500 000 евро били обещани на извършителя на атаката в Москва

Таджикистан опроверга за участие на негови граждани
Обновена: 23 мар 2024 17:03 | 23 мар 2024 16:32, Анисия Иванова
99
500 000 евро били обещани на извършителя на атаката в Москва
Снимка: БГНЕС/EPA

Заподозреният за терористичната атака срещу Crocus Шамсутдин Фариддун, роден през 1998 г., каза по време на разпит при задържането му, че е бил вербуван в един от чатовете на Telegram. Това се казва във видео, публикувано в канала Telegram на главния редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян.

Още по темата

"(Организаторите на терористичната атака) писаха в Telegram - без име, без фамилия, без нищо. Писаха ми", каза той. Мъжът призна, че е слушал проповедник в социалните мрежи и му писал мним помощник на проповедника. Обещал му пари за убийството на хора.

На видеото се вижда как мъжът се тресе, докато говори за това, което е направил. По думите му той пристигнал от Турция на 4 март и получил заповед да убие всички присъстващи на концерта, за което ще получи 500 000 евро. Половината от парите веднага били преведени по сметката му, а след това е имало тренировка. Той твърди, че не знае кой му е дал оръжието.

Трима граждани на Таджикистан, чиито снимки бяха разпространени в каналите на Telegram след терористичната атака в района на Москва, не са замесени в извършването на престъпления в Русия, съобщиха от МВР на Таджикистан, на което се позовава ТАСС.

Двама от тях са в републиката, един работи в Русия в Самара. Според ведомството Риводджидин Исломов и Махмадрасул Насриддинов "дойдоха от Руската федерация в Република Таджикистан на 26 ноември 2023 г. и се намират по местоживеене“. Ведомството публикува и техни снимки. Друг гражданин, Рустам Назаров, "в момента работи като таксиметров шофьор в Самара", уточниха от ведомството. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: АтакатаджикистанРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
Виктор преди 1 месец
Има видео как ясно казва петстотин хиляди РУБЛИ!
95
1
 
2
 
! Отговори
Русолиз преди 1 месец
НЕ 500000 ЕВРО,А РУБЛИ ***.ВИЖТЕ ГО ПАК.
94
1
 
1
 
! Отговори
Мария Илиева преди 1 месец
Не евро, а рубли!!!
93
1
 
5
 
! Отговори
Руснак преди 1 месец
Всичко ще си дойде на мястото ,Москва не вярва на сълзи.......тези убииийци " играчи" ще си кажат и майчиното мляко колко е маслено и богато на фибри ,ще съжаляват че не са умрели в атентата !!!
92
1
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 1 месец
500 000 рубли, не евро.
91
1
 
5
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 1 месец
Рубли,рубли,което показва,че само външно е човек.За под десет хиляди лева са го наели подобието на човек.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рубли, а не евро бе лъжци некадърни. Гледах разпита в тубата, а и съм от старата гвардия, дето знаем руски. Едно време учехме, а не като сега - със смсртфона в ръцете гонят човечета по екрана цял ден. Лъжете, лъжете, и пак лъжете!
89
0
 
3
 
! Отговори
аноним преди 1 месец
Да си напомним,че терористите,които убиха толкова народ в Русия,са получили обучение и инструкции в приятелска и страна!Изобщо,в последно време много такива страни са и ,,приятели''И най цинично,ако не и ,,смешно''организация,която преди месеци изкла,уби,изнасили хиляди,поднесе съболезнования за жертвите тук!Дори ги осъди!!!!
88
2
 
2
 
! Отговори
Мхм, преди 1 месец
грантовете в евро?!? Това казва достатъчно за поръчителите.НекоИ *** просто искат войната да продължи... А и подозирам,че руснаците ще му изтръгнат признанията по напълно демократичен и трансатлантически хуманен начин,съгласно методите на "цивилизования западен свят" (каквото и да значи това)
87
2
 
7
 
! Отговори
Само дето са рубли преди 1 месец
Неграмотници. Оправете си заглавието.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мир и покой на загиналите, съболезнования на близките им. Гледах видеото с терориста. Каза че му обещали 500к в рубли,не евро. Толкова за нивото на нашата журналистика.
85
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така значи- когато козоеППа кадиров обяви джихад на цяла Европа, той не е терорист, а когато този работил срещу 500Кевро, бил терорист... Какво правиха кадировците в Украйна, не е ли същото, което направиха и атентаторите в москва, а...Колко пъти путинистите се канеха и заплашваха във всички бг форуми, че ей сега ще дойдат кадировците на бг територия и ще минат под ножа всеки, който не е за русия и не е мюслим... Костадинов ще бъде съден за измяна на Р. България и НИЩО няма да го спаси...
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я па ти да видиш! Гледам, като Матросов на амбразурата тук всички искат дя громят версията на ушанките да ама не, украинските *** могат само цивилни дя убиват и го доказаха изключително успешно през последните десет години. Тъй че се надявам сега наистина да си пратят. Все пак евреите направиха прецедент и сега подобен подход върху територията на хохлите е free of charge
83
10
 
17
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Всичко това е без значение, важното е да се приключи с Украйна. Завинаги.
82
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахаа, комуникирал е с ИИ и всичко е уредено дигитално, а парите дигитално евро ли са, уръжието сигурно и то, само как така са избити хората, или този е влязал във филм - матрицата или това са фантазии на един убиец, решил да спаси кожата си..
81
2
 
20
 
! Отговори
Ноби преди 1 месец
поне си направете труда да го видите видеото, 500 000 рубли каза, два пъти го питаха
80
3
 
10
 
! Отговори
BONZO преди 1 месец
Ех, Шамсутдине, Шамсутдине. Ами сега? Милион пъти ще ти се иска след края на атентата да си си пръснал черепа а не да си доживотно гадже на каторжниците от далечния изток.
79
5
 
8
 
! Отговори
Хунка преди 1 месец
Мосфилм
78
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми Украйна го спонсорират ЕС ,и ре са спонсорираюи атента ,никакъв ислям не е замесен
77
8
 
13
 
! Отговори
Ш. Холмс преди 1 месец
Наистина ли някой хваща вяра на тези глупости? Всеки обикновен полицейски дознател (да не говорим за истинските следователи...) ще се изсмее презрително. Дори за една кражба се държи сметка за конфиденциалността и за възможното изтичане на информация, а тук -- не се мина и едно денонощие, и вече всички знаят ,,истината". Това може да мине само в СССР и в Россията...