Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?

Той отново се въздържа да спомене, че ИДИЛ е поела отговорност за атаката
25 мар 2024 21:06, Александър Попов
579
Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На правителствено заседание днес президентът на Русия Владимир Путин заяви, че атентатът в концертната зала "Крокус сити хол" е бил извършен от радикални ислямисти, които, според него, са бягали към Украйна. Той добави, че иска да знае защо те са отивали там?

"Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след тяхното престъпление, са опитали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, заяви Путин, цитиран от Франс прес и от Асошиейтед прес.

"Едно нещо е абсолютно ясно: ужасното престъпление, извършено на 22 март в руската столица, е акт на сплашване. И веднага възниква въпросът - кой има полза от него? Това зверство може да бъде само звено от цяла поредица опити на онези, които от 2014 г. водят с нашата страна война, причинена от неонацисткия киевски режим", заяви държавният глава, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, "никога не са се притеснявали да използват най-мръсните и нечовешки средства за постигане на целите си".

Путин добави още, че убийствата в концертната зала са били извършени от екстремисти, с чиято идеология ислямския свят се бори от векове, отбелязва АП.

В изявлението си Путин отново се въздържа да спомене, че "Ислямска държава" е поела отговорност за атаката. Той не каза също и кой, според него, е поръчал нападението, посочва агенцията.

Путин отбеляза, че онези, които са планирали атаката, са искали да посеят паника и раздор в руското общество, но вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже съпротива на това зло, отбелязва Ройтерс.

Той каза, че стрелбата се вписва в "по-широка кампания за сплашване" от страна на Украйна.

Днес Франция се присъедини към САЩ в твърдението, че разузнаването сочи, че Ислямска държава е отговорна за атаката срещу концертна зала край Москва, при която бяха убити 137 души, докато Русия продължава да твърди, че Украйна е замесена.

При терористичната атака в концертната сала "Крокус Сити Хол" на 22 март загинаха повече от 130 души.

Досега Путин не e коментирал официалните изявления на "Ислямска държава", че нейни бойци са организирали и извършили нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


579
Още по темата: Владимир Путинатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
480
6
 
12
 
! Отговори
Васко преди 1 месец
Те освен ислямисти ще излязат и фашисти. Колко удобно за Путин. С един куршум два заека за непросветените.Всъщност бягали в посока където очите им видят.
479
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бягали към Украйна - хахаха, може ли ЛилиПутин да ми обясни и как са щели да минат фронтовата линия която е повече от 1000км. на дължина и е с гъсто присъствие на руски военни части??? Теорията май ти издиша и искаш да изкараш Украинците виновни!!!
478
7
 
14
 
! Отговори
Айде моля ти се! преди 1 месец
Пак неонацисти, пак някой водел *** война срещу Русия.А рязането на уши какво е?И едните и другите сте едно и също, двете страни на една и съща монета.И с какво Путин е различен от тези терористи на Ислямска държава?Това, което те извършиха в една концертна зала Путин го прави с цяла една страна, пък после се оплаква как той бил херувим, пък другите главорези.Насилието ражда насилие и прави от хората зверове!
477
14
 
17
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 месец
Не знам какви снимки показват ,но това не е ИДИЛ. 1. Никой ислямист не става "Шахид" за пари.Те се бият за вярата. 2. Никой от ИДИЛ не се предава .Те се взривяват.За това е т.н. пояс на Шахида. Той иска да умре за да стане Шахид и да отиде в рая. 3. Винаги в акциите на ИДИЛ присъстват заложници и политически искания. Тука нямаше нищо такова.А чухте ли поне веднъж "Аллах албар" ? Не . Ми тогава за какъв ИДИЛ говорим. Пълни глупости и типична работа на Украйна и САЩ - В комплект!...
476
5
 
19
 
! Отговори
Bukov преди 1 месец
E.....все на някъде трябва да бягат. Няма да бягат към бункера на джуджето я..
475
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна много отдавна трябваше да бъде нападната.
474
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е отговорна изцяло за този атентат, вербувала е нарочно таджики, за да изглежда като ислямистка атака.
473
3
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 503: моля, моля, управлението сега е от бивши комсомолки, партийни членове и активисти! Бати ви Боко личната чехълоносачка на бай ви Тошко, Лилянчето Павлова внучка на борец срещу фашизма, Фандъка даскалица от БКП, Ромската Плювналиев комсомолец, Цвъчка Цачева плака в ефир като разказва какво е правила за да получи бленуваната червена книжка! Тия които плюеш са от вашите бе, ваша рода, ваша боя, все бивши предани цоцалисти и обирджии на мандри! То и затова сме в това състояние!
472
9
 
16
 
! Отговори
... преди 1 месец
хе хе! значи първо путин да види защо ИДИЛ пое отговорността за атентата! После путин да види защо тия дето са бягали де са арестувани на 400-500км от москва! После путин да земе да разбере, че даже неговия учител а именно хитлер, и него го хванаха, че сам си е подпалил раихстага! Та такива ми ти неща от историята!!!
471
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно защо по тема за терористичната атака в Москва, някакви си пускат измислиците как съм бил живял преди 1989 година? Ами добре си живеехме всички, а не само мафията, както е сега.
470
5
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 503: и през цоца се крадеше, но рядко се хващаха извършителите или се забелязваше кражбата, корупция до шия в администрацията. Какво да открадна от вас? Леглото ли? Шкафа? И какво да го правя? Имаше ли нещо у вас което да си заслужава да се краде? И после къде го продавам? Затова си мислите, че нямаше кражби, защото нямаше какво да ви се открадне! А убийства ставаха, просто цензурата налагаше да не го чувате за да си мислите, че живеете спокойно! Даже канибали има!
469
5
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Това през2014г., дали не беше измислено и контролирано от вашите служби, след като не можахте да запазите проруското правителство в Украйна? Просто да си създадете повод да я нападнете. Интересно ми е, какво щяхте да измислите за Беларус, ако бяха свалили Лукашенко? Правите разни схеми, като убивате и руски граждани само и само да имате козове в ръцете! Колкото и да е мазен и хрисим си отава лъжец!
468
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече от гарантирано е, че руските служби юе разкрият от къде е тръгнала работата. Естественно определени западни раззузнавания се крият зад фасадата на украинските служби, надявайки се да им се размине. Медиите вероятно няма да разберат за тези игри, но определени инциденти с летален изход, ще покажат съответно участие.
467
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Станахме общество от вълци през последните 34 години ..
466
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 501: живеехте добре защото живеехте на кредит и защото нямаше смисъл да крадеш от съседа, тъй като в него е абсолютно същата мизерия като у вас и няма къде да пласираш краденото! През цоца се крадеше храна най вече, защото останалите *** бяха непродаваеми! После дойде момента за връщане на кредитите и фалшивият стандарт се срина на мига! Заради вашият 20 години поносим живот, загробихте следващите 3 поколения да ви плащат кредитите!
465
7
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Другари, а помните ли опашките за бензин по 10км., а? Maaaви пpocтa! А за хляб?
464
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Станахме общество от дължи през последните 34 години. Всеки с малко власт краде на поразия, а тези терористични атентати ни напомнят каква е реалността. Преди 1989 кражбите бяха изключение и крадците влизаха в затвора. Сега крадците стават депутати, министри, съдии и прокурори.
463
7
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 469: защото България е била страхотна през цоца и затова българите гледаха ужасено как европейците изхвърлят чисто нов 40 годишен диван след като може да го складират и да обзаведат с него жилището на внуците когато пораснат. Или бабата подарява чисто нови чаршави подарени на бабата на нейната сватба. Такава колосална мизерия е бил цоца, че най елементарни неща са били дефицит. Светът е имал интернет когато в България е било връх на лукса да имаш радиоточка или черно бял телевизор.
462
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Такъв стана светът - опасен. Няма го вече спокойното време от преди 1989 година, когато си живеехме добре и бяхме на едно челните места в света по жизнен стандарт. Сега жизнения ни стандарт спадна 10-20 пъти
461
6
 
8
 
! Отговори
НЯМА РАЗЛИКА.. преди 1 месец
ПУТИН И ТАДЖИКИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ....... РОЖБИ НА СССР, КОИТО СА НА УЧЕНИ ДА СЕ ПРЕХРАНВАТ САМО С КРАЖБИ И УБИЙСТВА НА РАБОТЕЩИТЕ ХОРА....