Медведев: Новият украински главнокомандващ Сирски е предател

„Нека земята да гори под краката му!“, пише руският политик
9 фев 2024 18:00, Елка Василева
254
Медведев: Новият украински главнокомандващ Сирски е предател
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент и заместник-председател на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев нарече родения в Русия нов главнокомандващ украинските въоръжени сили Олександър Сирски "предател", съобщи Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че в пост в "Телеграм" Медведев е обвинил Сирски, който не е служил в руската армия след разпадането на бившия Съветски съюз, че е нарушил своята клетва на офицер.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия каза в поста си в "Телеграм", цитиран от ТАСС, че изпитва чувство на ненавист, презрение и отвращение, гледайки биографията на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

Медведев заяви, че изпитва омраза към онези, "участвали в разпадането на бившия Съветски съюз (а всъщност и на Руската империя), в резултат на което една огромна държава, балансирала световния ред, изчезна, а милиони хора бяха обречени на страдания и смърт".

Той изразява и чувство на презрение към западните държави, "които маниакално, бурно, с всички възможни средства тласнаха народите на Русия и Украйна (или по-скоро единния руски народ) към нова гражданска война".

Медведев добави, че изпитва и чувство на "отвращение към човека, който е бил съветски руски офицер, но е станал бандеровски предател, нарушащ клетвата си и служещ на нацистите, унищожавайки своите близки", пише заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

"Нека земята да гори под краката му!", обобщава в поста си Медведев.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еднорога пак побесня и дриска по 10 коментара в минута. Крайна не съществува, държава не се прави от азовци и бандери. Музичко също се беше клел да убива руснаци и сега се пържи в ада. Почна на страната на чеченците после отиде при азовците. Наакашеили същия, почна в Грузия после десен сектор го сложи и изгони от Одеса, сега гние в затвора в Грузия след като бяга чак в Полша. Ква украйна такова нещо няма
72
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветската пропаганда навремето твърдеше, че СССР е антиимпериалистическа държава. А тоя пияница директно говори за руска колониална империя. Както винаги вдичко руско е измама.
71
5
 
9
 
! Отговори
Аман и бактъм преди 2 месеца
Стига с тоя Сирски, беееееееее! Вие интересувате ли се, че средната възраст на лекарите у нас е 57 години? Кои са проблемите на България?
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
туй пак съй нашмъркало с незнайни субстанции. то между два рунда (натъпкване с вредни за психиката матреали) току вкара поредната си дивотия. К'во да прайш рушистански блатни джуджаци!
69
5
 
9
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Мнението на това джудже отдавна няма стойност за никого.
68
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе крайна не съществува, азовци и бандери държава не правят.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Напротив. Той у исеарен. То и Зелята е двоен агетг. Става ужасно интересно.
66
5
 
8
 
! Отговори
Хъ преди 2 месеца
Щом е роден в Русия и е руснак по националност какъв Олександър го пишете. Хохлите имат олександър и Микола. Руските имена са Александър и Николай.Силно се съмнявам, че родители руснаци са си записали детето Олександър, ама вие нали да се натегнете
65
5
 
7
 
! Отговори
Що преди 2 месеца
Дири САЩ у Европа. И какво търсят европейските държави в тоя регион. Там от векове са във воини и спорове. Русия остави всичко живо по границите им като Литва, Латвия, Естония, а сега дори и Финландия да са членове на НАТО. Явно мисли, че тези държави не са врагове. Явно Украйна е потенциална заплаха за тях. Ясно е какво иска Русия, а то е Крим и Луганск. Спрете с манипулациите.
64
2
 
7
 
! Отговори
Тъпите страдат! преди 2 месеца
Медведев клел ли се е да пази СССР до сетния си дъх? А Путин?
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За тея чигуни всички са предатели
62
10
 
9
 
! Отговори
Димон преди 2 месеца
Мечокът прав е, наистина Сирски е предател... Или тайният агент, завербован да служи на ФСБ. Иначе защо бих би положил хиляди укро войници на бойно поле или в котел как под Иловайск. Иначе, Ако не е под прикритие , тогава той е пълен некадърник натягач.
61
8
 
10
 
! Отговори
Крим преди 2 месеца
е руски, както ДНР и ЛНР и Донбас, и 20 % от територията на Украйна...............свикнаха ли западните лицемери в Англия, Франция, САЩ и слугите им в България!!!
60
0
 
8
 
! Отговори
G.I. Joe преди 2 месеца
Да му осигурим един бой със Сирски и който победи той печели войната.
59
7
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
За предател прошка няма!И нашите да се готовят!
58
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има една много известна фраза от творбата на Гогол ,Тарас Булба. Аз те създадох аз ще те унищожа украйна е творение на русия русия им даде части от полша румъния и унгария както и части от себе си
57
9
 
10
 
! Отговори
Украйна преди 2 месеца
е руска територия.................значи на края на Русия..................там се води гражданска война, подклаждана от ЕС и НАТО!!!Русия ще си върне Украйна,,,,,,,,...............свикавайте, евроатлантици!!!
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами явно не е имало наплив от желаещи да станат главнокомандващи, ха-ха... Било е предложено на Кирило Будинов. началникът на военното разузнаване, но той е отказал. Сирски се е съгласил, а в армията въобще не го харесват. Ще видим какви ще ги надроби, не е от най-способните.
55
5
 
13
 
! Отговори
предател преди 2 месеца
е тоя генерал Сирски..............дано земята го погълне !Касапина.............така му казват и на Запад..............той ще праща още невинни деца по на 20 години в месомелачката на фронта!!!
54
4
 
7
 
! Отговори
пак аз преди 2 месеца
.... каза дpeбHия aлkоxoлиk!