Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна

Освен задържаните имало и други съучастници в нападението
26 мар 2024 17:30, Елка Василева
360
Москва: Зад атентата стоят САЩ, Великобритания и Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников обяви днес, че освен задържаните единадесет души, заподозрени в пряко извършване и съучастие в нападението в Подмосковието на 22 март, има и други замесени, чийто брой ще продължи да расте, предаде Ройтерс, като се позова на руски новинарски агенции.

По последни данни загиналите при нападението в петък вечерта в концертната зала "Крокус сити хол" в руския град Красногорск в Московска област са най-малко 139, припомня Ройтерс.

Още по темата
Според директора на ФСС зад нападението по време на концерта на руската група "Пикник" стоят САЩ, Великобритания и Украйна, информира руската агенция ТАСС, на която се позовава Ройтерс. Украйна отхвърли обвиненията на Русия в съучастие в нападението, за което отговорност пое още в нощта на петък срещу събота джихадистката групировка "Ислямска държава".

"Мислим, че това е така", отговори директорът на ФСС, цитиран от ТАСС, на въпрос на журналист стоят ли САЩ, Великобритания и Украйна зад нападението в Красногорск.

След разширеното заседание на главната прокуратура на Русия Бортников заяви пред представители на медиите, че "за най-голямо съжаление заплахата от терориристични актове на територията на Русия остава". Той припомни, че ФСС преди е предотвратявала терористични актове на украинското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) на територията на руски области, граничещи с Украйна, както и на други места.

На журналистически въпрос следва ли да бъде призната украинската ССУ за "терористична организация" Бортников отговори: "Разбира се, че това трябва да се направи. Аз смятам, че има основание за това. Не само да се признае, но и да се предприемат съответстващите решения."

Началникът на ФСС добави, че ръководството на специалните служби на Украйна, в това число ръководителят на украинското ГРУ Кирил Буданов, представлява законна цел на Русия.

"Тези, които извършват престъпления срещу Русия и руските граждани, се явяват законна наша цел", каза Бортников. На неговата служба е известно, че "украинската страна е извършвала обучение на бойци на територията на Близкия изток", допълни той. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
8
 
9
 
! Отговори
Невеж преди 1 месец
В Москва тихо плачат.Пейтриът сваля и чудо ракетите цирк он.
224
1
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Когато умножиш с нула винаги е нула,и когато анализираш дадена информация с нула в главъта,то резултата пак е нула.Та така драскачи.
223
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бортников: "Мислим, че това е така". Това е реплика на висш агентурник.???? Повече щеше да му подхожда шопската закачка: "Най мразим да мислим".
222
5
 
5
 
! Отговори
тъпомер до един драс преди 1 месец
Абе мислиш че с ралични никове се мислиш за оригинален,смени си речника бре умник,пфуу и недорузомение на природата,сигурно и на сън виждаш Путин.
221
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Василев 177: Василев, много ми хареса постът ти. Хем е написан като добра журналистика, хем в него има много кинематографична образност. И отговаря на истината. Съвсем сериозно ти казвам: браво!
220
0
 
8
 
! Отговори
Таня преди 1 месец
И Пинко розовата пантера и Рико от "Пингвините от Мадагаскар".
219
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тц. Не са тези. Костов и Мадона са. Тези твърдения звучат точно толкова достоверно, колкото и жалното блеене от кремъл.
218
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Според директора на ФСС зад нападението по време на концерта на руската група "Пикник" стоят САЩ, Великобритания и Украйна" Това и от Космосът се вижда.
217
10
 
5
 
! Отговори
До анонимен преди 1 месец
Аве *** заради ей такива будали като тебе и украинците и ние ще ядем бахура. Никой не може да победи Русия военно. Това дори и истинските военни на краварите го признават.
216
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
С всеки нов известен факт (да не се бърка с лъжите на руските фашисти) и всяка нова разкрита подробност става все по-ясно, че КГБ е организирало това "събитие" чрез ИДИЛ, СПЕЦИАЛНО С ЦЕЛ да обвинят Украйна за него. Като не им "хвана" лъжата за "нацистите", сега бутат лъжата за "терористите". А най-хубавото е, че с действията си, самия руски режим показа нацистката си терористична същност. И това го знаят всички руснаци, затова диктаторчето е изкарал целия си репресивен апарат на улицата.
215
4
 
8
 
! Отговори
Offf преди 1 месец
Жалко за загиналите.... Сега некадърната агентура иска да го изкара някаква световна конспирация целяща унищожение на Русия....какво самоунижение само....
214
2
 
4
 
! Отговори
До тъпомер преди 1 месец
В Конгреса има 67 индианци!
213
10
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Въпрос,има ли още индианци в ФАЩ,и колко са в България,за едни драскачи питам.
212
4
 
0
 
! Отговори
До долния преди 1 месец
А да не мислиш ли че на тия дето целия технологичен свят им е в ръцете действително им трябва победата на Украйна?
211
6
 
10
 
! Отговори
Xax преди 1 месец
Какви параноици са тези бе , ИД си признават , те не... Байдън беше.... Това е болестно състояние .... Те били мислили така, една *** мислила ,мислила и накрая умряла... Тези са за лудницата. Но крайната цел е да настроят малко хора, да има за фронта
210
3
 
6
 
! Отговори
идиот: преди 1 месец
"Мислим, че това е така"
209
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пейтриът е ракета която вече 35 години е на редовно въоръжение . Да не мислите, че тия дето целия технологичен свят им е в ръцете / плащат си за това / са проспали тия години, при положение че има един дивак със султански мераци дето си мисли, че всички ще треперят от него и няколкото милиона колхозници-войни дето може да изпрати да ***?
208
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разпадането на Русия ще бъде страшно и кърваво.Но напълно заслужено.
207
2
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Въпрос,може ли да умножите някое число с нула,за едни от клона тук питам.
206
5
 
0
 
! Отговори
YAGO ASPAS преди 1 месец
Има един голям и мощен играч който НИКОЙ НЕ КАЗВА И ДОРИ НЕ СИ И ПОМИСЛЯ, ОСВЕН ГРЪЦКОТО РАЗУЗНАВАНЕ---А ТОВА Е БРИТАНСКИЯ СЛУГА , и МЕГАЛЛИ-ИСЛЕМСКА ЗАПЛАХА ЗА СВЕТА : ПАКИСТАН !!.....ТУРКИЯ И ПАКЕСТАН ТРЯБВА ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ И ПРИКЛУЧЕНИ ....РОССИЯ ДА ЗНАЕ КАКВО Я ЧАКА ОТКЪМ ЦЕНТРАЛ АСИА и БАНТУ-СТАНИТЕ от ЮГ, ЗАРАДИ ПАКЕСТАН.