Путин се закани: Ще стигнем до тези, които поръчаха атентата

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава"
2 апр 2024 21:50, Нели Христова
193
Путин се закани: Ще стигнем до тези, които поръчаха атентата
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия ще открие кой стои зад извършеното миналия месец нападение в концертна зала край Москва, при което загинаха най-малко 144 души, предаде Ройтерс.

"Определено ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го поръчали", заяви Путин на среща с представители на министерството на вътрешните работи. "Ние платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален."

Отговорност за нападението пое "Ислямска държава", а представители на САЩ заявиха, че разполагат с разузнавателни данни, според които атаката  е била извършена от афганистанския клон на мрежата – "Ислямска държава Хорасан" (ИД-Х).

Русия твърди, че разполага с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, което Киев отрича, а САЩ отхвърлят като глупости, предаде БТА.

Междувременно шефът на руското външно разузнаване (РВР) Сергей Наришкин заяви, че САЩ са изпратили на Москва информация за потенциална атака, но тя е била твърде обща, съобщи "Интерфакс".

"Федералната служба за сигурност (ФСС) получи определена информация от разузнавателните служби на Съединените американски щати, че такова нещо [заплаха от атака срещу "Крокус сити хол" – бел. ред.], за съжаление, е възможно. Но както казаха нашите руски колеги, информацията беше твърде обща и не позволяваше да се установят докрай лицата, замесени в това ужасно престъпление", каза Наришкин след заседание на ръководителите на РВР и Комитета за държавна сигурност на Беларус, предаде ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
3
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
До Разузнавач007,ти колко ай пи адреса имаш бре,и колко ника бре(копейки и т.н.)
111
7
 
6
 
! Отговори
Разузнавач007 преди 1 месец
127 Путин има най голяма полза защото спряха да говорят в Русия за фалшификацията на изборите.Освен това той сега си придаде образ на техен защитник а доскоро беше диктаторът който уби опозиционният лидер Навални.
110
5
 
1
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Та един драскач ми сложил 4 минуса за нула време,браво бре трябваха ти цели 10 минути.
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия разполага с доказателства и връчи официална нота на Украйна да предаде организаторите на терористичния акт на руския съд.
108
8
 
4
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Едни тук са се взели на сериозно,и си мислят че са нещо.Абсолютни постове за блок,но Днес не ги блокира,и абсолютно нелогични плюсчета от 2-3 максимум драскачи по 8-9 поставени от тях самите,иначе на Путин вие сте му на оная работа.И най големия глупендър знае че зад това стои ЦРУ.СОРИ.
107
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Поръчителите не се крият.Сами се заявиха.Жужето се е скатало толкова надълбоко в бункера,че не може да чуе изявлението на "Ислямска държава".
106
3
 
11
 
! Отговори
раковия болник преди 1 месец
на снимката да набляга на химиотерапията.
105
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма нито едно доказателство че е ИД !?! Но има манипулация на лайковете...
104
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Биологията да си свърши работата и да спаси света от това ВЕЗДЕСЪЩО ЗЛО!
103
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Самият Путин съобщи една седмица преди това по телевизията,че има данни,че предстои атентат.Остави ги да го направят,за да има сега повод да си разиграва коня.Това го гледахме с кулите близнаци в САЩ,нищо ново под слънцето.
102
17
 
1
 
! Отговори
По-точно преди 1 месец
"Путин бърка СССР с Русия. Там са били 16 държави, Русия е просто една от тях. И сърбите си мислеха че са по силни от хърватите и ще ги командват но изядоха боя"И украинците мислеха, че са по-силни от ДНР и ЛНР, но изядоха боя.
101
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ФСБ-то чрез рускоезични шпионски евреи спретна атентат и на иранското посолство, за да има повод да "освобождава" Израел от нацизма на Алла Пугачова в защита на миролюбивия кротък ирански народ.
100
7
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
Путин ми Изглежда Жив, но за Принцесата Кейт - не мога да кажа същото!
99
1
 
11
 
! Отговори
До 99 преди 1 месец
Другарю Христов, дека си се разпарчетосал из вси БГ форуми. Налей си едно успокоително питие с повече "градуси", щото така се обосраха вашите рашковце, че и пясъка на Черно море не може ги изчисти.
98
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин бърка СССР с Русия. Там са били 16 държави, Русия е просто една от тях. И сърбите си мислеха че са по силни от хърватите и ще ги командват но изядоха боя.
97
1
 
14
 
! Отговори
Изпращач преди 1 месец
А след като са ги предупредили предварително, по логиката на червените жополизци, това означава, че зад теракта стои ЦРУ. Господ да слезе да си прибере версиите, карашик с джуджетата.
96
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия дето са ги поръчали още не знаят, но скоро ще научат, че са те със сигурност
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкоз се увлякоха, че руските евреи (наети от Путин) от Израел нападнаха иранското посолство.. Пак ще да е ФСБ-то, за да тръгне Раша да освобождава Израел от агресори)))). Путин така е закъсал с парите, че се чуди кого да "освобождава," за някоя и друга валута. Щото газта не се пие, а блатата блатата не се ядат.
94
2
 
13
 
! Отговори
А? преди 1 месец
Нали хванахте извършителите, те не ви ли казаха кой ги е изпратил? Или тези нещастници ги пребихте, за да има какво да показвате по телевизията?
93
2
 
13
 
! Отговори
Пълни Кретени преди 1 месец
са джуджетата и техните сурдинки. ФСБ/КГБ явно са чакали американците да им изпратят рождените дати и размерите на пенисите на ония терористи. Ташакларамъ па русский.