Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети

Няма данни за пострадали при последните нападения
3 яну 2024 14:30, Елка Василева
133
Русия: Украйна атакува Белгородска област с ракети и безпилотни самолети
Снимка: архив, БГНЕС

В ранните часове днес Украйна е изстреляла 12 ракети и няколко безпилотни летателни апарата по южната руска Белгородска област, съобщиха руското министерство на отбраната и местните власти, предаде Ройтерс.

Областният управител Вячеслав Гладков заяви, че ситуацията "продължава да е напрегната" в Белгород, където според Русия 25 цивилни, включително пет деца, са били убити при украински атаки в събота.

Още по темата
Няма данни за пострадали при последните нападения. Гладков заяви, че степента на щетите ще бъде оценена през деня.

Ескалацията на украинските атаки срещу Белгород  дойде, след като Русия нанесе едни от най-интензивните удари по Украйна от началото на войната. Вчера Киев заяви, че от петък насам Русия е атакувал с над 300 бойни дрона и различни видове ракети градове в Украйна.

Белгородска област, както и други руски области на границата с Украйна, са били цел на чести атаки с ниска интензивност от началото на войната, но атаката в събота е била най-смъртоносната, отбелязва Ройтерс. Президентът Владимир Путин заяви, че това "няма да остане ненаказано".

Вчера в областта беше убит един човек, а седем души бяха ранени, съобщиха руските власти.

При нападенията днес руското министерство на отбраната заяви, че Украйна е изстреляла шест балистични ракети "Точка-У" и шест управляеми ракети, изстреляни от тежка многоцелева ракетна установка "Вилха".

Гладков от своя страна каза, че Украйна също така е изстреляла няколко безпилотни летателни апарата по региона и по неговия главен град Белгород.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
2
 
! Отговори
роми, араби, руснаци преди 3 месеца
много си приличат
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Без паника, моля ! Всички агресори свършват или в затвора или в земята !
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
АРАБИТЕ И РУСНАЦИТЕ СИ ПРИЛИЧАТ. ЛЪЖИ ОТ ХИЛЯДА И ЕДНА НОЩ.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯ И НЕ СЕ ГОРЕЩЕТЕ ИЗЛИШНО ! ВСЕКИ АГРЕСОР ГУБИ ВОЙНАТА, ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА ПРОИЗВЕЖДА БЛАГА И ДА СИ ПОВИШАВА СТАНДАРТА, КОНСУМИРА И УНИЩОЖАВА БЛАГА ! ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ САМОУНИЩОЖИ !
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ИМОТИТЕ В БУРГАС И ВАРНА СЕ ОБЕЗЦЕНИХА ! ТУРИЗМЪТ ЗАПАДНА ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ ! РИБОЛОВЪТ И ТРАНСПОРТЪТ В ЧЕРНО МОРЕ СА НАРУШЕНИ ! ТОВА Е ПРИНОСЪТ НА КРЕМЪЛ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА !
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Бг върлува вековна болест наречена русофилия.За да се отървем от нея трябва да се покажат всички злини, които Русия е причинила на Бг.
97
4
 
1
 
! Отговори
Нормална преди 4 месеца
Укрите избиваха невинни хора почти 9 години,по лесно да избиваш беззащитни по трудно да се биеш срещу военните,укрите за пореден път си доказват че са страхливци,могат само да избиват невинни на друго не са способни,не са човеци,бой по укрите
96
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Анонимен 95 Ако малко си провериш Фактите СССР пилоти и ЗРК офицери поемат щурвалите и прицелите на останалите Египетски оръжия чак сле като Евреите форсират канала. Точно тези офицери спират Еврейските атаки иначе Египет щеше да капитулира.
95
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Сата НАТО Казуса Косово е от коя година? 2008 кога са Първата и Втора Чеченски кампании? 1994 - 1996 и 1999 - 2000. По това време не е съществувал Казуса Косово който по международни права дава възможност една зона да излезе от състава на съответната държава и да обяви НЕЗАВИСИМОСТ. Съответно Ичкерия как е станала независима страна...???
94
8
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Украинците принципно първи са нападнали РФ още по време на Чеченската война Украински доброволчески отряди са се били..))) -----////----- Ами Ичкерия беше независима държава, имат право доброволците да я защитават.
93
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 84 БобиАко проследиш причинно следствената връзка. Украинците принципно първи са нападнали РФ още по време на Чеченската война Украински доброволчески отряди са се били..))) По твоята логика СССР е нападнал Израел през 1967г.защото освен където е дал оръжие на арабете им е пратил и пилоти за самолетите и хеликоптерите, и танкисти за танковете.
92
7
 
16
 
! Отговори
Баси тъпия преди 4 месеца
кремълски Жужак. Тръгнал да избива брадчедите си от Украйна отк се оплаква , ме те се защитават
91
23
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Браво на Путин. Слава на Русия.
90
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 82-ОМБР. Свети ама в Киев и в Одеса.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ауу сефте :)
88
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Срам за БГ! Има само.един паметник на руските освободители и 501 паметника на руските окупатори!!
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо триете бе 60клуци?
86
4
 
3
 
! Отговори
Боби Дръндото преди 4 месеца
Ей ся вадя Арматата и го почвам
85
2
 
4
 
! Отговори
Що толко малко преди 4 месеца
Ракети. Искаме повече
84
15
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До 82-ОМБР Ако проследиш причинно следствената връзка. Украинците принципно първи са нападнали РФ още по време на Чеченската война Украински доброволчески отряди са се били на страната на терористите.