САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира

Призивът на папата за „бялото знаме“ бил напълно разбираем
Обновена: 11 мар 2024 14:18 | 11 мар 2024 14:17, Елка Василева
233
САЩ се готвели за руски ядрен удар в Украйна, Кремъл не коментира
Снимка: архив, БГНЕС

Кремъл отказа днес да коментира информацията на американския телевизионен канал Си Ен Ен, че в края на 2022 г. САЩ са започнали усърдно да се подготвят за евентуален руски ядрен удар в Украйна, предаде Ройтерс.

Още по темата
В събота Си Ен Ен информира, че правителството на президента Джо Байдън е било обезпокоено най-вече от вероятността Русия да използва тактическо или бойно ядрено оръжие в Украйна. Американският телевизионен канал съобщи, че разузнавателните служби на САЩ са получили информация за разговори между руски представители, в които изрично се е обсъждал ядрен удар през 2022 г.

"Слухове от този род излизат в различни вестници", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Не мисля, че си заслужава какъвто и да е коментар", добави той.

В същото време Песков коментира призива на папа Франциск към Киев за мирни преговори. Предстоятелят на Римокатолическата църква заяви, че Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме" и да преговаря.

Прессекретарят на руския президент Владимир Путин каза, че подобен призив на папата е "напълно разбираем" и че Русия е готова да седне на масата на преговорите. Според Песков Киев изключва възможността за преговори поради погрешното си убеждение, че Западът може да победи Русия.

Москва нарича войната си в Украйна "специална военна операция", чиято цел е да гарантира собствената ѝ безопасност, докато за Киев и Запада това е яростна завоевателна война в колониален стил, отбелязва Ройтерс.

"Напълно разбираемо е, че той (папата - бел. ред.) говори за ползата от преговори", обяви Песков пред представители на медиите, добавяйки, че президентът Путин многократно е заявявал желанието на Москва да преговаря, противно на позицията на Киев.

"За жалост и изявлението на папата, и заявеното многократно от други страни, включително и от наша, в последно време срещат категоричен отказ", добави говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че ситуацията на бойното поле в Украйна е показала, че надеждите на Запада за нанасяне на "стратегическо поражение" на Русия са безпочвени. "Това е най-дълбоката заблуда, най-голямата грешка и развоят на събитията, най-вече на бойното поле, е най-яркото доказателство за това", заяви Песков.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По страшно ще е ако Джуджето каже, че няма да използва ядрено оръжие. Нали го знаем как все "истината" говори - факт който и БГ копейките не могат да оборят.
124
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А кой ще плаща трилиони за възстановяване на терористичните атаки на Кремъл в Украйна, а обещетения за убити деца, хора, разбити сгради и инфраструктура?!
123
6
 
12
 
! Отговори
R преди 1 месец
В интерес на истината, е странно защо тази информация излиза точно сега. Може би, хамериканците искат да кажат на франсето - бабо.е.б, че ядрената бухалка наистина може да играе по кратуната му. От друга страна, се чудя на статията в СNN. До момента, всичкото западно ПВО, кето нато имат, като модели, е в украйна и то се порязява изключително успешно с искандери. Въпосът е, ако не могат да свалят искандери, как ще свалят междуконтинентална балиситчна ракета с ПВО, с което разполагат?!
122
2
 
10
 
! Отговори
ПП Путин Печели преди 1 месец
за това ПП Правителството Падна!
121
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денацифирали Украине! Ураааа товаришчи!
120
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия вече е първа сила по икономически ръст в Европа, подсигури ела си е тила с мощно икономики като Китай и Индия, има мотивирано младо население до един ходило 2 г редовна военна служба, а сега и на фронта в реален бой.Какво ще изправи НАТО срещу такива сила, европейските общества са силно деморализирани от собствената си политика на заличаване на европейската идентичност.
119
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу краварите!
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толька товаришч Владимирович!
117
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СведущТрябвало е да има ядрен удар, нечовеците-фашисти сте вие от Запада!
116
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросът е не защо, а кога Русия ще използва ядрено оръжие в окупираните от Киев провинции наречени Украйна. Защо трябва да се търпи украинският фашизъм и кукловодите му от колективния Запад?
115
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Россия е по-велика от Запада, ще ги смаже с бомби, ракети, Сармати, Кинжали и подводници клас СС+.
114
8
 
24
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Горд съм, че се клех да воювам срещу натуФските терористи.... На продажните краварски слуги, ще им кажа, че ако не беше Русия, още да ходите с шалвари.... ===)))
113
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хидрата на европейския фашизъм отново надигна глава. Естонското външно министерство осъди съветските бомбардировки над хитлеристката армия и освобождението на Талин от нацистките окупатори.
112
3
 
25
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До Де Факто,,Русия 100 пъти каза ,че няма да напада др.д-ви....Да ,Да и си УДЪРЖА на думата дори и Украйна не нападна ,щото това не е нападение а СВО.
111
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна окончателно се зарови в отбрана. Данни от Deep State, позоваващи се на британското разузнаване, съобщават за изграждането на широка отбранителна зона от района на Харков до окупираната от Киев руска част на област Херсон. Отбранителните позиции включват драконови зъби, окопи, минни полета и крепости. Съобщава се, че ВСУ окончателно са загубили инициативата в цялата ЛБС и всеки опит за контраатака ще доведе до огромни загуби за украинците.
110
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закупуването на нови зенитно-ракетни установки Patriot за Украйна за замяна на унищожените в района на Покровск може да отнеме месеци или дори години, пише списание Forbes. "Украйна или някой от нейните съюзници може да се нареди да закупи нови пускови установки, които да заменят двете, които руснаците унищожиха, но такава покупка може да отнеме месеци или дори години." Изданието подчертава, че закупуването на нови системи ще струва стотици милиони долари, които не са включени в бюджета на Киев.
109
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само кравари тука!
108
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самоличността на пилота на МиГ-29 от ВВС на ВСУ, свален във въздушен бой в небето над Донбас на 8 март 2024 г., е 33-годишният майор Андрей Ткаченко (позивна "Ткач"). Командир на звено МиГ-29 от Ивано-Франковск. Убеден бандеровец. Бандеровският МиГ-29 не избяга от ракетата Р-37М, изстреляна от руския Су-34.
107
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Италианският министър на отбраната призна военното превъзходство на Русия над Запада. В разговор с вестник La Stampa италианският министър на отбраната Гуидо Крозето призна, че руската икономика бързо се адаптира към военните условия, за разлика от ВПК на НАТО. "Руското военно п-во изпревари Запада, независимо дали по отношение на п-во на боеприпаси или оборудване. По този начин руската икономика е по-добре адаптирана към военните условия, отколкото военното п-во на НАТО", каза министърът. В същото време италианските складове продължават да се изпразват в полза на Киев.
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В тия коментари са само краварски ***!