Питат децата в руските училища: Какво обединява руския и украинския народ?

Те са принудени да гледат интервюто на Путин с Тъкър Карлсън
24 мар 2024 20:40, Нели Христова
238
Питат децата в руските училища: Какво обединява руския и украинския народ?
Снимка: БГНЕС

На 11 март училища и колежи в цяла Русия започнаха да прилагат извънкласна програма, наречена "От Рус до Русия", в която на учениците се показва интервю на Владимир Путин с американския политически коментатор Тъкър Карлсън.

За инициативата беше съобщено за първи път от "Not the Norm", канал в Telegram, посветен на събирането на информация за провоенната пропаганда на руското правителство в училищата. Според канала, след като гледат част от интервюто Путин-Карлсън, учениците участват в състезание, което се състои в отговаряне на въпроси относно причините за нахлуването на Русия в Украйна, споразуменията от Минск, санкциите на САЩ и свързани с тях теми.

Meduza откри съобщения за новите уроци на уебсайтовете на училища, лицеи и колежи в Чувашката република, Башкортостан, Алтайския край, Чукотския автономен окръг, Московската, Ростовската и Новосибирската области, наред с много други.

В някои части на страната програмата се предлага само на ученици от гимназията. В други е показан на ученици от всички възрасти - от първи клас до 11 клас.

Въпросите, включени в теста, включват:

Какво е обединение?
Какво обединява руския и украинския народ?
Кой вариант на отговор не може да се приложи към думата "украинец" през 13 век?

Вариантите за отговор, посочени за последния въпрос, са "гранична охрана", "човек, живеещ на ръба", "жител на граничната зона" и "жител на държавата Украйна".

На учениците също така се казва да избират страни, които са имали "така наречените "цветни революции" от списък, който включва Узбекистан, Украйна, Азербайджан, Грузия, Латвия и "Киргизия", което е колониалното име на Русия и съветската епоха за Киргизстан.

Повечето училищни онлайн публикации за уроците завършват с една и съща фраза:

"Това беше интересна и информативна дейност. Студентите проведоха и ентусиазирана дискусия какви въпроси биха задали на президента на страната ни г-н Владимир Путин."

Училище в Саратовска област каза, че тестът му е продължил 11 кръга и включва въпроси за "различни исторически събития, личности и културни феномени, свързани с формирането на държавата Русия". Продължава: "Студентите можеха незабавно да определят дали отговорите им са верни, използвайки видеото от интервюто с президента и американския журналист."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
3
 
! Отговори
ф преди 1 месец
Айде сега ми кажете каква е разликата между Путтин и Ким Чен Ир?Има ли разлика между зомбираните севернокорейци и руснаците?
214
2
 
1
 
! Отговори
Питайте българчетата преди 1 месец
къде искат да живеят? Ще е по интересно какви ще са отговорите! Поставете си въпроса - защо? Какво ни интересуват отговорите на руските деца? Не живеем за Русия или други, а за България! Ама не смеете да питате, защото ще е страшно, нали!
213
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обединява ги това, че и двата народа страдат от малоумието на едно джудже с комплекси и натрапчива мания за величие.
212
0
 
5
 
! Отговори
До 200 преди 1 месец
Къв чатбот, кви пет лева. Тук е публичен форум, не чат. Ице, ти ли си? Няма ли да употребиш и думичката "наратив"? Като учите нови думи, научете и в какъв контекст се употребяват бре!
211
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
219- може би за това Рашистан има 35 000 000 емигранти, живеещи в по голямата си част в тоя "лош нацистки" запад- в Украйна има 8 000 000 руски граждани- някой да чу Рашките да ги изведоха от там гърмяха и убиваха наред!
210
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво да се очаква от държава, на която дори шефът на църквата е войнстващ хомофоб, вместо да е благ, смирен и да проповядва мирска любов. Виж им попа и им крой шапката!
209
2
 
7
 
! Отговори
Със сигурност преди 1 месец
лилипутът вече се е превърнал в севернокорейското тюленче по подходи спрямо гражданите. очаквам рушнягите вече да реват като пхенянските недоразумения по различни поводи - кончините на ленин, сталин, брежнев и т.н. и да правят безумни манифестации пред жужака поздравявайки го за день рождения. А ако някой дръзне да не го прави - в сибир! Безумен народ, нереална държава.
208
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
войната ги обединява
207
4
 
4
 
! Отговори
Нема украинизация преди 1 месец
Малорусия (на руски: Малая Русь/Малороссия; на украински: Мала Русь; калка от старогръцки: Micra Rosia; на латински: Russia minor или Ruthenia minor; на френски: la Petite Russie; на немски: Kleinrussland) е историческа област в Източна Европа, в североизточната част на днешна Украйна и съседни части от днешна Русия . Всъщност наименованието и на трите нации идва от името на рус древна народност, от която произлизат днешните руснаци, беларуси и украинци. Едно от историческите им имена малоруси
206
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво са заповядали козяшките демони на нела да ни каже какво аджеба отговарят руските деца? Без нела ние не бихме могли да знаем.
205
11
 
20
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 месец
Извод : 75 години руснаците бият крак и дрънкат оръжие на Червения площад и набиват в главите колко се велики. Сега променят тактиката. Действат психологически върху мозъците на децата. Отвратителна и много гнусно.Империя на злото.
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 212 Аз даже не говоря на теб, но явно си прочел написаното, тъй че вместо безмислици се ЗАМИСЛИ какво значи то.
203
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
210 Акцията е проведена за пръв път в руския град Томск през 2012 г. През 2013 акцията Безсмъртен полк се провежда в 120 градове и села в Русия, а през 2014 в 500 града в седем страни по света.[2] През 2015 Безсмъртният полк марширува в 15 държави.[3] В Москва излизат половин милион души, начело с президента на Русия Владимир Путин.[4]
202
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
209 наказанието ти е ниезбежно, не ми се прави на хитър с псевдопаузи за мир, азовци като теб се крият в либерастията и даже и джихадисти. Не аз да крещя по улиците, ти крешиш по улиците и веелш азовски и джихадистки знамена.Сега за това има полицаи с автомати по улицата. Ако не те, аз ще те накажа.
201
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еми то е гат нашатъ Македония област.
200
8
 
5
 
! Отговори
ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИЯ преди 1 месец
Обединява ги отвращението към BBП!
199
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 206 В крайна сметка човек е такъв какъвто е в реалността, а не такъв, за какъвто се мисли, или твърди, че е. И диктатора в Кремъл твърди, че целите му са благородни, но извършва най-ужасяващите неща. КГБ попа, начело на Руската православна църква пък твърди, че бил за "православните ценности" а благославя ракети, които след това убиват мирни хора, и сее омраза. Така че не думите, а делата определят реалността.
198
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 205 Колкото и да ти е неприятно, аз СЪМ "друг". Фашизмът не се дефинира от това дали упражняващите го се наричат така. В Русия има дълга традиция на прикриване на най-ужасните идеологии под благовидни и даже "хуманни" имена, което не ги прави по-малко фашистки или престъпни. Съвременния режим в Русия е фашистки като по учебник, също както този на Сталин и тези след него. Комунизмът и фашизмът се различават само на теория, в реалността са абсолютно едни и същи.
197
5
 
5
 
! Отговори
До 206 преди 1 месец
Мисля си, че не си лош човечец. Просто си отритнат и отчаян. Опитай се да изтрезнееш. Нали не смяташ, че можеш да излезеш на улицата и да врещиш за азовци и фашисти. И кучетата ще ти се смеят. Могат да те приберат. Ако излизаш някъде изобщо де. Направи нещо полезно!
196
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой съдия ли? А мислиш че няма закони за теб ли, оооо! Ето за това направо ви гърмят азовските ненормалници.