Путин към Лукашенко: Да не е алчен и да достави яйца на Русия

В последно време Русия изпитва недостиг на кокоши яйца
26 дек 2023 10:09, Елка Василева
105
Путин към Лукашенко: Да не е алчен и да достави яйца на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин шеговито помоли беларуския си колега  Александър Лукашенко "да не бъде алчен" и да достави яйца на Русия, предаде ТАСС.

Шегата бе отправена по време на срещата на върха на Евразийския съюз, провела се в Санкт Петербург. Лукашенко спомена, че Беларус почти на 100% се снабдява със собствени продукти. Страната сама покрива вътрешните си нужди от зърно, свинско месо, птиче месо, мляко, зеленчуци, растителни масла и други стоки, изброи ръководителят на беларуската държава. След кратка пауза той назова сред тези продукти и кокошите яйца, като се усмихна и погледна към руския лидер. Руският президент тогава се пошегува: "Дайте ни малко! Не бъдете алчни".

В последно време Русия изпитва недостиг на кокоши яйца, което доведе до драстично покачване на цените. По данни на руската статистическа служба Росстат през ноември яйцата са поскъпнали с 15,07% в сравнение с октомври, а от началото на годината цената им се е увеличила с 36,54%. Ситуацията вече привлече вниманието на различни агенции. Путин дори се извини на руснаците за проблема по време на годишната си пресконференция и пряка линия със сънародниците му на 14 декември, като обясни ситуацията с провал в работата на правителството.

Руското министерство на земеделието съобщи, че цените на яйцата се очаква да се стабилизират след Нова година благодарение на увеличеното вътрешно производство и вноса от приятелски страни с нулево мито.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
13
 
2
 
! Отговори
хохолсалат преди 4 месеца
До Анонимен42 За 9.5.2024 когато рускитеВДВ маршируват в Кииф по хрешчатий и скопят хохалите и ти ще опиташ последната укро салата!
45
0
 
9
 
! Отговори
Сладкар преди 4 месеца
за всяка торта трябват яйца
44
7
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
До Анонимен .... Ами в Рашата колко струва млякото бре? 1 евро е, я виж по сайтовете.
43
3
 
10
 
! Отговори
БоклукШенко преди 4 месеца
Кокошкаря тракторист имал яйца хахах ама ТОПКИ няма и каквото му свирене *** това прави
42
3
 
11
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 4 месеца
Как няма като всички които гледаха кокошки умряха на фронта, останаха само децата на нищоправците приближени на режима. Те ли ще правят ферми за кокошки?
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До всички МИНУСЧЕНЦА на "Европа към Шолц", само да попитам, как върви цената на киселото мляко в България през последните 2-3 години? Ами в Европа?
40
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тази Нова година традиционната салата Оливие вече ще се нарича Путинска, демек без яйца.
39
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ранобудни русофоби, които никога не са прочели една българска книга.
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахаха, Лукашенко да не бъде алчен и освен кокоши яйца да не забрави да подари и своите:)P.S: До къде само я докараха братушките!
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В РашкаГовняшка останаха без яйца, захар и брашно. Има клипове как се бият в магазина за захар.
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа към Шолц: Да не е алчен и да достави мляко на Европа. В последно време Европа изпитва недостиг на краве мляко.
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин иска на Лукашенко яйцата и наденицата и му го намеква.
34
4
 
8
 
! Отговори
G. I. Joe преди 4 месеца
Скоро ще проси и от краварите мляко.
33
3
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
В Мордор бавно и сигурно си вървят към телената мрежа и крепостничеството. Какво ще ми обясняват тука някакви копейки, като пенсията в Блатная е 350лв., заплатата 650лв. Ай сиктир!!!
32
3
 
16
 
! Отговори
Дон Кикот преди 4 месеца
До просешката тояга стигна Путлерчето:)
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И да, навремето имаше много износ за Русия, и хората сами си подбираха най добрата стока, защото по това време руснаците плащаха страшно добре за качество. Не е като да са идвали руснаци да бият фермерите за най добрата им продукция. А и е обичайна търговска практика - производителя може да остави неугледните неща за него, и да продаде това което има вид, че да му вземе по добра цена.
30
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До На бригада до 89 стандарта на живот в Русия и България е приблизително еднакъв. Това е очаквания резултат от равно партньорство. Днес с новите ни "съюзници" има 5-10 пъти разлика, каквато подобава между господари и слуги. И плащаме луди пари за 8оклуците си, които ни пробутват, докато ограбват държавата ни от всичко ценно. Едно време държавата ни беше регионална сила, сега е една робска клоака.
29
7
 
14
 
! Отговори
На бригада преди 4 месеца
спомням си бригадите, как избирахме най-хубавата продукция за тях, за нас такива дето сега давам на животните. Ако не бяхме ние, нищо нямаше да имат, вагони пълни с продукция, просто смешна история. Сега в Беларус, бригада за яйца
28
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Как живее човек е продукт на заплати и цени. Руснаците имат сигурно 2 пъти средната покупателна способност над нашата. Едни и същи пари купуват доста повече неща там, особено енергия, горива и храни - най основните и потребявани продукти.
27
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
До Там,там/ 712 ЛЕВА Е МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА В ПРОПАДНАЛАТА РЕПРЕРУСИЯ И ТО ОТ 1 ЯНУАРИ 2024-ТА КОЕТО Е 19300 РУБЛИ/ ДАНО СЕ ЗАДАВИШ С ЛЪЖИТЕ СИ ПРОКЛЕТНИКО НИЕДЕН!