Русия с най-големи загуби от началото на войната

Те са над 355 000
3 мар 2024 20:00, Стела Стоянова
473
Русия с най-големи загуби от началото на войната
Снимка БГНЕС, архив

Среднодневните загуби на Русия през февруари достигнаха най-високото си ниво от началото на нахлуването в Украйна, съобщи британското Министерството на отбраната, което използва данни на разузнаването, предаде украинската агенция УНИАН.

Отбелязва се, че руските загуби в убити и ранени през февруари възлизат дневно на 983 души, а общо днес Русия вероятно е загубила над 355 000 убити и ранени в Украйна.

„Увеличаването на средните дневни жертви почти сигурно отразява готовността на Русия за масирани битки и война на изтощение. Макар това да е висока цена за Русия, този подход засилва натиска върху позицията на Украйна на фронтовата линия“, казва се в доклада на разузнаването. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още по темата: УкрайнаРусиязагуби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
2
 
3
 
! Отговори
Shark преди 1 месец
До ЧЕСТИТА БАБА МАРТА. Тези украинци тогава от коя държава дойдоха? Защото тогава не имало държава Украйна!
375
6
 
6
 
! Отговори
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА преди 1 месец
НА ВРЪХ ШИПКА СЕ СРАЖАВАХА РАМО ДО РАМО УКРАИНЦИ И БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ
374
0
 
2
 
! Отговори
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА преди 1 месец
373
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те май броят украинските руснаци.....
372
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълни лъжи!!!
371
4
 
5
 
! Отговори
Деди преди 1 месец
Не надничай в чуждата градина, пази своята ако можеш!
370
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един боен момент от фронта: Танкисти от групировката "Днепър" унищожиха опорен пункт на зомбираната по натовски стандорт биомаса в района на Запорожие. Екипажите на танковете Т-80БВ стреляха с право целене. Координатите на целта и корекцията на огъня бяха извършени от екипажи на безпилотни летателни апарати. Руските военни използваха метода "танков карусел(кръг, въртележка)", което позволи да се стреля с повишено темпо и да се унищожи максимално количество. Има и видео но може и сами да си намерите, колкото искате видеоклипове.
369
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция предложи НАТО да изпрати войски в Украйна. Началникът на ГЩ на френските ВС Тиери Буркхард изпрати предложение до колегите си от НАТО да обмислят разполагането на войски на алианса на територията на Украйна, но получи отрицателен отговор, съобщава Politico, позовавайки се на информация от бившия американски постоянен представител в НАТО Иво Даалдер. Даалдер уточни, че тази идея е била изказана няколко седмици преди френският президент Еманюел Макрон публично да спомене подобна възможност.
368
4
 
10
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Въпреки това, отбелязва статията, Сирски все още не е внесъл никаква яснота по този въпрос. NB: Мене ако питаш, най-вероятно са при ония 31000 от брътвежите на зефюрера. И пак ако ме питаш, най - вероятно им получават заплатата и ги водят на отчет.
367
3
 
10
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Украинските власти не могат да обяснят къде са и какво правят 700-те хиляди мобилизирани във ВСУ. Това пише американското издание Washington Post. В статията се посочва, че липсата на ясна мобилизационна стратегия е причината за освобождаването на Валери Залужни от поста главком. "Новият главком Сирски беше натоварен от властите да извърши преглед на ВС, за да намери повече боеспособни войски - след като кабинетът на Зеленски обяви, че от милион вече мобилизирани само около 300 хиляди са на фронтовата линия", пише вестникът.
366
2
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 месец
При такива загуби ,нали се сещате , че никога няма да върнат територии на укрите !
365
5
 
22
 
! Отговори
справедлив преди 1 месец
Наркомански пристъпи са настъпили в главата на жалкия комик.Вчера фъфлеше че убитите укропи са 31000 ,днес руските жертви достигнаха 355000.Наркозависимия фашист явно не е стъпвал в час по аритметика.До края на годината Оссрайна би трябвало да победи.Значи трябва веднага да прогоним наглите укропи ,които живеят на наш гръб от 2години ,оброатно във фашистката бърлога!!!До кога ще търпим тези пияници ,развратници и лентяи?
364
3
 
20
 
! Отговори
Демограф преди 1 месец
А България се топи и без война а тия за руски трупове ми пишат.См+от+Ан+яци.
363
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със цялата ми симпатия и благодарност към руснаците, по-скоро са особено п*рости. За разпада на СССР през 1991г п*росто нямам думи! Всичко беше от п*ростотия и лакомия, а руските апаратчици винаги са били особено лакоми. Жаль!
362
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците си поискаха Новорусия и Крим, където живеят руснаци и исторически е руска територия. Западът е свикнал да прокарва границите между държавите по паралелите независимо от местното население, а руснаците или са особено прос*ти, или национален спорт им е да правят фатални грешки подписвайки договори.
361
0
 
4
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
На кой му пука за трупове...те от едно или друго всяка секунда в света умират,а на война трудно се и броят,но болката в душите на останалите живи е по голяма,тя и след Векове няма да се излекува,така както ни е останало на нас от робството,така и и на Украинци и Руснаци ще им тежи векове наред!!
360
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПО ДОБРЕ ПРЕБРОЙ ВАШИТЕ НАТОВСКИТЕ НАРКОМАН ГНУСЕН
359
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив, Русия никога не е била на по голяма печалба от Украйна и завзетите територии - богати на природни ресурси за милиарди и милиарди, увеличаване на населението с милиони
358
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Февруари на коя година, журналисти? Не става ясно!
357
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Артемовско н-ние. Продължават ожесточени и кръвопролитни боеве в Ивановское. ВС на РФ са успели да разширят зоната на контрол и да се закрепят на нови позиции. Зомбакнацистишена периодично контраатакува и демонстрира, че не възнамерява да напуска н.м., въпреки сълзливите изявления на някои украински източници за печалното състояние на нещата на зомбитата в Ивановское. В Богдановка, в района западно от Хромово, както и при Клещеевка, се водят позиционни битки без напредък и за двете страни.