САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира

Призивът на папата за „бялото знаме“ бил напълно разбираем
Обновена: 11 мар 2024 14:18 | 11 мар 2024 14:17, Елка Василева
233
САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл отказа днес да коментира информацията на американския телевизионен канал Си Ен Ен, че в края на 2022 г. САЩ са започнали усърдно да се подготвят за евентуален руски ядрен удар в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
В събота Си Ен Ен информира, че правителството на президента Джо Байдън е било обезпокоено най-вече от вероятността Русия да използва тактическо или бойно ядрено оръжие в Украйна. Американският телевизионен канал съобщи, че разузнавателните служби на САЩ са получили информация за разговори между руски представители, в които изрично се е обсъждал ядрен удар през 2022 г.

"Слухове от този род излизат в различни вестници", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Не мисля, че си заслужава какъвто и да е коментар", добави той.

В същото време Песков коментира призива на папа Франциск към Киев за мирни преговори. Предстоятелят на Римокатолическата църква заяви, че Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме" и да преговаря.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин каза, че подобен призив на папата е "напълно разбираем" и че Русия е готова да седне на масата на преговорите. Според Песков Киев изключва възможността за преговори поради погрешното си убеждение, че Западът може да победи Русия.

Москва нарича войната си в Украйна "специална военна операция", чиято цел е да гарантира собствената ѝ безопасност, докато за Киев и Запада това е яростна завоевателна война в колониален стил, отбелязва Ройтерс.

"Напълно разбираемо е, че той (папата - бел. ред.) говори за ползата от преговори", обяви Песков пред представители на медиите, добавяйки, че президентът Путин многократно е заявявал желанието на Москва да преговаря, противно на позицията на Киев.

"За жалост и изявлението на папата, и заявеното многократно от други страни, включително и от наша, в последно време срещат категоричен отказ", добави говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че ситуацията на бойното поле в Украйна е показала, че надеждите на Запада за нанасяне на "стратегическо поражение" на Русия са безпочвени. "Това е най-дълбоката заблуда, най-голямата грешка и развоят на събитията, най-вече на бойното поле, е най-яркото доказателство за това", заяви Песков.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама разбира се само дето едни други разказваха хуморески,че Русия свършила ракетите още след първия месец и руснаците с хавайски ризки и само с лопати в началото на зимата пердашат бандеровците
164
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е в Европа, а Русия е само 80% в Азия и трябва да си гледа нейния континент
163
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво означава "САЩ се готвели за руски адрен удар е Украйна от 2022 година". САЩ не би трябвало да са в Украйна, но щом се готвели от 2022 година, значи има войски на САЩ в Украйна биещи се срещу Русия.
162
5
 
5
 
! Отговори
Шведка преди 1 месец
Една жена на пазара ми каза, че Русия нападнала Украйна, защото била застрашена от НАТО!
161
1
 
9
 
! Отговори
Бойчо Огнянов преди 1 месец
Каква е разликата между тактическо и "бойно" ядрено оръжие, то учебно ядрено оръжие май също няма, нали ?
160
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом не си ходил в казарма няма как да разбираш от война, ти разбираш само това колко криви трябва да са краставиците и от правата на гейовете.За това става дума, не си компетентен и не си за този форум.
159
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако смяташ, че можеш да ме набиеш ела сега в 17 40 часа пред Съдебната палата в София на публично место да ми обясниш какъв неук русофил съм, а?Стиска ли ти, евроатлантически памперс на Байдън, а?
158
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак некави бози ни сервират мисирките. А великия Пейтриът след среща отблизо с Ивкендер се разхвърча на съставните си части.
157
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи супер-дупер хамериканското разузнаване имало информация че Русия готви ядрен удар срещу Украйна през 2022,обаче такъв нямаше. Толкова си може американското разузнаване,затова руснаците им отмъкнаха под носа плановете за великата украинска контраофанзива.
156
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо се коментира какво е казал този с бозавото мустаче, а не се казва че планът на Пентагона е на масата при евентуален руски тактически ядрен удар, а те не се шегуват ще има разкандинчване по всички фронтове ,
155
7
 
7
 
! Отговори
R преди 1 месец
До до 161не разбирам, как само 12? Не бяха ли 112 :) Убеден съм, че хохлите утре ще направят клип и с повече свалени ракети.... Иначе няма проблем, щом обяснението за 40 годишните химариси, патриоти и ейбрамиси ти харесва, твоя воля... Лепорадите и те май са 40 годишни :) Това, за единият патриот, ще го оставя без коментар :) Можеш да потърсиш инфо из западаните медийни радетиле на демокрацията NYT, WP, колко са патриотите в украйна
154
20
 
10
 
! Отговори
до 167 преди 1 месец
Абе, русофил беден бачкотещ бачкер, чието най-мащабно постижение в живота е да си купи ЗАПАДНА осма употреба кола, струваща колкото 1/4 заплата на еврофил, ти защо не ходиш да се биеш на страната на Русия, ами се възползваш от всичко западно, че бая от вас, нагли русофили, слугуват в тоя прогнил запад? И като не съм ходил в казарма какво? Боя можеш да си го изядеш от мене по всяко време, снишен страхливецо. Нося на икономика и общество колкото 10 000 бачкери, като тебе, бедняко неук!
153
5
 
11
 
! Отговори
Bene| преди 1 месец
Два американских ЗРК "Патриот" стоимостью сотни миллионов долларов взлетели на воздух, передают журналисты. Потерю установок подтверждают западные СМИ. Небратья в панике...
152
10
 
15
 
! Отговори
Еврофил преди 1 месец
Какво правят форумните еврофили в този форум, защо защитават режима на Зеленски с клавиатурите си, а не с оръжие в ръка на фронта в Украйна?Нали Путин беше агресор, кажете му го лично в лицето!?А забравих, вие даже не сте ходили казарма!
151
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В страхотна безизходица е Русия, затова събирате войски на НАТО и Макрон се пъне.За Контранаступа и за Освобождението на Крим вече нищо не се чува?
150
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не случайно американците направиха филм за Опенхаймер.Не могат още да преглътнат факта, че тогава бяха предадени от своите си учени и ги осъдиха на смърт за предаването на атомните тайни на Сталин.Представете си свят без ядрен паритет САЩ СССР.САЩ шяха да наложат контрол над света далеч по - рано.Нямаше да има и Студена война и никаква трета световна.А днес е вероятна.
149
4
 
7
 
! Отговори
Прокопий преди 1 месец
В Сибир има огромни противоядрени бункери за 200 милиона човека!
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ООН- ...ако една държава оказва терор върху населението- тя се обявява като терористична- такава държава ли е Русия?!
147
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викаш, ти от някакъв клип успя да идентифицираш, че ракетата е Кинжал, а?
146
14
 
6
 
! Отговори
до 157 преди 1 месец
Русофилите сте мега забавни. В Украйна има 1 брой Пейтриът, който го унищожихте около 220 пъти. Ама ц- онлайн е, работи идеално. Нещо повече- има клип как сваля 12 Кинжал-а. А смешните русофили си помислихте, че клипът е как бил унищожен с примамки. Ама отново ц- и от срам свалихте клипа де. Относно западното оръжие- Тесла и Мерцедес срещу Москвич. Няма какво да сравняваме. А и Украйна няма НИЩО модерно западно- Ейбрамс на 40 години, ХАЙМАРС на 40 и Пейтрът на 40...