Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна

Разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа, каза той
27 фев 2024 06:00, Анисия Иванова
865
Еманюел Макрон: Не е изключено да изпратим сухопътни войски в Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон заяви вчера, че изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да се изключва в бъдеще, но че на този етап "няма консенсус" за подобно решение, предаде Франс прес.

"Днес няма консенсус за изпращане на сухопътни войски по официален, приет и одобрен начин. В дългосрочен план обаче нищо не бива да се изключва. Ще направим всичко необходимо, за да гарантираме, че Русия няма да може да спечели тази война", обясни френският президент в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж.

Той добави, че ще бъде създадена нова коалиция, която да снабдява Украйна с ракети и боеприпаси с по-дълъг обсег, предаде АФП.

В речта си след домакинството на срещата Макрон обрисува доста мрачна картина, тъй като Русия успява да постига успехи на бойното поле."Убедени сме, че разгромът на Русия е задължителен за сигурността и стабилността в Европа", каза той.

Според него Русия показва "по-агресивно отношение не само в Украйна, но и като цяло".

Френският президент не пожела да каже повече за позицията на Франция по въпроса за сухопътните войски, позовавайки се на "стратегическа двусмисленост, която приема".

"Определено не съм казвал, че Франция не подкрепя това", посочи той. "Няма да допринасям за двусмислието на днешните дебати, като назовавам имена. Казвам, че това беше споменато сред вариантите", добави Макрон, съобщава БТА.

Този вариант никога досега не е бил споменаван от Франция. "Много от хората, които днес казват "никога, никога", бяха същите, които преди две години казваха "никога танкове, никога самолети, никога ракети с далечен обсег", заяви Макрон и допълни: "Нека бъдем достатъчно смирени, за да признаем, че често сме закъснявали с шест до дванадесет месеца. Това беше целта на днешната дискусия: всичко е възможно, ако е полезно за постигането на нашата цел".

Въпреки това френският президент припомни на съюзниците си в Украйна, че те "не са във война с руския народ", а че "просто не искат да позволят на Русия да победи в Украйна".

Той изброи пет "насоки за действие", по които има консенсус: киберзащита; съвместно производство на въоръжение и боеприпаси в Украйна; защита на държави, пряко застрашени от инвазията в Украйна, като Молдова; "възможност за подкрепа на Украйна на границата ѝ с Беларус с невоенни сили" и операции по разминиране.

"Убедени сме, че поражението на Русия е от съществено значение за сигурността и стабилността в Европа", добави френският президент след дългата конференция в Елисейския дворец, която започна вчера късно следобед и приключи късно снощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


865
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
669
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наполеон не спечелва сражението при Бородино. Руската войска отстъпва в боен ред, а той няма резерви да я преследва. Москва е пожертвана. Наполеон губи 2 сражения. Битката на народите при Лайпциг, когато 30000 от неговите съюзници от кралство Саксония преминават на страната на Русия и Прусия. Втората битка е при Ватерло, когато френската лека кавалерия изпуска контрола над Пруската кавалерия, която пристига първа на почти решеното полесражение и обръща страната на победата.
668
3
 
10
 
! Отговори
джо преди 2 месеца
анонимник... тоз г.р.е.з.д.ей.ли ще закара войски. Те и сега имат там съветници но по- голямата част им ги върнаха опаковани.. И на тях ще им разкатаят фамилията ..
667
3
 
16
 
! Отговори
Историк преди 2 месеца
Историята помни как французи се бяха запътили към Москва. Тези, които са се върнали са били силно разширени откъм изхода на храносмилателната система, а другите там са си останали. Сега няма да е по-различно, но и едва ли някой Жан или Пиер ще отиде да мре заради Зеля и фашагите му.
666
4
 
3
 
! Отговори
SyS преди 2 месеца
Наполеон..??????
665
3
 
16
 
! Отговори
ХАРТИНИЯТ ТИГЪР НАТО преди 2 месеца
НАТО Е ЕДИН ХАРТИЕН ТИГЪР КОЙТО САМО ПАРАДИРА С НЕГОВИЯ МАЛЪК ЧЛЕН 5 С КОГОТО НЕМОГАТ И ДА ИЗПЛАШАТ ГАРГИТЕ ! ТО АКО МОЖЕШЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ДОСЕГА НАТОТО ЩЕШЕ ОФИЦИАЛНО ДА ВОЮВА А НЕ ДА СЕ ПРИКРИВА КАКТО ДОСЕГА С НАЕМИЦИ КОЙТО ВЕЧЕ ОТКАЗВАТ ДА УМИРАТ И ЗА ПАРИ ! АЙДЕ ДАВАЙ ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ТРЪГНЕ НА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ ??? БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ ПАРЛАМЕНТА ПО СКОРО ОТКОЛКОТО СРЕЩУ РУСИЯ ! МОЖЕТЕ ДА ПРОБВАТЕ
664
2
 
19
 
! Отговори
Драги ми Макрончоооо преди 2 месеца
Бягай да си лягаш с баба си и не си разказвай сънищата.
663
4
 
1
 
! Отговори
глупости преди 2 месеца
До Lina Абе те нас ни убиват за пари, та там ли. Имам позната, която работеше в Либия и да не казвам с какво пренебрежение ги наричаше и че работеше само за пари. Три жилища си купи само с няма и година работа. Дал иса от заплата?!!!
662
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия не може да се справи сама дори с Украйна, пък какво остава ако трябва да воюва и с Франция? От страх ще изстрелят ядрените ракети алкохолиците, защото само те им останаха.
661
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лесно може да се стигне до световна война като се инсцинира нападение над държава от НАТО. Както Хитлер исцинира, че поляците уж са го нападнали и това му беше повода да започне 2ра световна война.
660
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"А като се намеси НАТО" - НАТО не е нападателен съюз, а отбранителен. Ако Франция или друга държава от НАТО реши да изпрати войски в Украйна, регламента на НАТО няма да се задейства и никоя друга държава от НАТО няма да е длъжна да се намесва. В този случай Франция най-вероятно ще я освободят от НАТО за да не се стигне до 3та световна. Ако някоя държава от НАТО заяви че ще прекрати членството си - значи Путин да се готви за нова война.
659
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Под ,,изпратим,, едва ли има в предвид французи.Говят ни нас И целия източен блок.
658
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А РУСНАЦИТЕ СА ПРЕДВИДИЛИ ДА ИЗПРАТЯТ МАЛКО КОРЕИСКИ РАКЕТИ НА ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ
657
2
 
4
 
! Отговори
Lina преди 2 месеца
Някога една дама Сесилия Саркози говори с един диктатор и освободи българските медици в Либия, дали не е време за друга подобна дама ( не макронка) , че нещата отиват към 3 световна, а дЕпломатите се държат като дечица, на които им се спи и буйстват, а?
656
4
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Преди това Макрон да отвори учебника по история и да прочете какво се случи с предшественика му Наполеон,когато изпрати войската в Русия.Да подаряваш или продаваш оръжие е едно,а да изпратиш войници,нещо съвсем различно.Дано останалите лидери в ЕС му охладят кратуната.
655
2
 
26
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Източно европейци усещате ли че западняците се готвят да ви сготвят на фронта в Украйна? Сега дремете и блейте утре ще ревете и бягате да не ви докопа военно окръжие че няма да ви се умира за вашите приятели от запада!!!
654
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те украинците сега нямат снаряди. А като се намеси НАТО, съвсем няма да имат всички те заедно.
653
2
 
13
 
! Отговори
Макарон и Педалите преди 2 месеца
ЛГТБ общностите в ЕС доброволно изявили желание да улавят руски ракети със задните си части! За кеф!
652
3
 
9
 
! Отговори
Буда нудиста преди 2 месеца
Французите са араби и ***, управлявани от евреи. Точно според "Пан-Европа"-1925г. на Рихард Калерги. В България "Пан Европа" се ръководи от семейство Паси(***).
651
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя извратеняк що не си гледа бабишкерата ами тръгнал с руска мечка дренки да яде.
650
2
 
23
 
! Отговори
Исус Хазара преди 2 месеца
Джейкъб Ротшилд се премести в ада. Дано и този негов служител го последва скоро!