Медведев нарече Байдън "луд човек с умствени увреждания"

Той го определи и като "позор за Съединените щати"
8 мар 2024 22:06, Елка Василева
283
Медведев нарече Байдън "луд човек с умствени увреждания"
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, който е изключително приближен на президента Владимир Путин, нарече американския държавен глава Джо Байдън "позор за Съединените щати" и каза, че той няма право да се сравнява с Франклин Рузвелт, предаде Ройтерс.

Още по темата
В началото на речта си "За състоянието на Съюза" Байдън направи отпратка към изявление пред Конгреса на Рузвелт през 1941 г., в която той казва, че САЩ са изправени пред безпрецедентна повратна точка в историята.

Президентът демократ освен това обвини републиканския си съперник Доналд Тръмп в преклонение пред Русия и само две седмици, след като нарече Владимир Путин "откачен кучи син“, каза, че има съобщение за руския президент за Украйна: "Ние няма да си тръгнем."

„Въпреки че Рузвелт беше немощен човек в инвалидна количка, той извади Америка от Депресията. Байдън, от друга страна, е луд човек с умствени увреждания, решил да завлече човечеството в ада", написа в социалната мрежа "Екс" Медведев, който е бивш президент на страната.

"Рузвелт заедно със съюзниците си, включително СССР, се биеше за мир, докато Байдън активно и постоянно се опитва да започне Трета световна война", добави Медведев.

"Рузвелт се е бил срещу фашистите, но Байдън се бори за тях", пише още той на английски език. "Той е позорът на Съединените щати!"

Медведев, който определяше себе си като либерален модернизатор, докато беше президент в периода 2008-2012 г., сега се представя като антизападен привърженик на Кремъл. Дипломатите казват, че неговите възгледи показват мисленето по висшите етажи на кремълския елит.

Войната в Украйна предизвика дълбока криза в отношенията на Русия със Запада, а Байдън разгневи руските власти с неговия коментар „откачен кучи син“. Путин с иронична усмивка каза, че тези думи на американския президент показват защо Кремъл го предпочита пред Тръмп за втори мандат.

Байдън направи изказването си за Путин в твърдение за заплахите пред света, включително "този приятел Путин и другите", рискът от ядрен конфликт и съществуващите заплахи пред човечеството заради климатичните промени.

Путин описва САЩ като рушаща се империя, която заедно със своите съюзници иска да разруши Русия и да открадне природните ѝ богатства.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
4
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
До по принцип: Пропусна жужака, 236. Той е the first.
205
5
 
5
 
! Отговори
Побъркания преди 1 месец
С ядрените заплахи пак изригна в ефира
204
5
 
9
 
! Отговори
оня с деменция преди 1 месец
тоя да му дават дрегера преди да се обажда.
203
3
 
6
 
! Отговори
по принцип преди 1 месец
В момента са на власт някви дeментирали ненoрмалници. Байдън незнае кво става, *** е изпеpкал на тотал, тоя Медвeдев хич не е център, Натаняхо и той откачи, Ердоган крепи положението ама от време на време и той изплисква лигена. Тоя на Беларус като пудeлче на кайшка. Абе тия докат не дадат фира, света не го очаква нищо добро. Не би трябвало в управлението на тия държави да се изберат хора над 70г., просто вероятноста да изпaткат е голяма, а и края е близо и не им пука за последствията.
202
16
 
11
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 месец
джуджето Медведев още го е яд че изгониха синът му Иля от лошата Америка и не му позволяват да стъпи повече там..ха.ха ха ха
201
3
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Бидона определено е със сериозна деменция... Не мога да кажа колко е луд защото всичко което казва идва от слушалката в ухото му
200
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пий си хапчетата куку
199
15
 
8
 
! Отговори
Абе... преди 1 месец
руснаците са в крайно неизгодни позиция, между Украйна , НАТО И Турция.Един комбиниран удар и Русия ще загуби Крим и излаза си на морето!
198
9
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Руснаците да не си губят времето с Демента, ами да действат по-бързо в Украйна, докато неадекватникът е на власт! Щото дойде ли Тръмп, ще стане като в Сирия-наполовина свършена работа.
197
3
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
До Анонимен 229 Каквито и причини да напишеш, не трябваше да има война. При Донбас са загинали около 1 200 човека , а при войната над половин милион. Де е Киро на кирия.Подстрекавани от Русия , някаи руснаци искат да откъснат Донбас от Русия. Не са ги убивали ей така от скука , като войната на Путин.И най лошия мир е по добър от най добрата война.Добра война няма.Дори животните от един вид не се избиват по между си .
196
13
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 месец
И какво излиза ? И Байдън и Путин са лу-ди. Само че Путин нападна Украйна , а не Байдън.А Медведев е по лу-д и от двамата.
195
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 235 "... и сигурно ако Македония реши още ичутре Западна България ще е преустановена" - съмнявам се. Да не забравяме,че половината от македонците са българи.
194
7
 
10
 
! Отговори
Червения Пират преди 1 месец
Памперса и синът му са забъркани в Далавери в Украйна.
193
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Пък не е ли така? Най-доброто което либералдемократите могат да извадят. Факт. ПП. Несъгласните да сравнят урсулата с байдън.
192
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън е проклето, жалко старче с дименция.
191
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми прав е!
190
9
 
13
 
! Отговори
Алкохолни преди 1 месец
халюцинации на един пропаднал тип
189
4
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Понякога истината трябва да се премълчава, колкото и да е очевадна.
188
6
 
6
 
! Отговори
Св Петър преди 1 месец
Не е прав Гн Лавров да подритва труп преди да го интервюирам аз!
187
3
 
10
 
! Отговори
Той е преди 1 месец
Казва се луд с ядрено оръжие.