Ако Западът забави помощите, Русия може да завладее ключови територии

Руският напредък може да се увеличи до лятото
1 мар 2024 19:15, Стела Стоянова
99
Ако Западът забави помощите, Русия може да завладее ключови територии
Снимка БГНЕС, архив

Украински официални представители многократно изразиха опасения от вероятността това лято Русия да завладее значителни територии, ако Западът продължи да забавя военната си помощ, предупреди базираният в САЩ Институт за изследване на войната, предаде БТА.

Агенция "Бллумбърг" съобщи, че според вътрешни украински оценки руският напредък по фронтовата линия може да набере значителна скорост до лятото на 2024 г., ако партньорите на Украйна не увеличат доставките на артилерийски боеприпаси. Според източници на агенцията, близки до украинското правителство, Киев очаква руските сили да решат дали да запазят сегашния си фокус върху постепенен тактически напредък или да се подготвят за по-голям пробив в зависимост от резултатите от настоящите настъпления.

Президентът Володимир Зеленски заяви на 25 февруари, че руската армия се подготвя за нова офанзива, която ще започне в края на май или през лятото.

Днес командирът на оперативно-стратегическата групировка "Таврия" генерал Олександър Тарнавски написа в "Телеграм", че руските войски в Авдеевка засилват артилерийския си обстрел и увеличават числеността на щурмовите формирования, съобщи Укринформ.

"В направление Авдеевка противникът увеличава интензивността на артилерийския обстрел, има значително предимство в боеприпасите, увеличава броя на щурмовите групи – до батальонна тактическа група, и разполага нови резерви, като по този начин постига някои локални успехи. В същото време оперативната обстановка е динамична", посочи Тарнавски.

Той обаче допълни, че украинската армия продължава да провежда отбранителни операции, като на места е отвоювала някои позиции.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Путин е подлец и страхлив диктатор
39
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има ли още нормален човек който да вярва,че измислената държава Украйна с измислената кауза"победа"ще стане реалност?
38
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Помощите вече са недостатъчни! Проблемът се заформя като междувидов! Жизненоважно е европейския вид да редуцира по низшия азиатски вид и да го набута в Азия! Трябва да се напомни на дивaците къде се е формирала цивилизацията и къде им е мястото! Допреди две години тук беше мирно и тихо!Те заплашват, защото разчитат на нашата пасивност! Трябва да се накажат и да им се потърси сметка!
37
8
 
31
 
! Отговори
В резюме преди 4 месеца
Светът разчита на Русия да се справи със злото под формата на трети пол, вируси, ваксини, и т.н.. Все по-малко наивници вярват в англо-американо-еврейската пропаганда. Светът се отърсва от отровната си плесен. Това е песен!
36
3
 
27
 
! Отговори
Песничка преди 4 месеца
Фашизмът си отива.Спете спокойно деца.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 36. Че кво ти пречи вярват или не ? Това променя ли хода на военните действия ?
34
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът просто НЯМА налично оръжие. Ако имаше, нямаше Остин, Блинкен и Столтенберг да обикалят света и да просят отвсякъде, включително от Еквадор. НЯМА.))))) На руските опорки, вече и децата не вярват.
33
3
 
20
 
! Отговори
Боклук! преди 4 месеца
Кой ще те чака до лятото!
32
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Значи ще има нова контра, вместо до Крим ще стигнат до Львiв
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Западът просто НЯМА налично оръжие. Ако имаше, нямаше Остин, Блинкен и Столтенберг да обикалят света и да просят отвсякъде, включително от Еквадор. НЯМА. Няма и мощности, няма поточни линии за създаване. Освен това е налична вътреша конкуренция. Много говорените 155-милиметрови снаряди били например 2 вида.И Франция сега била окуширала поръчките, по-точно -ще се прави френската разновидност, печалбата е за Фр. А помните ли какво ни говореха за съвмвстимост? Че нямало? Сега как изведнъж имат?
30
9
 
0
 
! Отговори
Стела преди 4 месеца
Като не разбираш нещо, недей да дуеш мусколи!Тъпо е, а ти се връщай в училище
29
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дори да има мирни споразумения войната няма да свърши щото олитата от САЩ ще изберат Тръмп и тоя път тоя ще направи война с някой на 100%
28
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия май ще приключи с Украйна до изборите в Русия.12 хил руски солдати в Беларус ще бъдат прехвърлени на фронта в източна Украйна.Ду пенце да им е яко на укрофашагите.
27
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия не завладява, а освобождава. Набийте си го в главата един път завинаги. Освободи Европа от имперските амбиции на Наполеон. Освободи България от Османско иго. Освободи Европа от нацизма. Сега освобождава свойте изконни руски земи от агресора, и отново освобождава Европа от джeндъpството, зеления тероризъм и неолибералния комунизъм. И ще го направи без значение кой, кога и колко оръжия ще изпрати на наркомана в Киев !
26
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А ако не ги забави мигър няма да завладее ! Не знам в кой свят живеят всички евроатлантици с промити мозъци ( русофоби)
25
7
 
18
 
! Отговори
Военкор преди 4 месеца
Руската армия продължава да напредва на Запад от Авдеевка като превзе Орловка и селата Тонекое и Бердичи. Украинците не могат да се отбраняват и отстъпват.Тежки боеве се водят в Запорожие в тайона на Вербовое за с. Работино.
24
7
 
22
 
! Отговори
Костя преди 4 месеца
Укрофашистите приключват
23
1
 
5
 
! Отговори
12 преди 4 месеца
До Анонимен Не знаех,че Делян Пеевски пише...
22
6
 
30
 
! Отговори
БАНко преди 4 месеца
КЛЮЧОВИ ТЕРИТОРИИ СА РУСКИ !!! СЛЕД ИЗТЕГЛЯНЕТО НА РУСИЯ ОТ КИЕВ , ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ СЕ ВОДЯТ САМО НА РУСКИ ТЕРИТОРИИ !!! СЛЕДВА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ХАРКОВСКА , ДНЕПРОПЕТРОВСКА , НИКОЛАЕВСКА , И ОДЕСКА ОБЛАСТИ !!!
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато Русия имаше 140 000 на границата Украйна имаше 170 000 от другата страна за да навлезе в Донбас да потушавала бунта!И Хитрата сврака с двата крака влезна в капана.Е ако нямаш възможност война да водиш защо влизаш във война?А Джонсон?