Путин към Лукашенко: Да не е алчен и да достави яйца на Русия

В последно време Русия изпитва недостиг на кокоши яйца
26 дек 2023 10:09, Елка Василева
105
Путин към Лукашенко: Да не е алчен и да достави яйца на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин шеговито помоли беларуския си колега  Александър Лукашенко "да не бъде алчен" и да достави яйца на Русия, предаде ТАСС.

Шегата бе отправена по време на срещата на върха на Евразийския съюз, провела се в Санкт Петербург. Лукашенко спомена, че Беларус почти на 100% се снабдява със собствени продукти. Страната сама покрива вътрешните си нужди от зърно, свинско месо, птиче месо, мляко, зеленчуци, растителни масла и други стоки, изброи ръководителят на беларуската държава. След кратка пауза той назова сред тези продукти и кокошите яйца, като се усмихна и погледна към руския лидер. Руският президент тогава се пошегува: "Дайте ни малко! Не бъдете алчни".

В последно време Русия изпитва недостиг на кокоши яйца, което доведе до драстично покачване на цените. По данни на руската статистическа служба Росстат през ноември яйцата са поскъпнали с 15,07% в сравнение с октомври, а от началото на годината цената им се е увеличила с 36,54%. Ситуацията вече привлече вниманието на различни агенции. Путин дори се извини на руснаците за проблема по време на годишната си пресконференция и пряка линия със сънародниците му на 14 декември, като обясни ситуацията с провал в работата на правителството.

Руското министерство на земеделието съобщи, че цените на яйцата се очаква да се стабилизират след Нова година благодарение на увеличеното вътрешно производство и вноса от приятелски страни с нулево мито.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 4 месеца
До анонимния някой хора не мразят Русия а тези които десетилетия наред управляват и имат враждебни действия спрямо съседите си руския демократичен народ не е онзи който избира такива като сегашната хунта да ти е ясно приятелю мисля че ти отговорих на въпроса
86
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знам защо някои толкова мразят Русия,и ако ги питаш какво лошо им е сторила, като повечето са родени по време на демокрацията без комунизъм, давам думата на гейзерите за реплика
85
12
 
6
 
! Отговори
Отново пропаганда преди 4 месеца
Яйца има и 30 яйца струват 4,50 лв , демек 220 рубл. А вие в БГ си ги яжте по 50 ст бройката ... хахаах
84
6
 
9
 
! Отговори
КУРТИ преди 4 месеца
КАК ДА ИМА ЯЙЦА, КАТО ВСИЧКИ КОКОШКИ СА НА ФРОНТА.
83
1
 
7
 
! Отговори
СПОКОЙНО, МОРЯЦИ ! преди 4 месеца
СПОКОЙНО, МОРЯЦИ ! КОРАБЪТ ПОТЪВА НОРМАЛНО ! ВОДА ИМА ЗА ВСИЧКИ !
82
4
 
15
 
! Отговори
Русобил преди 4 месеца
Така започна гибелта на СССР- изчезнаха яйцата.
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Реалист Само че никой нищо няма да спре. Затова сме в ЕС и това му е идеята. Ходи в масква да се редиш на опашка за яйца. Интересно, някои от всичките копейки тук живее ли в развитата рашия? Или всички сте в прогнилия запад и ЕС
80
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Хахаааа, ще му доставят на Путин небръснати яйца :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
79
2
 
15
 
! Отговори
от Русия с любов преди 4 месеца
До Анонимен....Напротив има. Права е ***. Русия, екс Съветски Съюз, екс Царска Русия, екс Русия на Иван Грозни, екс Монголска империя е една много изостанала страна. Ако излезете извън Москва и Санкт Петербург и мръднете има няма едно 50-ина км към селата и малките градове ще се хванете за главата. Няма ток, няма течаща вода в къщите, няма пътища, още се палят газени лампи, готви се на дърва, топлят се на дърва и мужиците се къпят един път в месеца през лятото, а през зимата не се къпят
78
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Новочеркаск на дъното при Москва ! Путин в Пъкъла при Ленин, Сталин и Хитлер ! Путин умря през 2022 ! Шефът на ЦРУ се подигра на нескопосните двойници !
77
12
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Писателите на хранилка към посолството, нали се сещате, че утре ако ни спрат вноса в немските бакалии и сме умрели. В еврохейската колония *** около 80% от храната е внос, каква национална сигурност, какви 5 лева, ние по точка 1 нямаме национален суверенитет - не можем да изхраним народа си, какви ф16, какъв Шенген, каква еврозона, закривай!
76
3
 
8
 
! Отговори
ПУТИНЕ,,,,,, преди 4 месеца
Къде да ти яйцата бре
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
и ние сме така в едно кюстендилско село, като не ни докарат хляб, мажем лютеницата на пържолите си
74
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Сибир със сигурност има находища на динозавърски яйца! Трябва само да ги открият!
73
3
 
12
 
! Отговори
О преди 4 месеца
Ще му достави две безплатно.
72
3
 
8
 
! Отговори
Гадняр преди 4 месеца
До анексирането на Крим през 2014-та Русия внасяше животни и генетичен материал (***, разплодни яйца и т.н.) от ЕС. Родните олигарси също намазаха от схемата. Най-вече Иван Пилето. Явно това беше част от подготовката на Путин за войната. Минаха десет години от тогава и е нормално разплодните животни да се подменят с нови, с до ра генетика. Обаче няма от къде. Това води до спад на млеконадоя, спад на яйценосенето и люпимостта, спад на добитото месо от прасетата и пр.
71
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До гларус- Да може да си легнеш с 5 , но е желателно да останат поне 2 яйца- нали?
70
7
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Яйцата са само началото.Смело назад към СССР и дефицита.
69
7
 
21
 
! Отговори
гларус преди 4 месеца
вече можеш да си легнеш с рускиня за 5 яйца..ха.ха
68
6
 
22
 
! Отговори
Петел преди 4 месеца
Не знаехме, че Лукашенко може да снася яйца, но Путин ни подсказа.