Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ

Това било вероятно опит да изглежда като холивудски каубой
22 фев 2024 19:00, Елка Василева
160
Кремъл: Думите на Байдън за Путин са позор за САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл заяви, че думите на президента Джо Байдън за руския му колега Владимир Путин са позорни за САЩ и за тези, които си служат с подобна лексика, правейки неудачен опит да изглеждат като "холивудски каубои", предаде Ройтерс.

Още по темата
"Използването на подобен език от американския президент срещу държавния глава на друга страна едва ли ще засегне нашия президент", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортера от държавната телевизия Павел Зарубин. "Но това унижава достойнството на тези, които си служат с подобна лексика."

"Това е позор за самата страна, говоря за САЩ", допълни той.

По думите на Песков изказването на Байдън "вероятно е някакъв опит да изглежда като холивудски каубой. Но, честно казано, не мисля, че е възможно".

"Господин Путин казвал ли е някога дори една обидна дума по Ваш адрес? Такова нещо никога не се е случвало. Затова смятам, че използването на подобна лексика унижава достойнството на самата Америка."

Вчера Байдън нарече Путин "откачен (луд) кучи син" на събитие в Сан Франциско за набиране на средства за предизборната си кампания, вмъквайки тези думи, докато отправяше предупреждение, че винаги е имало заплаха от ядрен конфликт, но че най-голямата заплаха за съществуването на човечеството остават климатичните проблеми.

Близкият до Путин Дмитрий Медведев, който беше президент от 2008 г. до 2012 г., заяви, че заплахата за съществуването на света произтича от "безполезни старци като Байдън". Медведев каза, че Байдън е "сенилен" и "е готов да започне война с Русия".

Войната в Украйна, смъртта на руския опозиционен водач Алексей Навални и твърденията на САЩ, че Русия възнамерява да разположи ядрено оръжие в Космоса, доведоха до най-голямата криза в отношенията между Москва и Запада от края на Студената война, отбелязва Ройтерс.

Някои руски и американски дипломати отбелязват, че не помнят друг момент, в който връзките между двете най-големи ядрени сили да са били в такава ниска точка, включително по време на Кубинската ракетна криза през 1962 г.

Миналата седмица Байдън коментира новината за смъртта на Навални в руски затвор с думите, че тя е настъпила "вследствие на нещо, което Путин и главорезите му са направили". Навални е обвинявал руския президент, че иска да го убие - твърдение, което Кремъл отрече.

Според руските власти Западът е побързал да обвини Русия, без да е изчакал да види доказателства. Кремъл окачестви западната реакция на смъртта на Навални като недопустима и неоправдана.

В реч във Варшава през 2022 г. Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт". Тогава Белият дом омаловажи тази реплика, а хардлайнерите в Русия я възприеха като доказателство, че САЩ искат да свалят от власт от руския президент.

През 2021 г. Байдън каза, че според него Путин е убиец. Руският президент впоследствие заяви, че американският му колега му се е обадил по телефона, за да му обясни защо е използвал подобни думи. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
0
 
! Отговори
Путин е най-великият преди 1 месец
Терорист и убиец на Азия. търсен е жив или умрял от Международия криминален съд за отвличане на хиляди деца. Само велик педофил може да отвлече толкова много деца.
126
0
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 1 месец
Кремълският Жужак е скапан Склеротик -изкуфяла кукла на конци
125
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джо Байдън е позор за САЩ: личност,която явно демонстира проблеми, свързани с доста напредналата му възраст: лоша памет, сбъркване не едни имена с такива на други хора, пориви за здрависване при положение, че с него няма човек, емоционално/неконтролиру емо изричане на обиди спрямо президенти на други държави, несъобразяване с реални условия и т.н. САЩ носят вина за ситуацията с нейния президент.
124
1
 
1
 
! Отговори
Лъчо преди 2 месеца
Скапан склеротик Кукла на конци
123
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това го мисли всеки Българин Байдън само го е разпространил по света!
122
1
 
4
 
! Отговори
КРЕМЪЛ СЕ О, С. РА.. преди 2 месеца
НО КОМЕНТ....ХАХАХАААА....!!
121
3
 
4
 
! Отговори
БАЙ ДАНО... преди 2 месеца
ГОВОРИ ИСТИНИ, ЗА СМОТАНОТО ДЖУДЖЕ....ХАХАХАААА.....КВО ТОЛКОВА...???!
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бай Дънчо е прав!
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като се виждаш, защо да се обиждаш?!:)):)):))
118
5
 
4
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Какво може да се очаква от кравар и при това изкуфял. Но истината е, че Байдън е много удобен за нас и за Русия, защото Тръмп ще обедини САЩ и ще я направи отново силна.
117
1
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Па, няма само кремъл да се позори, я! Но не може да бъде стигнат по позорене от никого. Факт.
116
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези думи са акт на отчаяние. По-скоро радост, отколкото обида. Отчаянието на запада вече преминава в някаква абсолютна истерия.
115
5
 
12
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Байдьн е с деменция - кой взима на сериозно думите на ръкуващ се с невидими приятели
114
3
 
3
 
! Отговори
КОЧО преди 2 месеца
До анонимен 105-Не гледай какво говори,а какви ги върши Путинът.Същото се отнася и за Байдън.Като се настроиш на тази вълна,ще разбереш кой какъв е и за какво се бори.
113
9
 
8
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 2 месеца
Не са обидни щом са истина,а те са такива
112
4
 
9
 
! Отговори
off преди 2 месеца
До Анонимен абе икономисте, а защо в същото отношение краварите нямат ръст в икономиката въпреки невероятните милиярди (в оръжие) дадени на укрия? Те само си вдигнаха дълга нали? едни 33 трл
111
12
 
9
 
! Отговори
Ха ха, преди 2 месеца
...може да са позор, ама са истина! Предизвика най-големият и кървав конфликт след ВСВ, пък ще се и обижда? Колко били нараними ?Кремълското лицемерие и цинизъм са безгранични!
110
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Първо да види метрото в НюЙорк и после да го сравни с метрото в Москва и после да обижда .
109
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ са олицетворение на злото .Съсипаха целия свят ! Това свършва през 2024 година . Тази цялата култура изградена на грабежи , насилие , робство , наркотици , остава в историята .
108
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както искат да го наричат Путин. Щом изтребва заразени от евроатлантизъм и мъти водата на световните кърлежи ЕС и САЩ - свестен човек е .