Навални се опасявал, че го тровят в затвора

Екипът му е подавал жалби
Обновена: 11 мар 2024 18:40 | 11 мар 2024 18:20, Нели Христова
95
Навални се опасявал, че го тровят в затвора
Снимка: БГНЕС

"Руският опозиционен политик Алексей Навални е изразил опасение, че е бил тровен по време на излежаването на присъдите си в наказателната колония "Полярен вълк", в село Харп (в руската част на Арктика)", написа базираното в Нидерландия издание "Москоу таймс".

Бившият адвокат на опонента на Владимир Путин Олга Михайлова сподели пред медията за това как е посетила клиента си в мястото за изтърпяване на наказанията. "Той ми каза: "Може и да звуча като параноик, но имам чувството, че тук ме тровят", разказа юристката.

"След като излязох от колонията написах в групата в "Туитър" на адвокатите на Навални за неговото опасение", добави адвокат Михайлова. По нейните думи тя и други съдебни защитници на критика на властта в Москва са подали жалби в Генералната прокуратура, Федералната служба за изтърпяване на наказанията и други институции, в които са описали опасенията на Алексей Навални.

"Така и не получихме отговори", допълни жената.

Михайлова отбеляза още: На 15 февруари (ден преди смъртта на Навални) съд в Москва ми наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратът използваше за аргумент записа от разговора ми с Навални, в който той се опасяваше от отравяне. Преди това нямах никакви проблеми след свижданията ми с него.

"На Михайлова, която в момента е извън Русия, са повдигнати обвинения в участие в екстремистка организация", написа още изданието.  

"Други трима адвокати на Навални – Вадим Кобзев, Алексей Липцер и Игор Сергунин – бяха арестувани през октомври. Оттогава до днес на тях са им налагани различни мерки за неотклонение. Тримата са обвинени в подпомагане на терористична организация. Те са предавали писма от Навални до негови роднини и подръжници. По този начин той е ръководил обявената от властите на Руската федерация за терорстична организация "Фонд за борба срещу корупцията", заявявиха от съда", добави "Москоу таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чета тук разни защитават режима на Путин.Ако го правят за пари ги разбирам.Ако обаче са убедени им пожелавам ''братската ласка на руската войска'',когато дойде тук!!!!!Да видят те кого са защитавали тук в нета днес!!!!!!
40
3
 
7
 
! Отговори
рендетУ преди 2 месеца
А, що не казват, че в Германия го надупчиха с 4 Файзера??? Смърта му настъпи от Тромб, според проучване, смъртните случаи след Ваксинираните с Файзер са над 900,000, а, на не ваксинираните малко над 60,000. При неговия случай 4, а в "Бесогон" на Михалков твърдят, че може и да са 5. Всъщност, доста интересно предаване беше, там имаше и инфо за "веселата вдовица, и видео обръщение на майката на Навални към нея! Гледайте го!!!
39
2
 
5
 
! Отговори
YUV преди 2 месеца
Така ли каза Навални от отвъдното, та чак сега го написаха :) Аман от тия мишоци
38
7
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Ексхумация и повторна медицинска експертиза. Жена му бързаше да го зарови така че не изключвам и тя да е искала да "остебри" името му
37
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той може от много неща да се е опасявал, ама няма логика да искат да го тровят, след като са го вкарали да гние 20 години в затвора.
36
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с този продажник ***, на никой не му пука.
35
2
 
2
 
! Отговори
МВР са Сатанисти преди 2 месеца
От МВР дали се усещат, че убиват Българи без основание, масово!?Как е психиката копои с пагони ?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ама тровиха го факт е!и сега са го отровили завинаги!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ейййй, тоя с години все го тровят. Както пролича, не е особено популярен и вече го забравиха. Западът похарчи една от последните си възможности да предизвика масови протести и безредици срещу Путин.
32
0
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 2 месеца
Нас ни тровят отвсякъде и по всяко време.
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали пък не го отрови жена му, че и записа на нея откраднатите пари, да не му ги конфискуват след като го осъдиха за корупция? Явно си е искал парите си и много и е пречел на турнетата по хотелите с този и онзи?
30
0
 
6
 
! Отговори
Масови убийства преди 2 месеца
От МВР дали се усещат, че убиват Българи без основание, масово!?
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
е па те го отровиха
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 26 То да е само Грозев, но и шута, мошеник и крадец Чичваркин, водещите и ментори от ЦРУ и всеки който и поиска, тя му дава, стига да поиска. Даже за тези и изяви Чичваркин писа един опус в който я оправдава, че трябвало тя "да вземе от живота" всичко и сега и било времето, та да не я упрекват. И е сложил снимка в писанието си, как я гушка, а тя с едни съдрани микроскопични къси панталонки се хили мазно.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 30. Вечер Путин в мазата вари разни отвари и после преоблечен като арктически овчерин ходи по затворите да трови ората.
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той е Терминатор, няма тровене. То не беше стрихнин, новичок, живак... Всичко преживя. Трябваше специално обучен тромб, за да утeпa Дневални... Тц, тц, тц. Разбиам, че МИ6 искат да си избият вложените милиони в него, ама вече прекаляват - стават за смях даже на неинформираните...
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 229. Аз не знам защо така повърхностно са гледали на нещата убийците му ? Та него "новичок" не го лови те пробали някакви си глупости...
24
0
 
13
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Стига вече,писна ми от фейкове
23
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Диктатора в Кремъл е напълно способен на такова престъпление.
22
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като са видели, че отровата не действа са го убили с един удар в гърдите.