Двама заподозрени за атаката в Москва са задържани след преследване с автомобил

Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, написа руски депутат
Обновена: 23 мар 2024 10:19 | 23 мар 2024 10:12, Елка Василева
142
Двама заподозрени за атаката в Москва са задържани след преследване с автомобил
Снимка: БГНЕС

Двама от заподозрените за извършители на снощната смъртоносна атака в покрайнините на Москва са били задържани в Брянска област след преследване с автомобил, написа днес руският депутат Александър Хинщайн в своя профил в "Телеграм", предаде Ройтерс.

Още по темата
Други заподозрени са избягали пеша в близка гора, добави Хинщайн.

Облечени в камуфлажни дрехи нападатели снощи откриха огън с автоматични оръжия в концертна зала в покрайнините на Москва. При атаката, отговорност за която пое "Ислямска държава", бяха убити над 60 души и 145 други бяха ранени.

Хинщайн каза още, че по време на преследването е бил открит огън и колата на заподозрените се преобърнала. "Един терорист беше задържан на място, а останалите избягаха в гората. В резултат на издирването около 03:50 часа беше открит и задържан вторият заподозрян. Издирването на останалите продължава. В операцията участват всички правоприлагащи органи", добави той.

При огледа на автомобила марка "Рено" са били открити пистолет "Макаров", пълнител за автомат "Калашников" и паспорти на таджикски граждани, посочва ТАСС.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо не е баш така, както ни се представя.
49
2
 
9
 
! Отговори
Берлин преди 1 месец
Тея са Ислямска държава, колкото Северен Поток беше взривен от 2 *** водолази на частна луксозна яхта ;)
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ислямска държава кви търси в Русия ,големия враг и е сащ )
47
5
 
2
 
! Отговори
ХМММ СТРАННО! преди 1 месец
Аз само не разбрах как така покрива на мола гореше? Как са успели да избият 40 човека, да ранят 100 и в същото време са отишли до покрива, за да запалят огньове.
46
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами същият тоя който избомби тръбите,тоя който е взел на мушка кримският мост,тоя който ежедневно дава оръжие,пари и акъл на шайката в Украйна,при същият ТОЯ търсете ключа за мазето(атентата)в Москва!
45
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правят атентат с Реното,снимат ги 1000 човека. И вместо да го изоставят, те продължават да си го карат? Тея вярно са много промити мозъци. *** те в България банкомат да обере, обира го, изгаря колата и се мести в друга. Тея обаче не са се сетили. Евала постановки, евала циркове.
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истината е, че Путин носи цялата вина за този атентат. Когато западните служби го предупреждаваха, той твърдеше, че това било "изнудване" (негов израз) едва ли не с цел да му провалят изборите. Да видим дали ще има мъжеството да си признае, че е допуснал грешка, или отново ще хвърли вината върху друг.
43
2
 
6
 
! Отговори
Опорката на САЩ преди 1 месец
За Изис няма да трае дълго значи ;)
42
2
 
5
 
! Отговори
Ехееее преди 1 месец
Таджикистан е следващата държава, която "чака" да бъде освободена!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"некомпетентното" ФСБ е заловило всичките извършители в рамките на няколко часа, на запад не се сещат дори да гонят терористите, че някой да не ги обвини в расизъм или нещо от сорта, сега ще пеят като канарчета преди доживотната си каторга и всичко ще се изясни
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както написах задържани са 11 човека и четеримата терористи те ще си кажат поръчителя и накрая пак Укрофашистите ще го отнесат хаха! Руснаците вече ще ползват ФАБ 3000 ай честито а в арсенала си имат още ФАБ 5000 и ФАБ 9000 работят и по тях. Ще има много изпъпжено бандеровско месо.
39
4
 
4
 
! Отговори
Не познаха преди 1 месец
Свидетелите" не споменават за тела и ранени, вместо това говорят за "професионално отношение на охраната" и други сгрешени подробности. Интересен "атентат", но за съжаление на крамльовските режисьорчета, човешката психика не работи по такъв начин, че да забравя такива неща и фейка им лъсна със страшна сила.
38
8
 
4
 
! Отговори
Малшанс преди 1 месец
Изпълниха мисията и тъкмо да влезнат в Украйна Зеленски да ги награди и ги хващат.
37
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До до 5 За повечето полезни uдeoTu тук си е точно игра, сеир и дъвка. Форумни ъфчета, дето се ежат, как седели на една маса с бункерния късак. Хеле им затропа руски сапог на чаршията, първи ше заголят дирник и ще дават крушки!
36
1
 
6
 
! Отговори
Аз мислех че Изис преди 1 месец
Се само взривяват да отидат в рая с 21 девици, а не бягат в Украйна ?!
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
българските политици продадоха България на кремъл. Позор за тези недостойни политици.
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин, както преди него колективния Запад и САЩ бяха инфилтрирани и вече сме в процес на гниене и загиване, ще бъде и Русия надхитрена, победена и унищожена от ислямския джихад. Докато всички спим дружно от двата големи лагера и ни се привиждат чудовища в Израел, друг невидим мафиотско ориентиран враг работи по всички всевъзможни фронтове да ни унищожи.
33
5
 
7
 
! Отговори
Автомобил преди 1 месец
И бил спрян къде? Да близо до Украйна , село в Бриянска област ;)
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напъните на копейките(както винаги) са, че Америка и Зеленски са виновни. А това са си най-обикновени главорези обучавани от КГБ, и сега руснаците си сърбат попарата.
31
5
 
8
 
! Отговори
Сега вече преди 1 месец
Вяма да има Опорки че е била Ислямска държава! Като си признаят кой ги спонсорира!