Русия отказа да внася банани от Еквадор заради оръжейна сделка със САЩ

Започна да купува плода от Индия и ще увеличи вноса от там
7 фев 2024 09:05, Елка Василева
81
Русия отказа да внася банани от Еквадор заради оръжейна сделка със САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия започна да купува банани от Индия и ще увеличи вноса от тази страна, съобщи Руската служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол Росселхознадзор, цитирана от Ройтерс. Решението е взето, след като Москва се отказа от най-големия си вносител Еквадор заради решението му да размени старото си съветско военно оборудване за нови оръжия от САЩ.

Първата пратка банани от Индия е транспортирана в Русия през януари, а следващата е планирана за края на февруари, каза Росселхознадзор и добави, че "обемът на износа на плода от Индия към Русия ще се увеличава".

Миналата седмица Руската служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол отмени вноса на банани от пет еквадорски компании, твърдейки, че е открила пестициди в техните продукти.

Медиите в Еквадор съобщиха вчера, че според Агенцията по безопасност на храните в страната само 0,3% от доставките на плода за Русия са съдържали вредители, което не представлява опасност.

Отказът на доставките на банани дойде, след като Москва осъди споразумение, съгласно което Еквадор ще предаде съветско военно оборудване на САЩ в замяна на ново американско въоръжение на стойност 200 милиона долара.

Съединените щати обявиха, че оръжието от Еквадор ще помогне на Украйна на бойното поле срещу Русия.

Търговските отношения между Делхи и Москва се задълбочиха от 2022 г. насам, когато западноевропейските страни наложиха санкции върху Русия заради нахлуването ѝ в Украйна, като принудиха Кремъл да засили връзките си с Китай, Индия и други незападноевропейски страни, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
3
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
До мислител. А недей се напъва да мислиш. Откога Украйна е държава можеш ли да кажеш? Скоро гледах един украински филм със субтитри, езикът им е смесица от полски и руски, даже предимно полски. Дори в началото помислих, че филмът е полски. Не говорете глупости, Укр е измислена държава, с измислен език, същата като Македония.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 72 вижда се в олгиново сте запознати с вибраторите от ли4ен опит
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 64 то бананите вършат пове4е работа от руските ракети криви кюнци поне халопите ще ядът нещо друго освен на ахмат дедовия
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
66, мислителКато погледнеш украинците виждаш славнски картофени глави, гарнирани с много по-голямо самочувствие от които и да е било. Като слушате езика им, чувате смес от руски и полски. Същото като нашите северомакедонци. Само дето сместа е между български и сръбски.Като гледате руснаци, виждате от светла славянска визия, до азиатски изглеждащи хора. Русия е федерация е в нея живеят стотици най-различни народи.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не внася вибратори от САЩ. Защото САЩ не произвежда вибратори. А Китай произвежда. За трова рускините, както и американките, както и европейките и японките, внасят вибратори от Китай ;)
69
2
 
4
 
! Отговори
Приятел преди 2 месеца
И аз отказвам да си купувам от еквадорските банани с пестициди.Сега разбирам защо цената на бананите падна под 2лв за килограм.Слава на Русия!-наш единствен приятел и истински брат в целия Свят.Вън краварите от страната ни!Незабавно закриване на краварските военни бази!Оставка на продажната "сглобка" от корумпирани небългарски политици.Гаргамел ,Лорер и Паситата не са българи.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И дори така да е руснаците като държава са в правото си да избират от кои да закупят дадена стока .Нещо в идеята трябва да купиш от правилния нашия човек ,не ми се връзва със свободния пазар
67
1
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Русия не е СССР и Вова не е наивен,като Горбачов или пиян,като Елцин.
66
1
 
4
 
! Отговори
Малко за историята преди 2 месеца
До мислител: Украйна е създадена като държава в СССР. До тогава такава държава няма. През 1653 г. хетманът на Запорожката армия Богдан Хмелницки изпраща посолство в Москва при цар Алексей Михайлович, състоящо се от военен старшина Григорий Гуляницки и военен писар Иван Виховски с другари, с молба да приеме цялата Малорусия и Запорожката армия във вечно твърдо владение, гражданство и покровителство. За никаква Украйна тук не става дума. Когато стават покрайнина на Русия, тогава.
65
1
 
7
 
! Отговори
Да допълня преди 2 месеца
Еквадор е получил зенитните системи от Русия с условие да не ги предава на друга страна. А го направиха. И затова сега Русия ще купува банани от Индия, а не от Еквадор. От руски телевизионен канал предложиха на Еквадор да си изнася бананите в САЩ (ако може). Да внимаваме и ниекакво върши Тагарев-Тагаренко с нашите ЗРК С300. Не че изнасяме банани, а просто имаме АЕЦ и не можем да оставаме без противовъздушна защита.
64
8
 
1
 
! Отговори
мислител преди 2 месеца
До Янева Госпожо, не говорете неверни неща, било умишлено, било от незнание: Украйна е друга държава във всяко отношение. Ако погледнете техните черти, ще видите славяни, подобни на нас и на останалите, но ако погледнете русите, ще видите тотално различни хора, тотално. Езика на Украйна, граматиката, писмеността са си отделни във всяко едно отношение от руските. Все едно да кажете, че няма Сърбия, или Черна гора, понеже прилича на български...
63
5
 
3
 
! Отговори
е руските вдовици преди 2 месеца
внасят вибратори от САЩ..ха ха ха и Путин също..
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия няма банани ,но има ракети
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За разлика от България и повечето страни в ЕС Русия не е бананова република
60
4
 
10
 
! Отговори
Янева преди 2 месеца
Живеещите в географската област Украйна, измислиха ли си език или продължават да говорят на полско-руски диалект, подобно на нашите съседи на сръбско-български!!
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Медиите в Еквадор са свободни да съобщават каквото им дойде на ум. Сега със своите банани могат да хранят прасетата. С банани могат да плащат пиндостанското оръжие.
58
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Striker отрязаха ги от 150 милиона човека пазар... Малко ли е?
57
11
 
10
 
! Отговори
дядо от село преди 2 месеца
русия ще си произвежда сама банани-безаналогови...в Сибир
56
10
 
7
 
! Отговори
Striker преди 2 месеца
Край, Еквадор фалира! Бахахахаха!
55
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хаха,туупи еквадорци заради 5 танка си загубиха пазара