Навални се опасявал, че го тровят в затвора

Екипът му е подавал жалби
Обновена: 11 мар 2024 18:40 | 11 мар 2024 18:20, Нели Христова
95
Навални се опасявал, че го тровят в затвора
Снимка: БГНЕС

"Руският опозиционен политик Алексей Навални е изразил опасение, че е бил тровен по време на излежаването на присъдите си в наказателната колония "Полярен вълк", в село Харп (в руската част на Арктика)", написа базираното в Нидерландия издание "Москоу таймс".

Бившият адвокат на опонента на Владимир Путин Олга Михайлова сподели пред медията за това как е посетила клиента си в мястото за изтърпяване на наказанията. "Той ми каза: "Може и да звуча като параноик, но имам чувството, че тук ме тровят", разказа юристката.

"След като излязох от колонията написах в групата в "Туитър" на адвокатите на Навални за неговото опасение", добави адвокат Михайлова. По нейните думи тя и други съдебни защитници на критика на властта в Москва са подали жалби в Генералната прокуратура, Федералната служба за изтърпяване на наказанията и други институции, в които са описали опасенията на Алексей Навални.

"Така и не получихме отговори", допълни жената.

Михайлова отбеляза още: На 15 февруари (ден преди смъртта на Навални) съд в Москва ми наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Магистратът използваше за аргумент записа от разговора ми с Навални, в който той се опасяваше от отравяне. Преди това нямах никакви проблеми след свижданията ми с него.

"На Михайлова, която в момента е извън Русия, са повдигнати обвинения в участие в екстремистка организация", написа още изданието.  

"Други трима адвокати на Навални – Вадим Кобзев, Алексей Липцер и Игор Сергунин – бяха арестувани през октомври. Оттогава до днес на тях са им налагани различни мерки за неотклонение. Тримата са обвинени в подпомагане на терористична организация. Те са предавали писма от Навални до негови роднини и подръжници. По този начин той е ръководил обявената от властите на Руската федерация за терорстична организация "Фонд за борба срещу корупцията", заявявиха от съда", добави "Москоу таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
5
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
За нуждите на русофобската пропаганда Навални не можеше да умре от естествена смърт. Трябваше непременно да бъде убит. Който иска да вярва.
60
0
 
5
 
! Отговори
Тачо преди 2 месеца
На можа да хване играта,тоя който уж искаше да го убии не успя да го опази от тия които уж искаха да го спасяват.Полезен ***
59
3
 
2
 
! Отговори
Е? преди 2 месеца
Зеления ще мобилизира 3 милиона украинки !!!! Хахахахахахахха
58
1
 
9
 
! Отговори
СЕСТРА СМЪРТ преди 2 месеца
ЕДНА ИНЖЕКЦИЯ С ВЪЗДУХ И УМИРА НА МЯСТО. МОЖЕ ДА СЕ ЗАЧЕТЕ КАТО СМ.ЪРТ ОТ ТРОМБ
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Горкият и е предчувствал и е усещал и е получил тромбо отравяне след две посещения на нему близки партийни адвокатчета. Не че беше стока, но че беше умен- това беше. Предадоха го жена му, приятелите и съпартийците му. Единствено майка му бе с него по целия му земен път. колкото този път да бе криминално плътен.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е, сега вече ще е сигурен, че са го отровили.
55
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Видях Путин онзи ден по телевизията но масата пред него беше твърде високо и чух само гласът му.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До анонименТе не са "мразили запада" , това са глупости, руснаците даже се опитваха да се интегрират постепенно и имаха добри връзки с ЕС, въпреки агресията от страна на някои хора от запада, но самия запад ги отблъсна с лошото си поведение, с агресията си, с варварския грабеж и насилие, с нахлуването на НАТО в държавите ни, което трябваше да се разпадне, западняците явно си помислиха, че ние от централна и източна Европа, сме им техните бивши колонии, така са свикнали, да, ама нееееее!
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нато се увеличава диктатор мики маус няма съюзници ще гори в ада китай отдавна го отсвириха защото там се интересуват от бизнес не от война , останаха комика от северна корея който сънува не съществеващи армии ,хамас и хутите това е баланса на силите засега.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални казваше, че Крим е руски.
51
4
 
14
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 месеца
Последни напъни да се използва смъртта на Навални за русофобска пропаганда. Въпреки че дори шефът на украинското разузнаване Буданов каза, че Навални е починалот тромб.
50
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Европеец с главно Е!, Това го кажи на французите, които осъдиха Навални за кражби или пък на украинците, които също изгониха Навални за кражби и извършени престъпления, че и в Русия е крал!
49
9
 
6
 
! Отговори
до 53 преди 2 месеца
Защото са крили и са ни лъгали,но има кадри дават им в камиона ябълки щайга и ракия,изхвърлят ябълките ваатенките-факт!Гледал съм го!Посягали са на жени в България и това е факт!Всичкото злато са извлекли и месо от селата,а са ни научили карантия да ядем!
48
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Кухи рОсофилски *** до такава самозабрава са влюбени във великия диктатор и толкова много мразят Запада, че напълно са загубили способността да мислят, анализират и разсъждават. От сърце на всички тях им пожелавам да отидат да живеят под неговото крило и да им се забрани да се връщат в загниващия капиталистически строй - по никакъв повод и при никакви обстоятелства.
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И украинките и децата им, избягали в Германия , се разболяваха, странно, нали? Разберете, тези са психопати, те още живеят с 50 години назад и си мислят, че воюват с СССР и се борят с въображаем враг, това не са нормално разсъждаващи хора!
46
8
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 2 месеца
Ние 45 години бяхме под "братската ласка на Червената армия" и лошо не видяхме, напротив, имахме 101% гаранция за териториалната цялост на Бг! А, ти трябва да си доста наивно човече, ако си мислиш, че дойчо, италианеца, австриеца или британеца шъ ни гарантират териториалния суверенитет воювайки за нас!
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Днес мощна диверсионна група на ВСУ се опита да проникне в Белгородска област на РФ, но беше проследена и ликвидирана. Очакваната перемога се провали.
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Навални , се е разболял в Германия(!), а не в Русия, за какво да го тровят руснаците, като е бил затворен, какъв е смисъла? И освен това, някои западни държави , изтезават и убиват с вълнови и лъчеви оръжия, които са невидими за човешкото око и не е нужно да тровят даже, китайците и те имат такива оръжия, вероятно и руснаците. Те могат да ви контролират изцяло с такива оръжия, без даже да подозирате, че действате или правите "избор" под чужда команда!
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин го в отровил. Ниските мъже ги правят тия работи.
42
10
 
3
 
! Отговори
Европеец с главно Е! преди 2 месеца
Навални навеки ще остане като символ на борбата срещу световния агресор! Идол на поколенията, бъдете горди, че сме съвременници на такава велика личност. Усещам, че Юлия ще е следващата такава, новите Жолио и Мария Кюри.