Путин печели вота у нас и в чужбина

Преднината му в България е двойна пред втория
19 мар 2024 13:15, Александър Попов
100
Путин печели вота у нас и в чужбина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Резултатите от гласуването в чуждестранните избирателни секции показват, че Владимир Путин печели и там, заяви пред репортери говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС и БТА.

"Всеки глас е важен в този вот. Виждаме, че в чужбина, като цяло, Путин също е спечелил", посочи той, коментирайки резултатите от гласуването на руснаците в чужбина.

"Различни данни в различните географски точки. Но като цяло Путин печели и там", повтори говорителят на Кремъл.

Песков добави, че всичко това е допринесло за крайната изборна победа на Путин с "безпрецедентен резултат".

Говорителят на Кремъл каза още, че президентите на Туркменистан и Иран Сердар Бердимухамедов и Ебрахим Раиси са поздравили по телефона Путин за победата му на изборите.

Песков добави, че днес Путин ще участва в заседание на управителния съвет на Федералната служба за сигурност на Руската федерация и ще проведе среща с лидерите на фракциите в Държавната дума.

Повечето руски граждани в България гласуваха за президента Владимир Путин в единствената изборна секция в страната, разположена на територията на руското посолство, съобщиха вчера пред ТАСС представители на секционната избирателна комисия.

"За Владимир Путин гласуваха 1104 избиратели, за Владислав Даванков – 516, за Леонид Слуцки – 19, а за Николай Харитонов – 26. Броенето на гласовете приключи", съобщиха от СИК в дипломатическата мисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: избориРусияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Злобата не помага за преглъщането на факта, че хората, дори и у нас, предпочитат Путин.
54
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Броенето/т.е. резултатите ги определя Мутрофанова. Правете си сметката кой как е "гласувал" и дали изобщо има значение какво "съобщават"
53
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласуват и после пишат глупости тук.
52
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 48 "Искаме и ние да гласуваме за Путин!" Ми, гласувай, отиди на фронта в Украйна. Даже и руско гражданство ще ти дадат. Защо не си там?
51
5
 
9
 
! Отговори
ПЕЧЕЛИ И ТАМ преди 1 месец
"в чуждестранните избирателни секции" Я ИЗНЕНАДА! - значи има реално одобрение! А не като на зеления фасул и самоходната мумия!
50
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харесва, не харесва, хората гласуват за Путин, факт. Всичко останало са недоказани твърдения, измислици и пропаганда. И ние гласуваме за някого, но винаги получаваме Пеевски, факт. Честито на демократите!
49
8
 
15
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
Как може да обичаш един психопат и масов убиец??? С какво положително и хубаво е допринесъл за човечеството??? Що за хора сте???
48
4
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До Анонимен 22 ОТ КОЕ? Ти мислиш че някой си е играл да брои бюлетини и СМС ли или пък се интересува колко човека са гласували ли.От кумова срама ги изкараха 87 % а аз очаквах да са 99,8 %.За *** то в България са гласували 1104 и като сметнеш и за другите излиза че у нас са гласували 1665 и ако е вярно че има близо 30 000 рашки колко са гласували за него 87% или около 4 %
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще са общите избори? Искаме и ние да гласуваме за Путин! А сега гласуваме за някого, но все получаваме Пеевски. Добре е, нали?
46
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в България ли е имало репресии и измами, че Путин е с повече гласове? Нали България е демократична, евроатлантическа държава? Как така живеещите тук са гласували за Путин? Нали са избягали в България точно заради него?
45
2
 
6
 
! Отговори
Шишо преди 1 месец
Другаря Сталин го е казал най-добре. Не е важно кой гласува, важно е кой брои бюлетините. ДПС и ГЕРБ следват повелите наследени от СССР. ПП се пробваха да ги минат с техния номер и сполучиха донякъде. След смъртта на Алексей Петров - Трактора нещата се връщат по старо му. Машините са в склада, а флашките на сигурно място, в шкафчето на Боко.
44
0
 
5
 
! Отговори
до 26-ти Разкажи ми преди 1 месец
къде ги харчат тия рубли и копейки у нас? Или ходят тайничко през черно море с гумена лодка до Крим?
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, хората си го обичат, дири и тези коти не са руснаци
42
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 36 Вече има доказан случай от Белгород в който взрив за който руските фашисти твърдят, че е от ракета "Град" изстреляна от украинска територия, всъщност е от дрон. Има видео което го доказва, което също така доказва, че руснаците пускат бомби по своите.
41
4
 
9
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 месец
Ами намирате ги и ги депортират сега в хубавата Русия. Много е просто. След като си искат сатрап не виждам, защо са в европейските държави
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласували са само руските граждани, за които се твърдеше, че Путин им е омръзнал. Ако можеха да гласуват и българските граждани, Путин щеше да спечели с 80%, въпреки всички дирижирани телевизии и медии, въпреки спрените руски телевизии.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо е позволено да се гласува в България за един диктатор и у.б.и.е.ц , къде са европейските забрани срещу Русия, това е поредният абсурд , у нас пълно с руснаци, работят, имат големи права, търсят си правата като че ли са си у дома, навсякъде разговарят високо и нагло, сякаш нарочно, да ги чуем непреманно, до къде я докарахме - бягат от него, но не живеят при него, а гласуват за него, има скрит замисъл в това явление, подмолни руски интереси - с тяхни хора на наша територия. Страшно ще бъде
38
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Украйна са отменили изборите, защото Зеленски се опасява, че Владимир Путин ще ги спечели.
37
3
 
9
 
! Отговори
Буквално преди 1 месец
До От кадя на кадя ве "В посолството пак ли са им опрели автомати в главите." Буквално, само че вместо физически, с камерките :)) И познай дали има "тайна на вота" при руските фашисти :)
36
6
 
3
 
! Отговори
От кадя на кадя ве преди 1 месец
Макак така?! Как ще печели тук? В посолството пак ли са им опрели автомати в главите. Или май пропадна пропагандата на ФАЩ? Летс гоу Брандън