Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?

Той отново се въздържа да спомене, че ИДИЛ е поела отговорност за атаката
25 мар 2024 21:06, Александър Попов
579
Путин пита: Радикалните ислямисти са бягали към Украйна, защо?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На правителствено заседание днес президентът на Русия Владимир Путин заяви, че атентатът в концертната зала "Крокус сити хол" е бил извършен от радикални ислямисти, които, според него, са бягали към Украйна. Той добави, че иска да знае защо те са отивали там?

"Важно е да се отговори на въпроса защо терористите, след тяхното престъпление, са опитали да избягат в Украйна? Кой ги е чакал там?, заяви Путин, цитиран от Франс прес и от Асошиейтед прес.

"Едно нещо е абсолютно ясно: ужасното престъпление, извършено на 22 март в руската столица, е акт на сплашване. И веднага възниква въпросът - кой има полза от него? Това зверство може да бъде само звено от цяла поредица опити на онези, които от 2014 г. водят с нашата страна война, причинена от неонацисткия киевски режим", заяви държавният глава, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Той добави, че нацистите, както е добре известно, "никога не са се притеснявали да използват най-мръсните и нечовешки средства за постигане на целите си".

Путин добави още, че убийствата в концертната зала са били извършени от екстремисти, с чиято идеология ислямския свят се бори от векове, отбелязва АП.

В изявлението си Путин отново се въздържа да спомене, че "Ислямска държава" е поела отговорност за атаката. Той не каза също и кой, според него, е поръчал нападението, посочва агенцията.

Путин отбеляза, че онези, които са планирали атаката, са искали да посеят паника и раздор в руското общество, но вместо това са били посрещнати с единството и решимостта на народа да окаже съпротива на това зло, отбелязва Ройтерс.

Той каза, че стрелбата се вписва в "по-широка кампания за сплашване" от страна на Украйна.

Днес Франция се присъедини към САЩ в твърдението, че разузнаването сочи, че Ислямска държава е отговорна за атаката срещу концертна зала край Москва, при която бяха убити 137 души, докато Русия продължава да твърди, че Украйна е замесена.

При терористичната атака в концертната сала "Крокус Сити Хол" на 22 март загинаха повече от 130 души.

Досега Путин не e коментирал официалните изявления на "Ислямска държава", че нейни бойци са организирали и извършили нападението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


579
Още по темата: Владимир Путинатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
460
7
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 469: почти няма маза в България която да не е пълна до пръскане с крадени от завода неща по време на цоца! Кражбата от работното място е издигната в култ защото поради липсата на елементарни продоволствия е процъфтявала търговията със стоки, един краде пирони и ги разменя за торба цимент, защото в цоца няма нищо налично, всичко е или с връзки или срещу размяна на крадена стока която също е дефицитна! Затова масово жилищата в България са боклукчарници, всичко се пази защото ще потрябва!
459
5
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 1 месец
Путин, защо не искаш отговор : Защо терористите са влезли в Русия от Турция ? Не питаш , защото ще хванеш *** пистолет на Ердоган !
458
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важно е да се стигне до организаторите в Киев и Вашингтон.
457
4
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 469: фалирала още преди 1989, крепеше я само кредитите от СССР срещу златен резерв и васалите. Момента в който робовладелеца скъса субсидиите за васалите и България фалира на микросекундата! Или мислиш,че Кремиковци е било печелившо? Без достъп до ресурси? Затова и фантасмагорията ви за 27-мо място в света е само това, фантасмагория! Защото лежи на фалшиви данни подавани от членове на БКП пред пленума за да запазят удобните си директорски места, а реалността е била катастрофална!
456
6
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 469: много ми е забавно как цоцалистите цитирате глупости без дори да проверите истината: формулата за смятане на жизненият стандарт е изведена през средата на 90-те, след това започва да се отчита жизненият стандарт на населението, затова глупостите за 27-*** икономика в света са фантасмагории! 27-*** в Европа по може, но в света забрави! И като сме с толкова силна икономика защо фалира цоца? Хайде дай смислено обяснение, а не извадки от вестник Шок или подобни! Българската икономика си беше
455
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От снимката ви гледа психясал фашизоид. Куршумът в главата ще прекрати веднъж завинаги жалкото му земно съществувание. И ще съхрани живота на хиляди войници, жени, деца и старци и украинци и руснаци и мюслими.
454
5
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Много добре знае , че "Врагът на моя враг е мой приятел", да не се прави на голям хуманист.
453
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е руската политика вече 100 години -откакто са на власт комунистите там Понеже са некадърни в икономиката за да осигурят на страната по-висок стандарт , постоянно набиват в главите на руснаците че - '' Западът е виновен за всичките ни беди '' и ''Западът иска да ни унищожи С това са възпитани всички поколения руснаци Едно много удобно оправдания за диктаторите им
452
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЯГАЛИ КЪМ УКРАЙНА НО ПЪРВО ТРЯБВАЛИ ДА МИНАТ ПРЕЗ РУСКАТА ВЪОРАЖЕНА ЗОНА НА РУСКО УКРАИНСКАТА ГРАНИЦА И ТОГАВА ДА СТИГНАТ ДО УКРАЙНА.....КАНАРЧЕТА ЛИ СМЕ?!
451
5
 
19
 
! Отговори
Asd преди 1 месец
Путин да каже колко подобни терористични актове имаше в Русия последните 20 години? Преди войната. Защо сега този да не е като всички останали, а трябва да е свързан с войната? Защо пак използва една трагедия, каквато се е случвала много пъти, за други пропагандни цели? Защото му е важна чуждата територия да заграби, а не както го оредставя, че е за сигурността на руснаци тук и там. Да не говорим, *** тероризъм имаше и въвбФранция и в Германия и в Англия и в САЩ. Значи това го имаше и без войната и не е само рещу Русия
450
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик..... Да предупредиха че украинските нацита с краварска благословия и подкрепа ще организират атентат - така предупредиха. На теб като главата ти е в дупето и не може да разъждаваш, никой не ти е винивен. Марш сега в обора краварско-джендърска *** !
449
2
 
6
 
! Отговори
КАК ША СТИГНАТ преди 1 месец
До Украйна или Беларус,...без да преминат през Русия....
448
5
 
6
 
! Отговори
елементарно преди 1 месец
Защото е близо.На север е вашата Беларус,на юг грузия на изток-морето.Да плуват ли?!
447
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте новата статия в Свободна Европа -описват всики атентати в Русия от както е на власт Путин , и всички огранизирани от него за да държи в страх и подчинение руснаците
446
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
....През 1956 г. поради системното неизпълнение на годишните планове и некомпетентно управление Живков довежда страната до неплатежоспособност.... въпреки взетите мерки ние не сме в състояние да посрещнем срочните погашения в капиталистическа валута през второто и третото тримесечие на тази година. Вторият фалит на БКП. Живков към Брежнев през 1978 г.:Благодаря за помощта, без която България нямаше да бъде платежоспособна.....Третият фалит през 1987 г......
445
8
 
10
 
! Отговори
Наивник е путин преди 1 месец
Сащ ги предупредиха......сега Украйна е виновна за проспания атентат от ФСБ ....и 150 руски трупа тежат на съвестта на кремълския сатрап.
444
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пияница мистик..... Отиди да те види лекаря. Имаш ТЕЖКО ПСИХИЧЕСКО растройство. Няма лек за толкова напреднали случаи, но ще те вържат ,поне да не буистваш !!!!
443
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да минат в Украйна първо трябва да минат през руските части там Това защо не обясни диктатора Или примитивните руснаци вярват на всико казано от него и е много лесно да ги баламосва
442
3
 
6
 
! Отговори
ПУТИН СИГУРНО преди 1 месец
Е намерил в джоба на атентатор, послание на Зеленски към ...него.
441
2
 
9
 
! Отговори
АМИ АКО преди 1 месец
Са бягали към...Беларус...