След атаката в Москва Русия мобилизира още хора за войната в Украйна?

Москва "се е вслушала" в предупрежденията на Запада за очаквано нападение
616
След атаката в Москва Русия мобилизира още хора за войната в Украйна?
Снимка: БГНЕС

Терористичната атака край Москва може да послужи на Русия за аргумент за военна мобилизация на още хора, каза в интервю за БНР експертът по международна сигурност и управление на конфликтите доц. д-р Искрен Иванов.  
Според него трагедията е можело да се избегне, ако Москва "се е вслушала" в предупрежденията на Запада за очаквано нападение на терористичната организация "Ислямска държава".

Още по темата

"Ислямска държава" винаги е била активна в Европа, винаги е била активна в Русия. Но преди войната в Украйна и преди анексирането на Крим, Русия беше член на много съвети за партньорство заедно с НАТО и Западът знаеше, особено САЩ, че в общ интерес е терористите да бъдат спрени. Америка предупреждаваше Русия за тези атаки, съответно тя го направи и сега! Тогава Русия имаше един доста сериозен гръб, но този гръб вече го няма заради войната в Украйна“, каза той.

„Голяма част от стратегическите ресурси на руското разузнаване са насочени към подкрепа на режима в Кремъл, към обезпечаване на ресурсите в Украйна. Това създаде вакуум вътре в Русия и се стигна до този атентат. Дотук нямаше да се стигне, ако Москва се беше вслушала в предупрежденията на САЩ и Великобритания. Тези жертви щяха да бъдат избегнати, най-малкото защото имаше сигурни данни, че ДАЕШ ("Ислямска държава" – б.р.) подготвя такава атака", каза доц. д-р Искрен Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


616
Още по темата: МоскваРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разбрахте ли за какво беше "театъра"- за да мобилизира и насъска рашистанците срещу целия свят не само срещу обединения запад...дали могат- ами да видим- 1933г- Гладомор в Украйна- загиват 3 000 000 Сталин заповядва да се изземе зърното и храните за да накаже тия които не искат да влязат в совхозите, ГУЛАГ- 1921г/1963г- 20 000 000 души преминават "превъзпитание" в трудовите лагери- 20% загиват, в тетралната зала на ДУБРОВКА НОРД ОСТ- 2002Г, БЕЗСЛАН- ЗАГИВАТ, ЗАГИВАТ....
574
0
 
0
 
! Отговори
А? преди 1 месец
До тя Така ли каза дядя Пу-тя? На него може да му се вярва!:):):)
573
0
 
1
 
! Отговори
Да преди 1 месец
До ПАНЧО Тя Русия не иска, ама угажда на чуждите интереси! Тя нямаше да атакува Украйна, но направи заради украинските интереси.Това е държава, която иска да "освободи" всички, но не може себе си!
572
0
 
3
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Какво неясно има???Путин и неговите приятели от Хамас,Хизбулах,Мюсулмански братя,талибаните които през месец са в Москва си спретнаха празник!Поводи колкото искаш-преизбирането на шефа,войните с Грузия,Чечня,Молдова,Сирия,Украйна...и т.н.!
571
3
 
1
 
! Отговори
ПАНЧО преди 1 месец
До Много са съмнителни поетите отговорности от ИДИЛ.Много е вероятно Украинците да са платили много добре на ИДИЛ с парите ог ЕС.Само Украйна има интерес от отварянето на втори фронт за Русия. Трябва да се открият поръчителите и планиралите атентата.Много е вероятно участието на Украйна,САЩ и Англия.
570
4
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Когато ми е кофти настроението,отварям ,чета коментарите на проукраинските разбирачи и почвам да се смея до откат! Благодаря ви!
569
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е дело на Украйна !
568
5
 
4
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Дело на укронацист ите ,биха рекорда на всички терористични групировки в Света !
567
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То, това беше ясно от самото начало. Ето, лъсна му ГЗ на Путин. При положение, че те арестуват на минутата, ако вдигнеш плакат против войната, как мислите, че терористите си стрелят половин час без никой да им противодейства??? Повече от сигурно е, че терористичният акт е извършен с активното бездействие на руските служби за сигурност.
566
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До карачанаков "ха,ха ха много е виждал карта талибанина абсолютен цирк по руски" ------------------- викаш талибанът може да пилотира самолети, но не може да ползва карти?
565
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами това беше целта на "специалната терористична операция" ве таваришЧи!
564
6
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Е напълно естествено нали това бе целта да има някакъв повод да се оправдаят безумията на Вовата.И колко бързо заловените проговориха:дадоа ми пари...половин милион... на карта ха,ха ха много е виждал карта талибанина абсолютен цирк по руски.И се чудя защо нашите не ги извикат да намерят убиеца на НОТАРИУСА може и той да е украинец.
563
6
 
6
 
! Отговори
ЦИРКОН преди 1 месец
"Подтверждаем поражение двух Patriot в Жулянах", - заявил представитель силовых структур. Он также подчеркнул, что в составе экипажа зенитно-ракетного комплекса были намники из стран НАТО
562
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това означава, че войната е към края си, имаше доста пъти изказвания от военни, че месец-два преди да свърши войната, ще има атентати с цел да наранят Русия.
561
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До . "За да има причина за нова мобилизация, Путин е наредил тази касапница на свои хора." ------------------------ желязна логика... понеже опозицията му диша във врата, а той не си е гарантирал президенството за още един мандат... абе къде ви намират такива от кооозяк.. сигурно по програмата за наемане на умствено изоостанали?
560
5
 
5
 
! Отговори
ае у лево! преди 1 месец
Човек ако слуша западната пропаганда, в раша вече не трябваше да е останал не мобилизиран човек..
559
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен"Не са се вслушали, защото те сами са си го организирали. Ислямска държава е съюзник с Хамас, Хутите, Хизбула. Те са съюзници с Иран, а Иран с Русия. И сега ще ми кажете, че ИДИЛ просто ей така ще нападне Русия, без знанието на другите си побратими. Айде бе? Камо една изключително глупава копейка може да повярва на това." ......... абе писна ни от вашите конфликти на религиозна основа, то ако разсъжадваме така, залата в която е бил извършен атентата, е била собственост на евреи.
558
5
 
10
 
! Отговори
копирано от сайт преди 1 месец
"На 22.03 сутринта Русия обявява, че подкрепя хусите в борбата им срещу терористите. Вечерта се провежда атентата в залата. ПАРАДОКСИ: 1. е нямало е въоръжена охрана (а на всички такива мероприятия в РФ ВИНАГИ е имало) 2. вратите остават затворени 3. в руските сайтове се говори, че собствениците на залата са от богоизбрания народ 4. откъде знаят дивите таджикски селяни къде, как и какви взривове да сложат, за да бутнат конструкцията на огромния таван и да затрупат повече хора?!"
557
7
 
4
 
! Отговори
s3 преди 1 месец
В новите територии, които руснаците завземат от Украйна ще бъде така още много години.Украинците ще загубят войната, Расия ще се разпадне от терор.
556
7
 
8
 
! Отговори
. преди 1 месец
За да има причина за нова мобилизация, Путин е наредил тази касапница на свои хора.