Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва

Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140
199
Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140. В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав атентат". В същото време се съобщава за продължаващ обстрел в конфликта между Русия и Украйна, предаде БНР.

Още по темата

Отговорност за нападението срещу "Крокус сити хол" в град Красногорск пое "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели. Въпреки това руският президент Владимир Путин каза, че задържаните са бягали към Украйна:

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница".
В отговор в традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Путин търси начини да отклони вината за масовото убийство в концертна зала край Москва в петък. Той посочи, че

Владимир Путин е мълчал 24 часа, преди да обвърже стрелците с Украйна:
"Всичко е абсолютно предвидимо. Тези стотици хиляди руснаци, които сега убиват на украинска земя, със сигурност ще бъдат достатъчни да спрат всички терористи. И ако руснаците са готови мълчаливо да умират и да не задават никакви въпроси на своите служби за сигурност и разузнаване, то Путин отново ще се опита да обърне подобна ситуация в своя лична полза".

Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани.

На този фон снощи беше съобщено, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през деня повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Назначеният от Русия регионален губернатор заяви, че една жена е пострадала от шрапнел и има нанесени щети на инфраструктура, включително офис сграда и газопровод.
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъснаха атаката, съобщиха украински официални лица. Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в столицата е имало експлозии. Съобщава се и за взривове в Лвовска област. Заради руската въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница рано тази сутрин са били активирани полски и съюзнически самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Москважертвиатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излезе информация, че атентатът в подмосковието е спонсориран от най-терористичната държава в света Окрайна. На глава по 500 000 долара са взели атентаторите. Когато сам си печаташ парите, лесно е да ги раздаваш за подобни цели.
30
4
 
11
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 месеца
Костадин Костадинов не иска власт бе Ицко , иска да гуши субсидии и да прави задкулисни договорки. Колкото Волен взе властта толкова ще я вземе и тоя!
29
5
 
3
 
! Отговори
До АнонимеН преди 2 месеца
ЕХ ЗАЩО НЕ БЕШЕ И ТИ ТАМ ПРИ ЗАСТРЕЛЯНИТЕ :D Е ВИНАГИ МОЖЕ ДА ИМ СЛЕДВАЩ ПЪТ :D ПОТРИВАМ ДОВОЛНО РЪЦЕ :DХа ха..
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Излезе информация, че атентатът в подмосковието е спонсориран от най-терористичната държава в света. На глава по 500 000 долара са взели атентаторите. Когато сам си печаташ парите, лесно е да ги раздаваш за подобни цели.
27
3
 
12
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Ицко, не ти знам името ,пък не ме и интересува! Коце Копейката ще дойде на власт, когато цъфнат налъмите! Извратеняци винаги е имало! Някои парадират с това!
26
6
 
10
 
! Отговори
Амин преди 2 месеца
Скърбим заедно с братският Руски народ.
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ТЕРОРИСТИЧНАТА ОКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ Е ВСЕКИ ДЕН В ТРАУР ОТКАКТО ФАЛШИВИТЕ САМОЗВАНИ ЗЕЕЛЕНСКИ СА ЗАБРАНИИЛИ ИЗБОРИТЕ. А ТИЯ В КОНЦЕРТНАТА ЗАЛА ДЕТО ПРАЗНУВАЛИ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА ТЕРОРА НА МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ ОТ ЗЕЛЕНСКИ!
24
7
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Поклон/ ЕХ ЗАЩО НЕ БЕШЕ И ТИ ТАМ ПРИ ЗАСТРЕЛЯНИТЕ :D Е ВИНАГИ МОЖЕ ДА ИМ СЛЕДВАЩ ПЪТ :D ПОТРИВАМ ДОВОЛНО РЪЦЕ :D
23
1
 
16
 
! Отговори
Алооуу, преди 2 месеца
...не евреите пренесоха войната в Бургас, а ислямските терористи си пренесоха войната с евреите при нас! Откъде ви намират такива?
22
7
 
3
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 2 месеца
каквото повикало ,22408такова се обадило
21
13
 
8
 
! Отговори
Терорист 1 преди 2 месеца
Е ЗЕЛЕНСКИ.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Христо Христов - ице, спокойно бе! митрофанчиту ша ти прати водчица, че и хапчета ша ти прати!
19
6
 
6
 
! Отговори
Поклон преди 2 месеца
Нека не се повтаря никъде...
18
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Викате "каквото повикало такова се обадило", но не помните преди няколко години онзи атентат на летището в Бургас. Там ние българите с какво бяхме винови? Евреите си пренесоха войната в България.
17
9
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Бягали кам Украйна, пък ги заловени близо до границата с Беларус? Сигурно са щели да им осигурят коридор през минните полета! А този ужас, който в момента изживява Русия, Украйна го изживява всеки ден! Путин си остава най-големият терорист в света!
16
6
 
7
 
! Отговори
Логично! преди 2 месеца
Каквото повикало-такова се обадило...
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Христо Христов не е бАлгарин. Не знае българския правопис. Той е част от вИликия, по думите му, "братски" народ. Т.е обикновен руски тролейбус от антуража на Митрофанова.
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господ да пази! Иначе не се сещам за държава която да е толкова организирана, че всичко да е сигурно навсякъде. На всички може да се случи.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не може да лъже много хора дълго време. Човешката история го доказва. Джуджака ще си плати с лихвите.
12
5
 
10
 
! Отговори
Вин преди 2 месеца
#6 коментар кърти със стилистика, брилянтен изказ и грамотност, като всички "братушки" на угро-фино-монголоидите:)