Руски журналист: Независима аутопсия на Навални е възможна само извън Русия

Украинското разузнаване няма как да знае какво е станало с Навални, смята Андрей Захаров
28 фев 2024 09:03, Елка Василева
65
Руски журналист: Независима аутопсия на Навални е възможна само извън Русия
Кадър: БНТ

Независима аутопсия би била възможна, ако тялото на Навални бъде изнесено в чужбина. Това заяви пред БНТ руският разследващ журналист Андрей Захаров. Според него обаче това е малко вероятно да се случи, тъй като майката на опозиционера иска той да бъде погребан в Русия.

Още по темата
Според Захаров украинското разузнаване няма как да има точна информация какво се е случило с Навални.

 "През април 2022 г. Илия Буданов (шефът на украинското разузнаване - б.р.) заяви, че се готви преврат срещу Путин. Неговата работа е в отбрана и трябва по-внимателно да се отнасяме към думите му, тъй като Украйна също води информационна война срещу Русия", каза Захаров.

Наистина е имало дискусия за размяна на Алексей Навални срещу други затворници, но преговорите не са били на финален етап, посочи журналистът.

"Няколко западни медии писаха, че има такъв вариант, но само руската секция на Би Би Си каза, че размяната е щяла да стане през февруари. Имаше такива преговори, но никой не знае дали Навални е бил съгласен с размяната. Той е имал някаква информация за нея и може би е казал, че е готов, но не се знае с точност", каза Захаров.

Седмица преди смъртта на Навални Путин каза пред Тъкър Карлсън, че иска да върне в Русия Вадим Красиков, който излежва присъда в Германия. Властите в Берлин обаче заявили, че ще го дадат само срещу Навални, коментира Захаров.

"Той (Путин) уби Навални - в това няма логика. Но и две години преди да започне войната в Украйна говорехме, че няма логика тя за започне", каза журналистът.

Втори ден семейството и приближените на Навални не могат да намерят зала, където да организират поклонение, тъй като почти всички фирми в Москва им отказват, каза още Андрей Захаров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
Юрий Андропов преди 2 месеца
Този така наречен "Руски журналист" мога да се обзаложа , че паричките му идват главно и най - вече от "Съвсем случайни" Западни или Американски НЕправителствени организации... Басирам се за това! В България е абсолютно същото! Само където тук - се продават за много по - малко , от колкото Руските и Украински "Журналисти".... И се готови да се отрекат и от Българската История... само и само да си напълнят подобаващо банковите сметки!!!!! Да живее Бай ***.......
35
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Независима аутопсия е невъзможна не само в Русия, но за съжаление вече и извън. И това е всъщност проблема.
34
3
 
7
 
! Отговори
Изпързалян преди 2 месеца
На някой друг ги пробутвайте тия глупости точно назапад са супер зависими и лобисти там е феодален строй управлява олигархията но за простолюдието подържат фасадна демокрация все едно то решава как ще станат нещата
33
2
 
3
 
! Отговори
Хехех преди 2 месеца
Само дето този е руснак по произход, но не и руски журналист.
32
4
 
6
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
Кратка справка за Андрей Захаров - чуждестранен агент, кореспондент на BBC...
31
0
 
2
 
! Отговори
Ами, да преди 2 месеца
Заключението в тази независима лаборатория вече е написано и подписано от светила на западната медицина. Отровен с Новичок, Казачок и, каквото още там звучи на руски. Само да им докарат трупа за една снимка.
30
7
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
Тоя не е прав. САЩ и запада го убиха и дори да има аутопсия нямя да е истинска. Да точно те, защото Навални не беше заплаха за Путин, но смърта му допринесе за помоща за Украйна и опита да дескридитира Путин преди изборите.
29
1
 
4
 
! Отговори
Предателите преди 2 месеца
да се ликвидират по съветски - в България предателите са - копейкин , гологлавото чалгарче, г-жа Лъжа.
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Странно 14 Едно колетче с нищо не предизвикващо съмнение вафличка вътре или покупка през интернет на нещо за ядене или споделена храна от колет на друг затворник и готово. Гътва се точно навреме и точно както трябва на тези, които са платили яко това да се случи там и така.
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Понятието "независима" аутопсия е оксиморон! Няма такава глупост никъде по света. Аутопсии се правят задължително под контрола на разследващите органи на държавата, която и да е тя. Иначе как? Отиват, взимат трупа, опъват го на ливадата и започват да го порят от тук от там - "независими" от когото и да е лица, хванати на улицата ли??? Поредната пропагандна бомба, която не можа да гръмне
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя сигурно иска да се подиграе с "независимата" аутопсия на тия с Новичока в Англия, които странно изчезнаха безследно? Или с "независимото" разследване на "употребата на БОВ" в болница в Сирия, "независимото" разследване на взрива на северните потоци газ и ред други провокации организирани и реализирани от САЩ и пионките им, където всичко се потули благополучно???
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 16 Според светът, базиран на принципи, които световния поробител Кравария прменя всеки ден както им изнася, "независими" са всички неща, които плътно зависят от тях, всички останали неща са лоши, зависими, съмнителни и особено тези, които им пречат да си лъжат на воля, както те си знаят. Затова всичките им прислужници и агенти по света постоянно плямпат за своята "независимоост" а са на каишка и щом ги настъпят по мазола, започват да реват за "независими" разследвания ама от САЩ
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За всеки еврогей ще има аутопсия!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руски журналист - поредния храненик на USA и Сорос. От къде Фейк БГ ги копае тези та да ни ги сервира да ни свеждат "истини" дирижирани от спонсорите им? Всъщност сетих се - от посолоството в БГ.
22
1
 
3
 
! Отговори
Илия Буданов преди 2 месеца
е всъщност Кирил Буданов, оправете си статията.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални беше агент на ЦРУ и те го убиха. Жената на Навални знае всичко, но си трае. Грозев също е агент на ЦРУ
20
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Така е. Съшо както в германия, великобритания и бенелюкс няма независими разследвания или съд.
19
0
 
7
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
И тогава не е сигурно колко ще е независима. Преди 89-та се "връзвахме" на независимите западни институции на запада и демокрацията!
18
2
 
7
 
! Отговори
Предателят Навални преди 2 месеца
Въпросът е не защо беше ликвидиран предателя Навални, а защо толкова закъсняха с ликвидацията му. Този човек беше позор за руската нация и самият факт, че беше жив толкова време беше непростима обида за нормалните руснаци!
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На този като го гледам на снимката скоро и на него ще правят независима аутопсия,