Навални се опасявал, че го тровят в затвора

Екипът му е подавал жалби
Обновена: 11 мар 2024 18:40 | 11 мар 2024 18:20, Нели Христова
95
Навални се опасявал, че го тровят в затвора
Снимка: БГНЕС

"Руският опозиционен политик Алексей Навални е изразил опасение, че е бил тровен по време на излежаването на присъдите си в наказателната колония "Полярен вълк", в село Харп (в руската част на Арктика)", написа базираното в Нидерландия издание "Москоу таймс".

Бившият адвокат на опонента на Владимир Путин Олга Михайлова сподели пред медията за това как е посетила клиента си в мястото за изтърпяване на наказанията. "Той ми каза: "Може и да звуча като параноик, но имам чувството, че тук ме тровят", разказа юристката.

"След като излязох от колонията написах в групата в "Туитър" на адвокатите на Навални за неговото опасение", добави адвокат Михайлова. По нейните думи тя и други съдебни защитници на критика на властта в Москва са подали жалби в Генералната прокуратура, Федералната служба за изтърпяване на наказанията и други институции, в които са описали опасенията на Алексей Навални.

"Така и не получихме отговори", допълни жената.

Михайлова отбеляза още: На 15 февруари (ден преди смъртта на Навални) съд в Москва ми наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратът използваше за аргумент записа от разговора ми с Навални, в който той се опасяваше от отравяне. Преди това нямах никакви проблеми след свижданията ми с него.

"На Михайлова, която в момента е извън Русия, са повдигнати обвинения в участие в екстремистка организация", написа още изданието.  

"Други трима адвокати на Навални – Вадим Кобзев, Алексей Липцер и Игор Сергунин – бяха арестувани през октомври. Оттогава до днес на тях са им налагани различни мерки за неотклонение. Тримата са обвинени в подпомагане на терористична организация. Те са предавали писма от Навални до негови роднини и подръжници. По този начин той е ръководил обявената от властите на Руската федерация за терорстична организация "Фонд за борба срещу корупцията", заявявиха от съда", добави "Москоу таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 53, факт е че не си с всичкия си тъъпако. Най смешното е че са те научили да ядеш керантия а не са те научили да разсъждаваш
80
5
 
8
 
! Отговори
Дяда Бидонев преди 1 месец
Стига сте ни занмавали с тая огризка предала род и родина!
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрацията означава ред и законност, не свободия.
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе кво ни занимават с тоя ***,аре не му бутайте кокалите.
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че закво се е прибрал тогава? То и на друго място щеше да получи тромб.
76
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тормозът е постоянен, в държавата на извергите това е норма.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми пука, аре чупката Грозев
74
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Магистратът използваше за аргумент записа от разговора ми с Навални, в който той се опасяваше от отравяне. Преди това нямах никакви проблеми след свижданията ми с него"________Ето го отговорът ! Нищо не може да уплаши насилника така както назоваването на истината, а Навални я изрича в прав текст - бил е достатъчно интелигентен да се досети, че е тровен в тази колония.
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И понеже се опасявал... сам се набоде с експериментални течности срещу ковид.Резултатите от експеримента се четат по новините всеки ден само че пишат за известни личности как сравнително млади получават тромб,а по-възрастните рак като принц Чарз.За обикновените хора се мълчи.Това удря и мозъка.Доказано е че самия вирус както и ваксината причиняват мозъчна мъгла обаче при ваксинираните май не е само мъгла,а си е чиста шизoфpeния.Само знам,че преди 2 г. халюцинирахте болшевики...Зомбиленд.
72
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глей кво е интересно при чебурашките. Опасяваш се че те тровят а те те убиват с удар в сърцето.
71
0
 
7
 
! Отговори
Да ви светна преди 1 месец
Ваксинираните с Пфайзер и Модерна са сериозно застрашени от изключване на живота чрез тромбоза! Бацето не се ли хвалеше, че са го ваксинирали с ваксината на Модерна? Чак сега разбирам защо така защитава американците! Хванали са го за топките и от Лангли всеки момент могат да му активират нанитите и да го пратят при Навални и Немцов!
70
2
 
1
 
! Отговори
едно ангелче ми каза преди 1 месец
Задейсването на нанитите вкарани в кръвоностната система на Навални чрез ваксината на пфайзер е извършена с помощта на сателитите Starlink на Илон Мъск!
69
1
 
4
 
! Отговори
антиваксър преди 1 месец
Разбрахте ли сега, защо настояваха да ви ваксинират с по три дози от ваксините на пфайзер или модерна? За да могат да ви елиминират като Навални, когато те решат!
68
1
 
5
 
! Отговори
Казват, че: преди 1 месец
Имало ново изискване за работа в ЦРУ: Бъдещите агенти трябва да бъдат задължително ваксинирани с по три дози от ваксините на Пфайзер или Модерна! Това ще гарантира, че при залавяне те няма да пропеят, защото ще бъдат елеминирани дистанционно от Лангли както направиха това с Навални!
67
1
 
7
 
! Отговори
запознат преди 1 месец
ЦРУ напълно заслужава да получи нобеловата награда за химия за 2024 г. Това да неутрализираш свой агент намиращ се дълбоко във вражеска територия с помощта на ваксината на пфайзер заслужава нобелова награда.
66
7
 
5
 
! Отговори
do 64 преди 1 месец
наери видеото, което си е направил в самолета при опита за първото отравяне - то не беше мучене, то не беше крещене, един умираш човек трудно намира сили да си поеме въздух а тоя какъв цирк направи в самолета, че имаше сили и да снима. Умен бил, за мен е психично болен. Като го гледах преди няколко месеца си мислех - дали осъзнава че му остава малко живот? Едва ли.
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимем преди 1 месец
Руските *** много са се активирали днес. Колко ли копейки ще получат, много ми е интересно?
64
4
 
2
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Навални е като Пеевски и Магнистки . Жив е .
63
5
 
8
 
! Отговори
Нахални преди 1 месец
Късно ги отровиха този предател, но все пак нека ликвидирането му е обица на ухото срещу всеки русофоб, всеки еврофил и всеки евроатлантик в света, вкл и в България!
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ще го потретя и почетвъртя! Навални е покойник вече! Руснаците го погребаха човека! Но нашите " медии", ще го "погребват" още Дълго време!!!!-:( И не с месеци а с Годинииии!