Путин печели вота у нас и в чужбина

Преднината му в България е двойна пред втория
19 мар 2024 13:15, Александър Попов
100
Путин печели вота у нас и в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Резултатите от гласуването в чуждестранните избирателни секции показват, че Владимир Путин печели и там, заяви пред репортери говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Всеки глас е важен в този вот. Виждаме, че в чужбина, като цяло, Путин също е спечелил", посочи той, коментирайки резултатите от гласуването на руснаците в чужбина.

"Различни данни в различните географски точки. Но като цяло Путин печели и там", повтори говорителят на Кремъл.

Песков добави, че всичко това е допринесло за крайната изборна победа на Путин с "безпрецедентен резултат".

Говорителят на Кремъл каза още, че президентите на Туркменистан и Иран Сердар Бердимухамедов и Ебрахим Раиси са поздравили по телефона Путин за победата му на изборите.

Песков добави, че днес Путин ще участва в заседание на управителния съвет на Федералната служба за сигурност на Руската федерация и ще проведе среща с лидерите на фракциите в Държавната дума.

Повечето руски граждани в България гласуваха за президента Владимир Путин в единствената изборна секция в страната, разположена на територията на руското посолство, съобщиха вчера пред ТАСС представители на секционната избирателна комисия.

"За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков – 516, за Леонид Слуцки – 19, а за Николай Харитонов – 26. Броенето на гласовете приключи", съобщиха от СИК в дипломатическата мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: избориРусияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1000 човека гласували. Че те само служителите на посолството и семействата им са сигурно поне 500. Смеят ли да гласуват за някой друг? Нали веднага ще ги върнат обратно в рая.
74
7
 
6
 
! Отговори
путин умря в 2022 преди 1 месец
през лятото двойникът ще се откаже от президентството по здравословни причини и наесен на новите избори Патрушев Младши е нов президент. Патрушев Старши е сив кардинал.
73
9
 
9
 
! Отговори
Да преди 1 месец
До Хи хи Търпелив е защото не му стиска! От тридневна военна операция, стана тригодишна.
72
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
току що дойде новината, гореща новина: путин печели и на Марс!!! Преброили са 99% от бюлетините, всички бюлетини са за путин!!!
71
2
 
8
 
! Отговори
наивниУМРЯХАотдавна преди 1 месец
тияПРОСТОТИИ може ДА ги ДЖАФКАТЕ пред ОГЛЕДАЛОТО до ПОСИНЯВАНЕ ! ИЛИ ДОКАТО САМИ СИ ПОВЯРВАТЕ ! КОЙ ЛИ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ПИЯНСКАТА виПОМИЯ ?
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искам пяна, пяна да виждам по устните.
69
8
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
КИЛОМЕТРИЧНИ ОПАШКИ ОТ ЖЕЛАЕЩИ ДА ГЛАСУВАТ ПРЕД ПОСОЛСТВАТА В ЦЯЛ СВЯТ - ТОВА Е УВАЖЕНИЕ КЪМ РУСИЯ И ПУТИН !!! 75 % ГЛАСУВАЛИ - ВЪПРЕКИ СОЦИОЛОГИЯТА ЗА ПОБЕДИТЕЛ !!! ТРИТЕ НАЧИНА НА ГЛАСУВАНЕ - С ИДЕНТИФИКАТОР НА ПАСПОРТА , БЕЗ НАЧИН ЗА ИЗМАМА - МЕЧТАТА НА СВОБОДНИЯ ОТ НАТООВЦЕТЕ СВЯТ !!!
68
4
 
11
 
! Отговори
Американопапагалчета преди 1 месец
повтаряйте бавно : "Путин печели вота у нас и в чужбина" и без нерви! :):)
67
9
 
5
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
До "Хи хи" , ми да натиска копчето, не само да плаши гаргите. Ама тогава ще напълниш гащите ти и всички руски из-ча-дия. Добре, че ви бием от време на време, че да ви дойде акъла в главата.
66
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦРУ уби Навални напразно, ама ще намерят друг баламурник
65
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кравофилите се загрижили за демокрацията в Русия, докато самите тях Галя от посолството ги управлява като крепостни селяни.
64
2
 
6
 
! Отговори
къде е зеления фасул преди 1 месец
не пишете за неговите избори нещо!
63
8
 
9
 
! Отговори
Американофилите, преди 1 месец
кво става бе? контранастъпленито стигна та застигна, сега изборите само затвърдиха тоталната подкрепа за Путин, икономиката на Русия без западните "помощници" взе че тръгна нагоре! НИЩО от бляновете на наглосаксите не е истина а? :):):) А! И Китай декларира подкрепата за Русия тия дни ако НАТО му хрумне нещо! ХА ХА ХА ХА!
62
10
 
10
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Запада изкара късмет, че е Путин. Путин е много търпелив, ако неше някой като Медведя, досега да е натиснал ядреното копче и от запада щеше да остане само радиоактивна пепел !
61
8
 
11
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
До Анонимен48 Нямаш никакъв проблем. Отиваш в Русия, подписваш че искаш да си руски гражданин, минаваш да гласуваш за Путин,слагат ти каската на главата, мешката на гърба, един АК и си готов за фронта "руски гражданин"!
60
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера на концерта на червения площад имаше 80 хиляди млади хора 30/35 годишни запад трябва да признае вината си и да поеме отговорност
59
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поздравления за Владимир Владимирович, желаем му здраве и нека по-бързо изгони фашисткият украински окупатор от руските земи!
58
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
Кой е втория? Всичко е пунта мара!
57
9
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Гласувалите за Путин под строй до Централна гара и на влака за Москва.България свободна от путинисти.
56
13
 
10
 
! Отговори
Стоедин преди 1 месец
Да им е честит. Да се махат от БГ, не ги желаем.