Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация

Страните от НАТО вече били въвлечени в конфликта около Украйна
Обновена: 4 апр 2024 15:58 | 4 апр 2024 15:57, Елка Василева
115
Кремъл: Отношенията Русия - НАТО са на ниво пряка конфронтация
Снимка: архив, БГНЕС

Отношенията между Русия и НАТО са спаднали до ниво на пряка конфронтация, след като воденият от САЩ пакт е вече въвлечен в конфликта в Украйна и продължава да се разширява към границите с Русия, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Още по темата
„Фактически сега тези отношения спаднаха до равнище на пряка конфронтация. Всъщност страните от НАТО и алиансът сам по себе си вече са въвлечени в конфликта около Украйна. НАТО продължава движението си към нашите граници, разширява своята военна инфраструктура към тях“, заяви Песков.

Представителят на руските власти нарече НАТО дестабилизиращ фактор на европейския континент, който не спомага за сигурността.

Същевременно според Песков в момента не се планират контакти между президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон, но руският лидер остава готов на диалог.

„Той [Путин] води активен международен диалог с онези, които проявяват интерес към развитието на отношенията с нашата страна. Путин е винаги готов за диалог за решаване на сложните, понякога най-сложни, световни и регионални проблеми. В момента няма каквито и да е планове по провеждането на контакти на най-висше равнище“, заяви Песков  в отговор на въпрос дали се очакват контакти на високо ниво след скорошния телефонен разговор между френския и руския военен министър.

Същевременно Песков заяви, че е абсурд грузинската опозиция да представя за руски проект готвения от властите проектозакон за чуждите агенти. Той допълни, че Русия иска стабилност и предвидимост от съседната страна.

Вчера управляващата партия „Грузинска мечта“ отново заяви, че ще въведе законодателство, изискващо организациите, приемащи средства от чужбина, да се регистрират като чуждестранни агенти. Това се случва малко повече от година, след като отстъпи от планираното заради мащабни протести.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
13
 
0
 
! Отговори
маалатъ преди 2 месеца
Напрежението между Русия и НАТО се повишава заради нерешителноста на Путин да действа твърдо и решително, а не да чертае "1001 китайски червени линии"!
55
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 83 Ама военните деца не взимат в армията бе по...с е рко ,даже като доброволци. Аре бЕгай да се погрижиш за акнето си и се прави на мъж пред кифлите от твоя клас.
54
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо плачеш, кyченце? Европа не е във твоя двор! Стой си зад решетките, че ритници в мyцунката много болят!
53
7
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Точно така! Ще се запиша доброволец. Ще умра създавайки или опитвайки се да създам огнен ад за гражданите на мордор! Ние,които сме наясно със себе си(прежалили сме се)сме най-опасни!!!
52
8
 
8
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Едно от двете! Или света приключва или русия приключва,други вариянти НЯМА!!!
51
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 82-ОМБР Ти пък какво чакаш бе форумен м...и...шок? И като направят първата крача какво ще направиш,ти лично? Доброволец ли ще се пишеш или какво? С... Мо та.як.....
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господ е натовец, а вицето му е украинец!
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Американски Народ няма.
48
9
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 2 месеца
Нещо си в грешка, мойто момче. Русия не чака НАТО да изчезне за да напада някого. Русия влезе в Украйна в момента, в който НАТО обяви намерението си да анексира територията. Какво мислиш че ще стане ако Китай заяви намерението си да разполага оръжия в съседна на САЩ държава?
47
5
 
6
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Неразбра ли бе Песков!? Първата крачка е оставяме,предимно и основно на вас,но ви чакаме с нетърпение! Хайде,за родино,за путинино!? Само я направете!
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въпреки че уж Русия напомня че има ЯО но май САЩ би използвал ЯО няма да им за пръв път.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 43, и тогава какво ще спре Русия да нападне която държава си иска, със същите измислени аргументи, с които нападна Украйна?
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бай 100ян, мaйка ти е на ниво 60-те, 70-те, ама нищо - вярвай си! Дори в конвенционалното оръжие се видя че западното е на светлинни години пред руското! Знам че ще ти изтрия мечтите, но не се е родил човека който ще се осмели да използва ядрено оръжие срещу САЩ! Няма да се роди и поне идните 10 поколения!
43
8
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 2 месеца
Русия и Китай няма да правят нищо, защото няма да има НАТО, което да се разширява към границите им.
42
7
 
6
 
! Отговори
Ох, бабачко! преди 2 месеца
Искам да свръша на мустаките на Писков.
41
10
 
4
 
! Отговори
до 37 преди 2 месеца
Не, тогава всичките такива като Русия и Китай ще почнат да правят каквото си искат.
40
6
 
7
 
! Отговори
Бай 100ян преди 2 месеца
100% от стратегическия ядрен арсенал на САЩ е на ниво 60те и 70те години докато Руския е от последното десетилетие . 0% шанс срещу Русия. Абсолютен мит е че ще се затрие и светът. До момента само САЩ са взривили 1054 атомни бомби в пустинята Невада и радиацията там е 0.16 мл сиверта докато в Ню Йорк е 0.22. В София е 0.18 а до някоя 5G клетка отива на 0.70 . Русия по същия начин си е правила територията на решето. Крайно време е да затрият САЩ на 100%. Пълно геноцидиране !!!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оф хайде почвайте се, че кафа вече.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами преди да нападнете Украйна бяха на съвсем нормално ниво, даже до преди анексията на Крим, в доктрините на НАТО Русия беше определяна като "стратегически партньор"
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В деня, в който терористичната организация НАТО бъде разпусната, ще настъпи траен мир в Европа.