Четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок в Русия

Москва не вярва на САЩ, затова не е реагирала на предупреждението
25 мар 2024 15:29, Анисия Иванова
271

Близо 140 са жертвите на терористичния акт в Москва. Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат.

"Тепърва руските служби ще правят анализи дали са пропуснали нещо, няма безгрешна система. Факт е, че четирима терористи с невисок интелект успяха да предизвикат шок и ужас в населението. Липсата на реакция на предупреждението от САЩ се дължи на загубата на доверие между Изтока и Запада. Едно дългогодишно сътрудничество в сферата на борбата с тероризма приключи с началото на войната в Украйна", коментира бившият зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Според него действията на атентаторите не са типични за членове на "Ислямска държава".

"Те не крият лицата си. Не са шахиди в класическия смисъл на думата, те са имали план за бягство. А шахидите носят шахидски пояс, взимат заложници, казват си исканията и се самоубиват. Тези нямат необходимите атрибути да ги причислим към някоя организация на "Ислямска държава", те говорят за пари", подчерта доц. Иванов.

Пред Bulgaria ON AIR той изтъкна също, че атентаторите са се движили на групи. Оръжията, с които е извършен разстрелът в концертната зала, са съхранявани дълго време безпроблемно.

"Групата е видимо обучавана, използва стандартна схема за атака по двойки, но с недобра подготовка. При изстрелите от автоматите хвърчат искри - това е, когато оръжието не е добре съхранявано и в цевите се появи ръжда", посочи доц. Иванов.

Той заяви, че в Русия носенето на оръжие е разрешено, но не на публични места. И ако е имало кой да извади такова срещу атентаторите в концертната зала, жертвите са щели да бъдат много по-малко.

Експертът коментира засилените мерки за сигурност у нас, разпоредени от вътрешния министър в оставка Калин Стоянов.

"Автоматите са крайното решение. Когато излязат на улицата въоръжени с автомати полицаи, значи другите неща не са сработили нормално. Или има пропуск на браздата, или реални дейности се заменят с пиар. Това е опасно за страната", каза още събеседникът.

По думите му обикновен полицай на границата трудно би разпознал потенциален терорист, който иска да влез в страната ни. Доц. Иванов посочи, че такива хора имат специфично говорене, походка, жестове, които могат да бъдат различени само от добре обучени хора с дълга практика.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
9
 
10
 
! Отговори
Тролче преди 1 месец
Русия ще се оправи скъпи платени тролчета ,но ние винаги ще духаме супата.
191
4
 
11
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 189 "Тогава поне имахме образование." По какво си личи, че сте имали образование? Защото аз от онова време виждам главно ченгета, мафиоти с основно и нискоквалифицирани и много много неквалифицирани нищоправци?
190
10
 
7
 
! Отговори
Витамин Z преди 1 месец
У нас един киро с невисок интелект унищожава цялата държава. А руснаците като вземат Одеса, Киев и Харков, ще има пак да виете на умряло
189
5
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 1 месец
Тоз какви ги "блещи" ,че руснаците имали право да носят оръжие ....но не и на общественни места.Имат право трамватическо оръжие да носят ,но не и огнестрелнлно.Както би Казала вашата баба "Да ги изям у експерт те.."Цялата ни държава е напълнена с таквиз "експерт" във всички сфери и структури ,за жалост.
188
14
 
14
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Отвсякъде не мирише ,ами вони на ЦРУ и Ми 6 .Намерили анонимно по телеграм *** срещу жълти стотинки да убиват хора .Целта е Русия да подпали няколко града в Укрия и да обърне общественното мнение на Европа и конфликта да ескалира.
187
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не я разбрах кагебейската шашма. Първо показаха някакви таджики. После се оказа, че тез таджики не били онез таджики, а снимките им от социалните мрежи, докато те са са си били вкъщи. Сега показаха други таджики, вероятно гримирани руски роми, които ще се приберат по живо, по здраво след патардията с пачки (рус. бабки) в джоба. Пито-платено.
186
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Американското разузнава съобщи, че е предупредило Русия за евентуален готвен атентат." Не само че е лъжа, но и неграмотно написано. Типично за "българската" т.нар. журналистика. Някой незавършил 3ти клас списвач си е счупил краката да бърза да го надращи. Искам българския народ да се осъзнае че толкова низко не сме падали дори когато бяхме под комунистическо робство. Тогава поне имахме образование. С това сегашното подобие на управление от престъпници в костюми ударихме дъното.
185
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те и липсващи хромозоми да имаха пак щяха да успеят, в Русия са с отрицателен интелект, а дори и бяха предупредени. Стероиден Дисни Ленд са.
184
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В основата на атентата са британските тайни служби, които действат по инструкции на краваристан.
183
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом шефа на ФСБ не е уволнен значи той си е свършил работата.
182
6
 
9
 
! Отговори
То същото като преди 1 месец
трима крадци с невисок интелект, предизвикват шок в България.
181
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин спечели изборите,Украйна губи войната.Какво да направим.Малко терористични актове .Това е новата форма на война с Русия.Не е замесена само Украйна.Това е отдавна планирано и подготвяно.
180
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-учтиво е да се каже на бойко, че е с невисок интелект, а не че е ***
179
7
 
15
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Ако някой вярва, че тези набедени мушмороци, пребити от бой са истинските атентатори е пълен ол,иго,френ.
178
10
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Малко ли сме виждали такива случаи в САЩ. Жертвите там са много повече като цяло.
177
10
 
3
 
! Отговори
1232 преди 1 месец
До нали. Сергей Антонов беше агент на ДС. Заедно с Желю Василев и Тодор Айвазов. Обаче последните се измъкнаха. В апартамента на Антонов те са се срещали с Агджа.
176
9
 
14
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
Тук се появи някой, който използва същия ник. Няма лошо, но нека не става навик, защото не се разбира кой пише. Впрочем, освен твърденията на руските власти, някой давал ли е доказателства къде били уж "заловени" "терористите"? Приказките на руските власти пукната копейка не струват, та затова питам дали са предсотавени някакви твърди доказателства?
175
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато цъфнат теменугите.... Путин вади от ръкава терористичен акт!
174
10
 
13
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
Вече всички сте разбрали. Атентатът е организиран от агенти на КГБ. По заповед на Путин. Заловените са набедени за извършители.
173
6
 
12
 
! Отговори
КГБ инсценировка преди 1 месец
Всъщност на тези мъже са им преведени рубли. Но не да гърмят по руснаците, а да поемат вината. За да се признаят за извършители, въпреки че нямат нищо общо с атентата. Хванали са ги някъде на улицата и са им обещали много рубли, ако поемат отговорността. И кажат официално, че уж те са стреляли.