Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва

Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140
199
Ден на траур в Русия за жертвите на терора в концертната зала в Москва
Снимка: БГНЕС

Днес е обявен ден на национален траур в Русия за жертвите на петъчната атака срещу концертната зала в комплекса "Крокус сити" край Москва. Най-малко 133 души бяха убити при нападението, а ранените са над 140. В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин нарече атаката "кървав атентат". В същото време се съобщава за продължаващ обстрел в конфликта между Русия и Украйна, предаде БНР.

Още по темата

Отговорност за нападението срещу "Крокус сити хол" в град Красногорск пое "Ислямска държава". В канала в "Телеграм" на свързаната с нея "информационна агенция Амак" бе публикувана снимка на четиримата нападатели. Въпреки това руският президент Владимир Путин каза, че задържаните са бягали към Украйна:

"Всичките четирима преки извършители на терористичния акт, всички онези, които са стреляли и са убивали хора, са открити и задържани. Те са се опитали да се укрият и са се движили към Украйна. По първоначални данни от украинска страна за тях е бил подготвен "прозорец" за преминаване на държавната граница".
В отговор в традиционното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Путин търси начини да отклони вината за масовото убийство в концертна зала край Москва в петък. Той посочи, че

Владимир Путин е мълчал 24 часа, преди да обвърже стрелците с Украйна:
"Всичко е абсолютно предвидимо. Тези стотици хиляди руснаци, които сега убиват на украинска земя, със сигурност ще бъдат достатъчни да спрат всички терористи. И ако руснаците са готови мълчаливо да умират и да не задават никакви въпроси на своите служби за сигурност и разузнаване, то Путин отново ще се опита да обърне подобна ситуация в своя лична полза".

Федералната служба за сигурност съобщи за общо 11 задържани. Четирима от тях, за които се подозира, че са пряко замесени в атаката, са чуждестранни граждани.

На този фон снощи беше съобщено, че руските системи за противовъздушна отбрана са свалили през деня повече от 10 ракети над кримското пристанище Севастопол. Назначеният от Русия регионален губернатор заяви, че една жена е пострадала от шрапнел и има нанесени щети на инфраструктура, включително офис сграда и газопровод.
Рано тази сутрин Русия нанесе въздушен удар по Киев. Системите за противовъздушна отбрана на Украйна отблъснаха атаката, съобщиха украински официални лица. Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в столицата е имало експлозии. Съобщава се и за взривове в Лвовска област. Заради руската въздушна атака срещу западната част на Украйна и в близост до полската граница рано тази сутрин са били активирани полски и съюзнически самолети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Москважертвиатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
16
 
! Отговори
. преди 1 месец
...Ицко Копейката отново пощуря! Някакви "фашисти" отново му навлязоха надълбоко! Какво да се прави ,да продадеш жалката си душичка за жълти копейки ,води до трайни психични отклонения! А сега , повтаряй...
51
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пожелавам им всеки ден по 2-3 такива акта на всички фашисти. Модерните роби си го заслужават, а зелю да пълни *** в бункера.
50
6
 
6
 
! Отговори
ЦРУ ПРОВОКАТОР преди 1 месец
РЕЖИМА ПУТИН Е ДЛЪЖЕН ДА РЕАГИРА!!! ДА ПУСКА РАКЕТИТЕ ПО УКРАЙНА И ДА ВЗРИВЯВА ДНИПРО-ХЕС
49
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ристьо, на кого му пука какво бил казал бисексуалът Костадинов с купените дипломи? Пий си лекарствата за кръвно и завърши барем 4-ти клас. Кого ще пращате в Европарламента, казваш? Ми там не вземат без образование и с черни печати в паспортите.
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ден на радост за фаишсти, но и нещо по-важно, че цял свят ги мрази, дори тарамбуките трепят окраинци фашисти вече, няма спасение за тия.
47
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв траур бе, още от сутринта ще си направя една мимоза по повода и ще отида на слънчева разходка. Пожелавам им всеки ден по 2-3 такива акта. Модерните роби си го заслужават, а путлю да пълни *** в бункера.
46
6
 
3
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Тези атентатори са най големия коз на Путин. Ще станат най охраняваните и гледани глезени да не дада фира преди процеса .
45
5
 
12
 
! Отговори
Ха ха, преди 1 месец
...празната глава Ицко, не може нищо да измисли, и повтаря като папагал! Я пак ни разкажи, как си обиколил пРусията от единият край до другия, и как там било раят на земята? Що дириш тука! Капеечки надо накапливать?
44
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От един месец САЩ им говори да се пазят, но тия некадърници и толкова не можаха, само че за 1 час после обвиниха цру, Украйна и извънземните, това е Дисни Ленд на стероиди, не може да има по-жалка държава от прошляшка просия.
43
12
 
4
 
! Отговори
? преди 1 месец
За пет дни в Украйна Путин ще убие повече цивилни от тези терористи.И така всеки 5 дни.И с коршум и с ракети и с дронове в съня им блоковете им ще падат.Терора на всякъде трябва да бъде наказван. И тук и там говорим за едни и същи зверства.
42
7
 
8
 
! Отговори
Аллоуу преди 1 месец
...не 500 000 хиляди рубли са обещали на убийците! Това прави около 5 000 долара! И окраинци-фашисти са го направили!
41
9
 
10
 
! Отговори
Хора преди 1 месец
Европа, си отгледа и въоръжи цяла държава нео нацисти терорист украйна,и скоро ще плаче за това.
40
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ден на радост за целия останал свят, двукраките усетиха войната в зурлата си, но и нещо по-важно, че цял свят ги мрази, дори тарамбуките трепят рашисти вече, няма спасение за тия.
39
4
 
11
 
! Отговори
Алооуу, преди 1 месец
...не 500 000 хиляди долара са обещали на убийците, а рубли! Това прави около 5 000 долара! Никой украинец не би се хванал! И за какво му е да бяга в Беларус! Ще прегази минните полета ли? Или руските гранични служби?
38
10
 
6
 
! Отговори
айде, вова! преди 1 месец
заграждай и избивай укрофашистите! без съд и присъда! без пленници!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поне да се пише дяволчето Фют несретника ццц
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следва разследване и публичен процес за атентаторите със международни наблюдатели . При открити врати и достъп на медии.
35
10
 
6
 
! Отговори
Ле, ле преди 1 месец
...зеленофилчето пощуря! Който не "обичал" преследваният за престъпления Киевски Диктатор, щял да го гони от България! Фютчета,....хапчетата!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А че в Харманли също има руски майки. Това не доказва,че си българин. Най-малкото си с руско самосъзнание, дорогой Христа. За твое сведение, аз съм безпартиен. Но съм учил частично в Москва и много добре ги познавам. Пълни шовинисти с промити мозъци. Повечето не стават просто. А твоя Костадинов си го заври, където слънце не грее. Защо не управлява барем у Харманли, м? Щом сте толкоз силни. Сега ви касираха изборите и на "Бате Цочо" в Борован.
33
6
 
4
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
Излезе информация, че атентатът в подмосковието е спонсориран от най-терористичната държава в света Окрайна. На глава по 500 000 долара са взели атентаторите. Когато сам си печаташ парите, лесно е да ги раздаваш за подобни цели.