Кремъл: Мир в Давос не може да се обсъжда без Русия

Нееднократно давахме своята оценка по този въпрос, коментира Песков
Обновена: 15 яну 2024 15:15 | 15 яну 2024 15:11, Нели Христова
74
Кремъл: Мир в Давос не може да се обсъжда без Русия
Снимка: БГНЕС

Кремъл днес заяви, че обсъждането на украинските предложения за мир на форума в Давос няма да постигнат нищо без участието на Русия, предаде БТА по информация на Ройтерс.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън, френският президент Еманюел Макрон и ключови лидери от Близкия изток тази седмица ще се включат в годишната среща на Световния икономически форум в Швейцария. Водещо място в дневния ред на форума са преговорите за прекратяването на войните в ивицата Газа и в Украйна, отбелязва Ройтерс.

"Нееднократно давахме своята оценка по този въпрос. По същността си това са разговори заради самите разговори. Това е процес, който ме може да бъде насочен към постигането на конкретен резултат поради една проста причина: ние не участваме", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украйна заяви, че няма да се успокои, докато от територията ѝ не бъдат изтласкани всички руски военнослужещи, а президентът Володимир Зеленски обяви, че всякакви преговори с Русия биха били "незаконни".

Русия, която контролира малко под една пета от украинската територия, отхвърли т. нар. "формула за мир" на Зеленски като абсурдна, понеже целта е да се намери мирно решение без участието на Москва.

Планът от 10 точки на украинския държавен глава предвижда изтегляне на руските сили, прекратяване на военните действия и възстановяване на украинските държавни граници отпреди началото на войната.

Путин определя войната в Украйна като част от много по-широка глобална борба със Запада, който по думите му се опитва да разцепи Русия. Западът от своя страна отрича да има подобни намерения, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В периода 20-22 март 2023 г., в Москва, Си Дзинпин демонстрира пред цял свят решителността на Китай за пълноценна схватка със Запада в алианс с Руската Федерация.
46
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цели 30 години Русия не искаше война, а искаше договорка със запада. Едва в края на 2021 година на Президента Путин му писна и той заяви "Отановците да се изтеглят зад линията от 1997 г или ще реша въпроса с военни средства. Чакам отановския отговор до 14 януари 2022 г.". Какво отговори отан? Президентът Путин за стотен път беше игнориран.
45
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виж твърдението на пресслужбата на Държавния департамент, че Руската Федерация уж е откъсната от останалия свят в икономическо, политическо, културно и дипломатическо отношение? Това твърдение не е нищо повече от опит за пожелателно мислене, напомнящ сеанс по самохипноза.
44
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западните аналитици: Държавният департамент се е заблуждавал относно икономическия потенциал на Русия. Рублата се превръща в най-надеждната валута в света. Кремъл побеждава в икономическото противопоставяне. Обратният ефект от санкциите срещу Русия предизвиква ръст на цените на горивата и храните в цял свят. Президентът Путин се оказа прав, когато заяви, че икономическият близкриг на Запада срещу Русия се провали.
43
24
 
11
 
! Отговори
Истински руснак преди 4 месеца
Не знам каква е Русия - има цялата Менделеева таблица на територията си, държи една шеста от територията на Земята но лакомията за още ще я погуби, Кремълският Жужак открадна 1/3 от територията на Грузия, открадна 20% от територията на Молдова ., открадна 22% от територията на Украйна , но иска още. ЛакомоДупеКръвСере
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пар азитите нямат нищо напротив заради една *** да запалят целия свят
41
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обсъждания за мир в Украйна без участието на Русия е все едно ние тук да си обсъждаме как ще приключи войната. Резултат нулев, но приказки много. Виж ако Русия беше губеща във войната, тогава и без нейно участие можеше да се обсъжда нещо, но понеже нещата вървят към загуба на Украйна, затова най-вероятно накрая ще има преговори, но без участието на самата Украйна.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Битката за Украйна ще бъде първият конфликт от по-дълга война, чийто залог се простира до стратегически ресурси и други редки земни елементи, които са от съществено значение за производството на батерии и електрификацията на света. Пиндостан ще затрие целия свят, но няма да се откаже от опитите си да покори Русия.
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знамето на нато е свастика, кой е фашиста ???
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От зелена тиква акъл нещем!!!
37
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руснаците пускат войските си извън граница и унищожават чужди градове, но българския русофил все още си повтаря че някой друг бил виновен. Русофилите, по вашата логика защо не нахлуем в Македония и да обвиним пак американците че ни вкарват в конфликт?
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Оправети си словореда в заглавието. Така написано звучи,сякаш Русия е нападнала Давос и там се води война в момента.
35
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като военен немога да кажа че съм против нато , нали ще ме съкратят.
34
10
 
12
 
! Отговори
Какво има преди 4 месеца
Да се обсъжда с фашистката хунта на Кремъл . , тея искат само да крадат чужда територия - от Грузия, Молдова, Украйна. Никой не е обсъждал нищо с хитлеристките завоеватели ,преди ликвидирането на самия Хитлер
33
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мислещите българи се питат дали байДжо не планира да вкара отан в конфликт сРусия. Ако има такъв план да вкара отан, ще вкара и нас. Тагаренко действа.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз вярвам на руската пропаганда
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ревете горчиви сълзи войнолюбци
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Санкционната политика на Еесовската Зона срещу Русия търпи провал. Защо се получи така? Защото еесовските лидери се подчиниха на пиндостанската доктрина, съгласно която сближаването на колективния запад с РФ е недопустимо, доколкото води до отслабване на хегемонията на Пиндостан. Народите на страните-членки на Еесовската Зона са принудени от своите правителства да плащат високата цена за съхраняване на световното пиндостанско господство.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Единствено и само атомните бомби ги държат руските фашисти. Открадната от шпионина Клаус Фукс техология от проекта Манхатън и предадена на руснаците. Нямаше ли ги атомните бомби, досега москавията щеше да е трансформирана в нормална държава. А не в бензностанцията с ракети, каквото е в момента.
28
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хле бар ките не ги е страх от руското свръхзвуково ядрено оръжие кър кър кър