизираните започнаха да се бият по-зле. Някой им каза, че ще има демобилизация, така се надяват да оцелеят. Някои дори се прострелват в крака, за да не тръгнат на щурм. Знам два такива случая. И сега като капак това бързане...", оплака се един от руските офицери.

Окупаторите смятат, че е възможно да превземат Авдиевка преди Нова година, но се съмняват, че тази задача все пак ще бъде изпълнена. По-рано Путин постави задачата да превземе Авдиевка преди 1 декември.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А бе вие нямате ли Програмен съвет като колегите ви от БНР?
182
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Парламента гласува 1 милиард ПОДАРЪК В ОРЪЖИЕ за Украйна, оръжие, което ще го закараме за наша сметка. Това значи с наши войници. Премиерът Денков заяви, че България има два приоритета: ЕМИГРАНТИТЕ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА. Парламентът гласува 60 МИЛИАРДА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ДВЕ АМЕРИКАНСКИ АТОМНИ ЦЕНТРАЛИ У НАС. Министър Тагарев заяви, че ПСА е ТОТЕМ, който подчинява България. Алоу, в коя паралелна реалност живеете?!
181
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинците са роби, ние също и схемата е много по-страшна, отколкото си мислите. Изкарвам си дните на тази Планета-затвор и ще ме хванете за оная работа. Упс и не ви оставям роби-отрочета да ги дрогирате до откат.
180
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дъpтите кacкeти, с тяхната услужлива робска психика, отвреме навреме се обясняват как ако укрите не мърдали много и си подложели кротко вратовете на дpъвника, Путин щял да им вземе много по малко! А ето, на годишната си пресконференция "човека" изnлю камъчето и сам си призна, че специалната операция ще свърши когато Русия награби набелязаното! Дойде ли ви акъла у глъвътъ, po6и гъpбави?
179
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинска телевизия пусна информацията, че от началото на цпециалната военна операция са загинали 1 250 000 украински войници. Офисът на Зеленски протестира пред телевизията и телевизиятъа се извини.
178
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ватянкити трябва да погладуват и пожадуват, за да изчистят телата си от токсини, преди да наторят украинския чернозем! Повече отговорност към майката земя!
177
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мокрите сънища ан украинците - някой да заповяда да им обърнат внимание, пък било то и нападение... Няма такова нещо. Никой не им обръща внимание. Простро ги пердашат, пък каквото стане. За руснаците единственото важно в момента е да продължават да пердаша украинчетата колкото се може по - дълго преди да се предадат.
176
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това не е Путин. Този е двойник.Неудобноте лидери ги заменят с двойници отдавна още от времето на Рейгън. Зеленски също е двойник. Има световен елит, който има нужния ресурс. Орбан вече не е Орбан, Борисов също. Хората са обвивки с чипове
175
11
 
8
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
СЛЕД СТАЛИН КОЙТО Е ИЗБИЛ ХИЛЯДИ РУСНАЦИ ,ТОЯ ОСТАВА ПАЛАЧ НА РУСНАЦИТЕ В НАЙ НОВАТА ИСТОРИ !!! ЖАЛКО ЗА ХУБАВИЯ НАРОД,ДЕ ТОЯ КЛОУН ИС УНИЩОЖИ БЪДЕЩЕТО !!!НИКОЯ ВОЙНА С БОМБИ НЕ Е РЕШИЛА СЪДБАТА ,НА КОЙТО И ДА Е НАРОД !! ХОРА СЕ РАЖДАТ,СГРАДИ СЕ ВДИГАТ ,НО ТЕЗИ ОТ ГРОБОВЕТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВДИГНАТ !!!ТИ ДЖУДЖЕ ЩЕ ГОРИШ В АДА !!!
174
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Смешно е , когато опиянението на един народ, воден от лозунга "На Берлин", се превърне в заповед за превземане на опожарено и останало без жители село! Това ли беше целта на специалната им операция?
173
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре е че не сме руснаци като украинците. Изглежда Путин е решил да избие всички руснаци.
172
9
 
7
 
! Отговори
Путин преди 5 месеца
Нарежда тази година в бункера да има повече тоалетна хартия! Казах.
171
10
 
7
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
Важното е, че на ден умиргат по 1250 руски ислямски кучета.
170
6
 
6
 
! Отговори
Глей преди 5 месеца
Как върти очички!
169
12
 
12
 
! Отговори
Зизи преди 5 месеца
Досегашните щурмове бяха пълен провал. Цели колони от танкове и бтр заминава ха за минути. Отчаяни мобиките на малки групи атакува пеш. И пак нищо. Не по 600, поне поне по 1000 ватника ще заминават на ден. Неизбежно е.
168
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украинските братя на руснаците минаха 70г. по-късно по пътя изминат от нас!На България обявиха война през 1944,на Украйна - през 2014г.И в двата случая причина беше ФАШИЗМА, който руснаците така и не намериха нито у нас, нито в Украйна! Огън да я гори тази гнила империя и китайците на части да я разглобят..
167
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Байдъновци се набутаха в капана и сега няма измъкване.
166
6
 
10
 
! Отговори
хе хе хе преди 5 месеца
Нашите русофобчета са тотално зациклили, повтарят опорки отпреди 1-2 години. Русия се разпадала, после фалирала, армията й била унищожена, ще видим ние, когато тръгне НАТО... Само за умрелия Путин и двойниците му са забравили да напишат, но сигурно предстои. Горките нашенски русофобчета, наистина е много смешно:)
165
7
 
3
 
! Отговори
Да бъде! преди 5 месеца
Амин!
164
9
 
11
 
! Отговори
груз 200 преди 5 месеца
Бая руски фашисти ще дадат фира под Авдеевка