Путин: Всичко, което Западът измисля, създава опасност от ядрена война

Според него руснаците са били жертви на така наречената "русофобия"
Обновена: 29 фев 2024 19:08 | 29 фев 2024 12:37, Нели Христова
667
Путин: Всичко, което Западът измисля, създава опасност от ядрена война
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин започна годишното си обръщение към руския парламент.

Путин говори днес пред двете камари на Федералното събрание - Държавната дума и Съвета на Федерацията, половин месец преди президентските избори в Русия на 17 март, на които се очаква да бъде преизбран на поста за нов мандат до 2030 г. Той заяви, че неговата реч е "поглед към бъдещето".

Държавният глава заяви, че има проблеми за "решаване" за развитието на страната. Той е разговарял с руснаци в цялата страна, включително учители, доброволци и войници. Без да споменава конкретно Украйна, Путин говори за подкрепа на "нашите братя и сестри и тяхното желание да бъдат с Русия".

Путин нарече жителите на Донбас и Севастопол (в Крим) герои и каза, че "въстанието е повод за гордост". Тези украински територии били незаконно заграбени и анексирани от Русия.

Президентът заяви, че руският бизнес е изпратил милиарди за благотворителност през последните две години. Той допълни, че хората изпращат пакети на фронтовата линия в подкрепа на войниците, биещи се в Украйна, показвайки, че "цялата страна е с тях".

Както е обичайно в обръщенията на Путин, той използва възможността да критикува Запада.

Западът искаше да създаде "декадентска държава", но вместо това загубиха, каза той, а след това продължи да хвали Русия и нейния народ.

"Всичко, което Западът измисля, създава реална опасност от ядрена война. В крайна сметка те трябва да разберат, че ние също имаме оръжия, които могат да поразяват цели на тяхна територия. Създават реална опасност от конфликт с използване на ядрени оръжия и по този начин от унищожаване на цивилизацията", заяви Путин.

По думите на Путин Русия е стълб на демокрацията и той няма да позволи никой да се меси във вътрешните й работи.

Руският президент заяви, че хората трябва да се обединят, за да се борят за суверенитета на Русия. Той призна, че е благодарен на всички борещи се за интереса на "отечеството", добавяйки: "Прекланям се пред вас".

Путин описа руските войски, които се бият в Украйна, като "минаващи през мелницата на войната". След това призовава за минута мълчание.

Откакто Русия започна своята пълномащабна инвазия в Украйна, отношенията между САЩ и Москва се влошиха значително. Путин заяви, че през 2018 г. Русия е представила предложение за ядрено споразумение между двете страни, но САЩ са го "торпилирали".

Путин каза, че САЩ се интересуват от преговори само, когато има ясна полза. Преди предстоящите избори в САЩ - които ще се проведат по-късно тази година - той заяви, че американските политици искат да покажат на избирателите, че "те все още управляват света".

Той обвини САЩ, че искат в крайна сметка да победят Русия и "да ни въвлекат в надпревара във въоръжаването".

Путин също така заяви, че руснаците са били жертви на така наречената "русофобия". Той нарече това "безсмислено", добавяйки: "Без суверенна, силна Русия не може да има стабилен световен ред".

Владимир Путин говори за семейните ценности, които той съсредоточава около раждането на повече деца и „умножаването на нашата мултиетническа нация“.

"Ние избираме живота, Русия остава стожерът на традиционните ценности", каза той и бе прекъснат за кратко от  аплодисменти.

Путин заяви, че през следващите шест години Русия трябва да осигури "стабилен растеж" на раждаемостта, за да "подобри качеството на живот" на семействата.

"Бъдете търпеливи, аз едва сега започвам", добави, като продължи да говори за своята визия за вътрешна политика и че трябва да се обърне специално внимание на младите семейства

Той казва, че руското правителство влага огромни суми в програми, които ще намалят данъците за семействата и ще плащат на майките, които имат повече деца.

Ще има значителни данъчни стимули, когато едно семейство има трето дете, каза Путин и добави, че ще се увеличи размерът на парите, изплащани на майки, които са родили второ дете.

Какво още каза Путин вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


667
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
566
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен Екатерина е немска бедна принцеса от многото малки кралства, затова е избрана от Елисавета за своя луд син Павел. Ленин е от богато еврейско семейство притежавало няколко крепостни села. Това се пази в архива на Русия. Комунизма е създаден от тях под предлог, че е за народа. Но всъщност е да запази влиянието и парите в тях.
565
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МирНапротив, виж му биографията и странстванията и пребиваването му в Швейцария, Ленин е подготвян да извърши преврат в Русия, неговата сестра е извършила атенатат срещу руския цар още преди Октомврийската революция, а революция опитват да вдигнат още през 1905 година, но не успяват, но по-късно , веднага след Първата световна война, когато Русия е била омаломощена, са извършили Октомврийската революция и създават хаос!
564
2
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
,,Путин нарече жителите на Донбас и Севастопол (в Крим) герои и каза, че "въстанието е повод за гордост" какви герои ,каква гордост ве Е деотино,толкова млади мъже загубиха живота си заради твоите простотии.
563
1
 
1
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До Анонимен 593 Очилата,очилата забравил си да си свалиш розово-червените очила, бил ли си в Русия или в Украйна или само гледаш ,,Первой канал,, и след като си толкова информиран поне да беше казал името на някой от заварчиците дето са заварявали капаците на танковете и какви са били електродите американски ли??
562
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До карачанаковРусия не е "нападнала" Украйна, защото самите украински територии, са руски територии, всичко там е руско, дори украинците са руснаци по произход, те не искат да воюват с Русия, но ги насилват да воюват с Русия, чак капаците на танковете им заваряха Зеленски и западняците , за да не бягат украинците от бойното поле! Де факто, това е една принудителна гражданска война, която и двете страни не искат, но чудовището Зеленски не се спря и изби мъжете+цивилно население, трябва да спре!
561
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МирЕкатерина Велика не е германка, тогава държава Германия изобщо не е съществувала, а немските племена са били някъде по северен Рейн, в най-северозападните части на Европа, мноооого далеч от централна и източна Европа, нито е имало немци на тези територии тогава, а освен това, тя никога не получава титлата царица(или императрица), въпреки борбата да получи тази титла!
560
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Немците вероятно са взривили Кримския мост, руснаците пуснаха разшифрования разговор за взривяването на моста. Главред Russia Today и МИА Россия Сегодня Маргарита Симоньян на своей официальной странице ВК опубликовала расшифровку разговора высокопоставленных офицеров армии Германии, которые........., Источник: https://rusvesna.su/news/1709291924
559
2
 
2
 
! Отговори
цц преди 1 месец
То пропаганда има от една страна с център масква. Тоя един град не е направил, само войни в главата му.
558
2
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Руснаците са жертва......ами да след като Украйна най вероломно нападна Русия и я принуди да се отбранява
557
0
 
0
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 месец
До Грозната истина 519: Разбрали са твърде късно, срещу какво протестират. Но вече са се поправили. Е, завеяни овце винаги ще се намерят.
556
2
 
2
 
! Отговори
Ех Вовка, Вовка! преди 1 месец
Някога, преди много, много години може и да си бил честен и почтен човек!Сега НЕ СИ! И там е работата, че Запада нищо не си измисля. Нещата са точно такива, каквито ги вижда и света и Запада.А именно - Ти и Русия в твое лице води една завоевателна война срещу една независима и суверенна страна.А ти си лъжи колкото щеш! Никой не ти вярва!
555
2
 
1
 
! Отговори
Мир преди 1 месец
До 583. Да завзема ги по времето на Екатерина Велика, която е германка. В съвременната история, къде са нападнали без да е намесени САЩ. Относно религията помисли задълбочено.
554
1
 
4
 
! Отговори
Доколкото зная преди 1 месец
До Всичко което Русия не е застанала на границата на САЩ, нито стоварва там оръжия за избиване на американци. Кое ти дава основание да й приписваш това, което правят щатите?
553
2
 
5
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 месец
До Бонго Бонго Ако коректно се прочете това което е казал Путин, а не това което се внушава от статията, то той казва точно: Всичко което клоективния запад прави е насочено към увеличаване на ескалацията, нас ни заплашват, тези безумци не знаят ли, че това означава ядрена война ..... ние разполагаме с оръжия които ще достигнат безпрепятствено тяхната територия ....
552
3
 
5
 
! Отговори
Тодор Живков преди 1 месец
До Мир.Много си объркан мой човек.Русия е империя.Със сила завзема Кавказ,Сибир,Аляска,Средна Азия, Поволожието.Дори Крим.Ако не си чел история да ти припомня нещо за Волжка България /Казанско ханство/, Астраханско и Кримско ханство и т.н.Никаква, ама абсолютно никаква разлика няма между Русия, САЩ, Англия, Франция относно колониалната им политика.Не знам защо ни пробутваш тезата, че има разлика между католици и православни.В православието всички деца са роби на родителите си, а те на царя.
551
3
 
3
 
! Отговори
Мир преди 1 месец
Комунизма е наложен пак от запада. В Русия никой не е знаел и познавал Ленин, той е изпратен с затворен влак само за него от Германия за да се използва бунта на офицерите от флота. В Русия не са искали да свалят царя. Ленин узурпира политиката. Западните сили не са смятали, че ще се стигне до конфронтация и такова въоръжаване.
550
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 580САЩ демократично пусна атомната бомба в Япония. )))А, пусна ли демократично над СССРето докато крепостните нямага атом?Ако беше направил светът щеше да се отърве от комунизма 70 години по - рано.
549
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Армения излиза от Руското влияние насочва се към запада.
548
8
 
6
 
! Отговори
Мир преди 1 месец
САЩ демократично пусна атомната бомба в Япония. Наложи демокрация във Виетнам, Ирак, Либия, Сирия и навсякъде по света, както сега в Украйна. Заедно с немалката помощ на "демократите" Франция и Англия, които са крали и избивали в колониите си. Русия не е използвала никъде атомно оръжие и е не колонизирала. Православието не налагано със сила както католицизма.
547
5
 
4
 
! Отговори
Всичко което преди 1 месец
Русия измисля е заплаха за ядрена война