Двама заподозрени за атаката в Москва са задържани след преследване с автомобил

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, написа руски депутат
Обновена: 23 мар 2024 10:19 | 23 мар 2024 10:12, Елка Василева
142
Двама заподозрени за атаката в Москва са задържани след преследване с автомобил
Снимка: БГНЕС

Двама от заподозрените за извършители на снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм", предаде Ройтерс.

Още по темата
Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити над 60 души и 145 други бяха ранени.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсурдна е информацията от западните власти. Явно е предназначена само за зомбитата в страната ни. При нормалните хора не върви.
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Терористите задържани в Брянска област, дето граничи с Украйна. Искали да избягат у дома, но ги хванали на границата....
128
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Абе, вие нормални ли сте? Каква Украйна, какво чудо? Ислямска държава прави атентат, защото Путин подкрепя Башар в Сирия, всичко си има логика!
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е се ше намерат някоя изкупителна жертвица от селата дето ги ползват и на фронта. Извършителите тия некадърници никога няма да ги хванат дори и квартири е москвето да си наемат
126
4
 
4
 
! Отговори
Според рАЗИЯтците преди 1 месец
Таджиките и киргизите са най - чистокръвните са най - чистокръвните "славЯни ", защото притежавали 90% от т.н. Славянский ген R1a. И бълват тази лъжлива пропаганда навсякъде .Истината е слОвените са произлезли от Българите = Траки =Гети, т.е. Словесни = Грамотни хора.Склавини са наричани траките Гети .И това краднаха братушките, а над наричат Тюрки, обратно на историческата Истина.
125
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла Русия знае,че това е дело на Путин.Половината Росгвардия е чеченци и кавказци. В Москва не можеш да излезеш с бял лист в ръка и да не те арестуват,а сега Вова ни прожектира как се разкарват някакви и си стрелят който по който си искат. ОМОН и Росгвардия се бяха изпарили за два часа.
124
6
 
8
 
! Отговори
ZOV преди 1 месец
Ауууу,какъв Ой ги чака! Ще ги забременеят и родят въпреки ,че са мъже! Ще им извадят ноктите,къс по къс ще ги режат! Три раз ще се проклинат,че не са си теглили куршума! Покрай тях цялата им рода до девето коляно ще бъде ефтанизирани,а украинските,,куратори" са следващите! Медведев го каза ,бял ден няма да видят! А англичаните накрая ще го отнесат! Помнете ми думата ,,ИРА" ще ,,отмъсти"за всички невинни жертви! Даааа,чакат ни години на мъст и Русия няма да се пречупи!
123
4
 
7
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 месец
Украинските таджикистански ислямисти от ИДИЛ, под командване на киевския евреин, с пари на американците са извършили терористичния атентат инсцениран от Русия. Илюминатите са ясни. Добре се оформят теориите за сега. Остава да намесим и извънземните някак. Всички сте цинични социопати, които не им дреме за покъртителното число цивилни жертви. За вас изглежда като скрит празник, че ще имате тема да си чупите пръстите по клавиатурите да си измисляте конспирации с дни сега.
122
9
 
4
 
! Отговори
много преди 1 месец
абсурдна е информацията от руските власти. Явно е предназначена само за зомбитата в страната им. Тук не върви.
121
5
 
9
 
! Отговори
ЕТО ТАКА преди 1 месец
Тренирани от ЦРУ украински терористи, с фалшиви бради, след подпалването, си свалят маските, преобличат се и се смесват с тълпата, ЦРУ подбутва ИД да публикува фейкове, а нашите родни американски агенти раздухват медиите - колко лоши вътршните служби на Русия и колко лош е Путин и тн...
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
The police in Bulgaria are inadequate, they do not know what terrorist acts are, terrorism committed in the city of Pernik and Bobov dol has been covered up!The police in Bulgaria is corrupt!
119
3
 
9
 
! Отговори
Бобо преди 1 месец
Е що бягат към 404 муджахидините? Тия са менте, не са от ИДИЛ- онези не бягат, а загиват на мястото.
118
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
До IQ ! Масовите мероприятия са сбор от индивиди и всеки индивид е откъснат от мозъкът на другия. Масовата параноя идва от личната . Масови мероприятия не са само случващите се в зали,а и масовият неизбежен колективизъм в тролеи,трамваи,автобуси,болници,учреждения...Няма как да бъдат отменени масовите мероприятия. Не е възможно да има болница или автобус за всеки. В Русия има традиционен мултикултурен тип общество и е невъзможно да видиш в монголеца чужд."Другият" е невъзможно понятие.
117
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Фют не говори с дежурния, тоя му пускат текстове по мейла, иначе е биполярник с килийно. ако има конспирация, единствения заинтересован от 9/11 в москвабад е руското правителство.
116
6
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Видях коментар,който акцентира,че заловените били заловени в посока Украина.Това е нелепо! От създаването на Русь досега украинци и руснаци са все руснаци и няма никакво съмнение,че колкото украинци живеят в Москва,толкова руснаци живеят в Киев.Не веднъж съм казвал,че война няма! Има хитрост ,съгласувана между Москва и Киев за възстановяване и уголемяване на СССР.Има обаче проблем. Турците са съюзници на Путин и Зеленски,но имат претенцията да бъдат те управителите на СССР. И тук идва войната.
115
7
 
3
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 117. Въпросителния, САЩ имат адекватно разузнаване и особено след 11 септември. Затова предупреждават Кремъл да предприеме мерки. Но К***пейките имат глава само за равновесие на тялото. Ако аз искам да те.....бих ли те предупредил?
114
7
 
10
 
! Отговори
Щом САЩ преди 1 месец
2 секунди След Атентата увериха света че не е Украйна, значи е Украйна!
113
2
 
9
 
! Отговори
Внушението че е Идил преди 1 месец
Няма да трае дърто, терористите са заловени!
112
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Веселинъ 7112136860 нищо не иде. всичко си мина по план. масовите мероприятия са отменени до второ нареждане, и полицията по повод "Тероризъм" почва масови проверки и арести на "замесени". 1996та отново. като погледнеш заглавната страница на това жалко читалище ще видиш, че и мутрите на снимките от вътрешните ни новини са тогавашни звезди
111
6
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
САЩ не си признаха за взривяването на Северен поток и сега също няма да си признаят.