Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят

Руският президент намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании
29 фев 2024 17:00, Елка Василева
413
Путин увери, че руските войници в Украйна ще победят и няма да отстъпят
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин увери, че неговите войници на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се оттеглят след повече от две години война, предаде Франс прес.

Още по темата
"Постоянно се срещам с участници в специалната военна операция. Това са както кадрови военни, така и доброволци, хора с професии в служба на гражданското общество, които са били мобилизирани за военна служба. Всички те с оръжие в ръце се изправиха в защита на родината. Знаете ли, гледам тези мъжествени хора, понякога съвсем млади момчета, и без всякакво преувеличение мога да кажа, че сърцето ми се изпълва с гордост за тези наши сънародници, за нашия народ и за всеки един отделен човек. Такива хора несъмнено няма да отстъпят, няма да се изложат и няма да ни предадат", каза руският президент в края на годишното си обръщение към Федералното събрание, цитиран от ТАСС.

На героите в така наречената от Москва специална военна операция, които вече са проявили качествата си в тила и в зоната на бойните действия, може да бъде поверена в бъдеще Русия, и именно те трябва да заемат водещи позиции в ръководството на региони, предприятия и проекти, добави Путин.

"Те (героите) трябва да заемат водещи позиции в системата за образование и възпитание на младежта, и в обществените сдружения, държавните компании, бизнеса, държавното и общинското управление, да оглавяват региони, предприятия, а в крайна сметка и най-големите руски проекти", посочи руският президент.

Путин отбеляза, че "истинските герои и патриоти в обикновения живот често са скромни и сдържани". "Те не парадират със своите успехи, не произнасят гръмки лозунги и думи. В критични моменти от историята обаче именно такива хора излизат на преден план, поемат отговорността. На такива хора, които мислят за страната си, живеят с нейната съдба, може в бъдеще да поверим Русия", каза руският лидер.

Путин намекна и за по-високи данъци за богатите хора и компании, като заяви, че е необходимо справедливо разпределение на данъчната тежест, призовавайки също така руските бизнесмени да инвестират в Русия, посочва Ройтерс.

"Предлагам да помислим за подходи за модернизиране на нашата данъчната система, за по-справедливо разпределение на данъчната тежест към тези, които имат по-високи лични и корпоративни доходи", каза руският президент.

"И обратното, необходимо е намаляване на данъчната тежест върху семействата чрез данъчни облекчения, а също така да се стимулират предприятията, които инвестират средства в развитието, в изграждането на инфраструктура и социални проекти", добави той.

Путин нареди на правителството и на Държавната дума да представят конкретни предложения в близко бъдеще.

Активите и правата на собственост на бизнесмените, които инвестират в Русия, трябва да бъдат защитени, каза руският президент и допълни, че данъците за малкия и средния бизнес в страната трябва да бъдат намалени.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
3
 
3
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 1 месец
Путин е позор за цялата руска история. Вяма човек в руската история да е бил такъв военнопрестъпник заради комплексите за мъжественост и височина ... джуджето потопи в кръв два народа и няма как да се измие това петно
343
0
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
Разбира се Путин ще води война до победа. Загубата ще бъде невиждан позор за руснаците. С такъв позор не се живее. Ще има масови самоубийства на старците с медали от ВСВ.А и за какво бяхя тези демонстрации 45 г. на парадите на червения площад ?
342
1
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Анонимен 357 Ако и ВСВ вървеше с такива темпове , още да не е свършила. Нали така ? Така е.
341
0
 
4
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 месец
Предлагам на Путин освем ел. колело на семействата на загиналите руснаци, да се премахнат и всякакви данъци.
340
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е огромен ГУЛАГ- милиардери обрали народа живеещи в ЕС и САЩ и рабощи за жълти стотинки, подобни с Китай- развити икономики с много ниски заплати- най ниската цена и на двете мощни икономики е работната сила.
339
4
 
2
 
! Отговори
Боби111 преди 1 месец
Нато е Сополан Пасито. Който му вярва, да си носи последствията.
338
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
357, ако искаш мнението ти да тежи, не пиши анонимен. И аче си въздух под налягане. Нали се сещаш, че иаз мога да пусна същия пост като твоя, а след това да си обърна мнението на 180 градуса с друг пост. Така, че ако ше искате смъртта на някого, не пишете анонимни. Нека ви видим кои сте и за какво се борите. Нали сте на вярната страна от историята, защо се криете като мишки в дупките си?
337
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Кога някой наш президент ще каже нещо подобно за героите? Тук антигероите са на власт.
336
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този човек е с психически проблеми. Маниакална шизофрения, психопатия и нарцисизъм. Нищо не става от армията му! Факт е, че са втора сила в Украйна. За 2 години трябваше да стигнат до Молдова, а те са още в окопите. Пропагандата му може да баламоса само тамошните алкохолици и леки мамамашки. Нищо не направиха хаотичен огън по цивилна инфраструктура. Абсолютни клоуни. В една реална война която се очаква края на 25г ще бъдат унищожени *** за отрицателно време. За такива диктатори само смърт
335
4
 
7
 
! Отговори
Леле! преди 1 месец
"Руският президент Владимир Путин увери, че неговите войници на фронтовата линия в Украйна ще победят и няма да се оттеглят" Една и съща дъвка дъвчат Джурналята! Разбира се, че няма да се спрат руснаците докато не унищожат всички нацисти в Украйна. Това го заявиха още при започване на операцията. Ликвидират нацитата, прибират руските земи + Киев, а останалото го хвърлят на европейските хиени да се давят помежду си!!! Та така...
334
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо каквото каже путин всичко става на обратно?
333
12
 
12
 
! Отговори
Liberal Criminals преди 1 месец
...НАТО е една фалирала структура, която се базира и разчита на фалирали държави. За справка, войната в Украйна направи Русия В ПЪТИ по-силна, в пъти по-способна да се отбранява и ако трябва да напада, и това не са мои впечатления, а на американски анализатори. Като говорим за тях точно те ни съветват да спрем да изпълняваме заповедите на козяшките трансджендъри и да изберем НАШЕ правителство което ще зачита България като суверенна страна. Не като сегашните олигофренччета кирчо и кокорчо.
332
12
 
8
 
! Отговори
Liberal Criminals преди 1 месец
Мили ми третополови козяци, какво е НАТО?! Какво е? НАТО е една бездънна яма за пари която източва и изтощава западн(ал)ия свят. НАТО е едно беззъбо куче което само може да лае, доказано последните 40 години, никкави успехи, но ТРИЛИОНИ потънали никой-не-знае-къде.НАТО няма да си мръдне пръстта да защити каквото и да било ако руснаците направят нещо, на КОЯТО и да е страна. М/увпрочем за това турците са с единия крав извън НАТО. НАТО обслужва главно САЩ и няма капацитета да се бори с нищо...
331
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слава Россия !
330
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако някога някой е напрвил огромна услуга на вашия прадядо означава ли това, че неговите правнуци са също хубави хора? Ако неговите правнуци са бандити и убийци, значи ли това, че сте длъжни да ги уважавате заради техния прадядо?
329
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои пишат за 3 Март, Русия и т.н. Сега остава да обяснят какво общо има Кремъл и путинова Русия с онази Русия, която ни освободи. По принцип прадядовците на съвременните руснаци разстреляха или принудиха да емигрират нашите освободители и техните наследници.
328
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джyджaка си е сложил буйките с 18-сантиметровите токчета.
327
2
 
3
 
! Отговори
Напутьобръснатаслива преди 1 месец
Накуро Брадата е истинско име на велик българин,който не крие,че се подмокря от споменаването на името Пу
326
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сегашна ерефия е бледо копие на ссср,на което сащ пращаше храна и медикаменти през 90те.путинова ерефия затвори заводи,унищожи си медицината,унищожи си фонда за национално развитие. Даже сега средния българин живее по-добре от средностатистически руснак. Какви изобщо ги плещите за ценности??
325
3
 
7
 
! Отговори
Трол преди 1 месец
Какво друго освен "традиционните си ценности" предлагате? Западът го видяхме,какво става като дойде руския мир също. Пак обратно в ссср,зад бодливата тел? Сериозно? И смятате,че ще се вържем на тъпата ви демагогия? Отново 16та губерния,продаваща евтино доматени консерви на метрополията? Вие не разбирате ли жалкарската си постановка? Ерефия не може да стъпи на малкия пръст на ссср