Медведев: Германците отново са заклети врагове на Русия

Германски офицери в запис обсъждат атака срещу Кримския мост
1 мар 2024 15:47, Елка Василева
316
Медведев: Германците отново са заклети врагове на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, коментирайки изтекъл запис на разговори между германски офицери за атака срещу Кримския мост, констатира, че "германците отново са се превърнали в заклети врагове" на страната му, предаде ТАСС.

Още по темата
"Все пак нашите отколешни противници – германците, отново се превърнаха в наши заклети врагове", написа Медведев в канала си в "Телеграм".

"Погледнете колко щателно и в какви подробности швабите обсъждат удари по наша територия с използване на далекобойни ракети, избират обекти за удари и най-вероятни начини за причиняване на максимални щети на нашата родина и нашите сънародници. При това не забравят да използват фалшива риторика за неучастието на Германия в конфликта", констатира Медведев.

"Хибридната война срещу руския народ, започната от Запада, върви на пълни обороти", написа на свой ред в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки плановете на офицери от Бунесвера за атака срещу Кримския мост.

Части от разговора между германски офицери бяха публикувани по-рано от главния редактор на руската държавна телевизия Ар Ти Маргарита Симонян. От разпространения запис се разбира, че офицерите са обсъждали доколко ракетите "Таурус" могат да разрушат Кримския мост, а също така подробности за подготовката на подобна атака.

За момента няма коментар от германска страна за руските твърдения.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви днес, че няма да допусне изпращането на германски войници, които да се включат под някаква форма във войната в Украйна, реагирайки на критиките на Великобритания срещу нежеланието му да предостави на Киев далекобойни ракети "Таурус", посочва Ройтерс.

"Няма да подкрепя каквото и да е решение за изпращане на германски войници, които под някаква форма да се включат във военна операция, свързана с ужасната война на Русия в Украйна", каза Шолц в Мюнхен.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Медведев заслужава да бъде взривен барабар с целият му дворец от една немска ракета ТАУРУС.
182
6
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Със какво спасяват не видяхме нищо сериозно не им дават сериозни оръжия,капка в морето
181
19
 
11
 
! Отговори
_-_ преди 2 месеца
Германци ,англичани французи канадци и американци и още и още."Спасяват" уКрайна ,която сигурно е изкупена от САЩ за Деменцията и хънтър.Зелената гадина ще я изритат ,като мръсно коте.Не искат да живеят гадините ще повлекат целия свят ..
180
17
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Навални е руската Мая Манолова: 27% на избори за кмет при 32-37% участие.
179
14
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Какъв берлин, те със Украйна замряха 2 години не се и чува за великата руска мечка
178
3
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
13 години
177
4
 
3
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Берлин след 13 век ще навърши осем века!
176
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
У да разделите берлин, пак западната част ще е на светлинни години пред източната
175
12
 
14
 
! Отговори
Аноним преди 2 месеца
Нямат смелост русия тя затъна някъде дълбоко в украйна
174
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Май отново Берлин ще бъде разделен на две източен и западен
173
17
 
15
 
! Отговори
Нали беше преди 2 месеца
Ужасната война на Путин в Украйна? На всички стана ясно, че той самолично и немотивирано нахлу в Украйна.
172
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като купуваха газта бяха приятели, сега врагове
171
9
 
15
 
! Отговори
#187 преди 2 месеца
До 82-ОМБР Успокой топката бий си една кока, пусни си Батько наш Бандера и си помечтай за това как най - сетне V-ият райх ще унищожи Русия и ще завладее целият свят и ще настъпи хилядолетно благоденствие за всички арийци.
170
6
 
20
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
наблюдавали поражението, съобщават, че след попадението на ракетата самолетът е започнал рязко пикиране надолу; не е известно дали пилотът е катапултирал. В момента на мястото на катастрофата има силен пожар, който е придружен от звуци от експлозии. Без да щади човешки животи и техника, киевският наркокартел продължава да прави опити за създаване на информационни кампании, PR ефекти и следващи интернет "перемога", но в действителност - унищожени войски, изгубена техника, щурмове и провал на фронта.
169
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На швабите си трябва профилактично да им се набива канчето на 50тина години че иначе почват да правят глупости.
168
3
 
19
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
предполагаемото изстрелване на самолетна ракета X-59 в посока Кировоград и Кривой Рог - най-вероятно това е направено, за да се създаде информационна почва в случай на неуспешно кацане и опит за скриване на съществуващи загуби. Към момента няма информация за състоянието на изтребителя и пилота. Координати: 46.7574001, 32.1507242 Вторият бомбардировач Су-24М е свален в района на извършване на пуска на ракети в югоизточната част на Николаевска област. Според източници самолетът се е разбил в района на Правдино на границата на Херсонска и Николаевска области. Местни жители, които са
167
5
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
За загубите на киевският наркокартел по време на последната атака на Крим. Днес 01.03 зомбита на киевската хунта отново направиха опит за комбинирана атака срещу Крим, при което загубиха едновременно две машини. Координати: 48.0370291, 33.2128286 Един МиГ-29 при маневриране за достигане на безопасно разстояние е ударен от руско ПВО и е принуден да извърши аварийно кацане на територията на летището в Кривой Рог край н.м.Лозоватка - местни жители съобщават за експлозия в този момент в района на летището. Официалните ресурси за наблюдение и киевският наркокарел в този момент обявиха
166
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пак ще има разходка до Берлин
165
9
 
14
 
! Отговори
Пак са налазили преди 2 месеца
окраинците. Вън наглите окраинци!
164
8
 
16
 
! Отговори
До 172 преди 2 месеца
Тази огромна държава е САЩ, която от Втората Световна Война насам инициира средно по над 1 война на година.