Русия с най-големи загуби от началото на войната

Те са над 355 000
3 мар 2024 20:00, Стела Стоянова
473
Русия с най-големи загуби от началото на войната
Снимка БГНЕС, архив

Среднодневните загуби на Русия през февруари достигнаха най-високото си ниво от началото на нахлуването в Украйна, съобщи британското Министерството на отбраната, което използва данни на разузнаването, предаде украинската агенция УНИАН.

Отбелязва се, че руските загуби в убити и ранени през февруари възлизат дневно на 983 души, а общо днес Русия вероятно е загубила над 355 000 убити и ранени в Украйна.

„Увеличаването на средните дневни жертви почти сигурно отразява готовността на Русия за масирани битки и война на изтощение. Макар това да е висока цена за Русия, този подход засилва натиска върху позицията на Украйна на фронтовата линия“, казва се в доклада на разузнаването. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още по темата: украйнаРусиязагуби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
2
 
11
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Малко по на север, в района на Победа, все още няма напредък. Мнозина чакаха освобождаването на това н.м., предполагайки, че след него ВС на РФ ще могат да пробият или към Константиновка, или до Новомихайловка от север, но това все още не е възможно.
355
3
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Н-ние Донецк и Угледарск. В донецкото н-ние основното място на бойните действия днес е Красногоровка, където се водят тежки боеве в южните покрайнини. След настъплението на ВС на РФ в този участък на пътя на руските бойци застана подготвената отбрана на киевската хунта. В Георгиевка ВС на РФ затвърждават новозаетите позиции след леко напредване. Зомбитата контраатакуват. В западната част на Георгиевка ВС на РФ с FPV дрон е поразен и унищожен склад за боеприпаси. В Новомихайловка ВС на РФ постигнаха известни успехи - те заеха част от позициите в центъра на н.м..
354
3
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
ВС на РФ са успели да подобрят тактическата си позиция, като леко са разширили зоната на контрол на югоизток. Въпреки това зомбираната по натовски сандарт биомаса уверено държи позициите си както в центъра на населеното място, така и на отвала на кариерата за креда. Присъствието на зомбакнацистишени в последния е може би основният фактор за липсата на успех на ВС на РФ в този сектор.
353
2
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Лиман и Северское н-ния. В посока Лиман ВС на РФ продължават да напредват към Терни. Руските бойци вече са в източните покрайнини на н.м. - до самия Терн остава по-малко от километър. Предстоят битки в района на Торское. Позиционните битки се водят и в Кременските гори (Серебрянско горско стопанство). Във всички тези области нито една от страните не е напредвала дълго време. В Северское н-ние продължават тежки боеве в района на Белогоровка.
352
2
 
10
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
Зомбитата на киевската хунта атакуват позициите на ВС на РФ Авдеевския коксхим с френски авиобомби AASM. Използването на това въоръжение е регистрирано за първи път. В момента киевският наркокартел разполага само с няколко десетки такива бомби, но Франция планира да доставя около 50 единици на месец в Украйна. ВКС на РФ нанасят удари и по позиции на зомбитата в Авдеевско направление. И не само по предните позиции на ЛБС.
351
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Авдеевско направление. Продължават боевете в Бердичи, Орловка и Тоненкое. Зомбитата на киевският наркокартел извършиха няколко нападения в района на Ласточкино. Те продължават контранастъплението в Авдеевското н-ние след изявлението на главкома Сирски, че ще се опитат да си върнат предишни загубени позиции. ВС на РФ са отбили всички атаки и задържат позициите, на които са успели да се закрепят. От място съобщават, че в Бердичи, Орловка и Тоненкое е много трудно, тъй като зомбираната по натовски стандарт биомаса контраатакува в големи количества.
350
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересно в сайтове и телевизия има десетки сведения за горяши и разнебитени леопарди а когато I_burnсите влезнаха в реален бой и няколко от тях. Глупавите Руснаци направиха една Армата, която ДжендерСлугите веднага я оплюха - някой да е виждал повредена/унищожена Армата? Или понеже тя е с чип от Пералня, направена от "ватенки" не могат да я спрат?! НАТО може да спечели само медийна война, ако "вярваме" на техните медии те отдавна са превзели Москва! Историята за пореден път се повтаря!НАТО/NAZI
349
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
предаде украинската агенция УНИАН..." и тук веднага бързаме да го препишем за да направим поредната ЕвроАтлантическаЛГБТ_Пръдня. Харков се Евакуира, това явно е заради големите загуби, но не на Руската а на НАТО_Украйна. Нато дава оръжоие пари амуниции и разузнаване а оССраинците само живота си. Спокойно, никой вече не вярва на "свободните медии" - отдавна има Телеграм и Туитър за получаване на информация а не пуснати от Посолството опорки!
348
7
 
4
 
! Отговори
Bormann преди 2 месеца
От тия 355000, има 300000 наемници, 55000 затворници и 0 граждани на Руската Федерация :)))))) Живот А? бухахаххахахаха
347
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия неадекватни фашаги да не броят чуждите загуби,ами да си погледнат страната с километричните гробищни алеи,разпрострели се над цялата им останала засега територия!!!
346
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЩеревЩом нямат обикновените руснаци за нищо, защо ги изтеглят при най-малкия натиск на следващата линия? Защо продължават да излагат на риск всеки ден Су 34 и са готови да ги загубят, за да подпомагат пехотата? Защо на Сирски му викат:"Генерал 200"? Интересно? "355 хил.днес? Та руснаците останаха без контингент в Украйна! Пътя към Крим и Червения площад е изчистен! Истината на УНИАН! Послените дни в Авдеевка укрите даваха по 1500 човека убити на ден.
345
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стана известно за унищожаването на още двама украински войника от ССО. Сергей Тришкалюк от Тернопол, майдаун, националист от "Автономна съпротива", фен на СС дивизията "Галиция" и УПА. Той отлетя в отвъдния свят заедно със своите братя по оръжие след въздушен удар на руските ВКС по тяхното местоположение в Сумска област. Владимир Бойко от област Ровне. На 28 февруари, като част от отряд на 73-ти морски център на специалните сили на ВСУ, отиде да храни рибките, когато хохлите се опитаха да се десантират на Тендровската коса в района на Херсон.
344
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Френският президент Еманюел Макрон и европейските елити са в паника от успехите, които Русия постигна по време на своята СВО. Това пише британското издание The Telegraph. Миналата седмица, когато около две дузини европейски лидери се събраха в Париж за среща на върха за Украйна, Макрон показа нарастващо чувство на паника относно надвисналите заплахи от Изток и Запад. Все повече европейци са склонни да вярват, че Русия печели конфликта с Украйна. Telegraph подчертава, че разногласията между Макрон и Шолц, демонстрират влошаването на френско-германските отношения.
343
2
 
9
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
а след това неподвижният танк беше доунищожен от FPV дронове). Плюс това, в резултат на боевете за Бердичи, две машини за разминиране M1150 (създадени на базата на същия Abrams) бяха унищожени, неизвестен брой от които също бяха прехвърлени на 47-а бригада на ВСУ. Големи загуби. Ако продължава така, след месец Абрамсите на ВСУ ще свършат. Въпреки че най-вероятно дори по-рано. Тези трите бяха просто унищожени. Не се знае със сигурност колко са ударени или повредени.
342
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Ако това продължи, след месец украинските въоръжени сили ще останат без Абрамси. На 03.03.24г. ВС на РФ в чест на националният празник на България край Бердичи унищожи третият американски основен боен танк M1A1 Abrams - 31 единици САЩ прехвърлиха в Киев миналата година. Освен това унищожаването на американските танкове от 47-а механизирана бригада на ВСУ, които до последния момент пазеше като зеницата на окото си, е почти ежедневие. Това е третият танк(първо гъсеницата беше свалена от РПГ,
341
2
 
12
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
Къде е нашият срам за причиняването на толкова много разрушения по време на Втората световна война? Къде е нашата благодарност към Русия, че обедини страната ни и укрепи икономиката ни с евтина енергия? Защо Германия е съучастник в злата американска империя, която е убила повече от 20 милиона души в 37 страни жертви след Втората световна война? Нашите генерали планират да атакуват руска инфраструктура с германски ракети, а нашите военни изпращат оръжия на Израел, подпомагайки и подбуждайки геноцид в ивицата Газа. Как смееш, Олаф Шолц? Вие сте срам за всеки честен германец."
340
2
 
11
 
! Отговори
2 преди 2 месеца
за да спрем американския преврат в Украйна през 2014 г. Ние не успяхме да осигурим спазването на Минските споразумения, въпреки факта, че бяхме инициатор и посредник. Германското правителство подкрепя прокси войната на САЩ срещу Русия и предоставя оръжия за убиване на руснаци. Опитахме се да смажем руската икономика с безпрецедентни санкции. Германското правителство лъже как войната не е била провокирана и позволява непрекъсната пропаганда на Пентагона в германските медии. Как сме свалили моралните си стандарти толкова ниско?
339
2
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Гръмогласно изявление на германския активист и бизнесмен Ким Дотком. "СССР загуби 27млн.души по време на ВСВ заради нацистите. СССР имаше най-голям принос от съюзническите сили за победата над Хитлер и когато се стигна до обединението на Източна и Западна Германия се изтеглиха над 350 000 руски войници. Германия и Западът нарушиха обещанието си да не разширяват НАТО на изток в замяна на обединение, а Русия доставяше на Германия енергия с 40% отстъпка, позволявайки на нейната индустрия да процъфтява. Срамувам се, че днес Германия е враг на Русия. Не направихме нищо,
338
1
 
10
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
по време на битки. РЕЗУЛТАТ. Разчитайки на американската технология, ВСУ отново се обърка; съвременната война диктува нови правила. Ако продължава така, те скоро ще свършат.
337
1
 
8
 
! Отговори
3 преди 2 месеца
е тежка и бавна поради размера си. Той се представи добре в пустинята, но тук има различни условия, различни правила на бой. Тук ще ви унищожат с дрон за 50 000 рубли, без да гледат от какво е направено оборудването и откъде е донесено, а още повече с такива размери като Abrams, руските FPV оператори трудно ще пропуснат. КАК СЕ ПОЯВИ M1 Abrams НА БОЙНОТО ПОЛЕ? Запасите от бронирана техника в складовете на ВСУ се изчерпват с всеки изминал ден. Постсъветските модернизирани Т-72 са практически унищожени, а дълбоко модернизираните Т-64 не са в състояние да се конкурират с модерните оръжия