Зеленски критикува Запада, Украйна не получавала оръжейна подкрепа

Киев планира нова контраофанзива за освобождаване на окупираните от Русия територии
349
Зеленски критикува Запада, Украйна не получавала оръжейна подкрепа
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път изрази съжаление поради липсата на оръжейна подкрепа от страна на Запада в борбата срещу руската инвазия, предаде БТА като цитира ДПА.

"Нашите партньори разполагат с определени оръжия, от които се нуждаем днес, за да оцелеем. И аз просто не разбирам защо не получаваме тези оръжия", заяви Зеленски, който вчера беше в Харков в Източна Украйна, в интервю за германския вестник "Билд" и други медии на "Аксел Шпрингер".

Още по темата

Напоследък той неведнъж е призовавал за повече системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси, припомня ДПА.

Зеленски посети Харковска област, която беше засегната от руските атаки, за да се запознае с щетите по енергийната инфраструктура и проблемите с електроснабдяването. Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Германският канцлер Олаф Шолц и Бундестагът отхвърлили доставката на Киев на тази оръжейна система.

"Доколкото разбирам, канцлерът казва, че Германия не е ядрена сила и че това е най-мощната оръжейна система в Германия", каза Зеленски, като изглежда намекваше, че германският отказ за доставка на "Гаурус" е свързан с ядрените заплахи на руския президент Владимир Путин.

Зеленски продължава да се надява на милиарди долари помощ от САЩ за войната.

"Но обединеният Запад разполага с модерни оръжейни системи", казва Зеленски. С тях Русия може да бъде победена, а Украйна да спечели.

Зеленски потвърди също така, че Украйна планира нова контраофанзива за освобождаване на окупираните от Русия територии. За това ще са необходими повече оръжия, особено от САЩ.

Украинският лидер също така очаква бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се стреми да бъде преизбран по-късно тази година, да посети скоро Украйна. Тръмп се е съгласил да получи покана. Все още обаче не е определена дата.

Зеленски неведнъж е заявявал, че без помощ от Запада Украйна ще претърпи поражение във войната. В интервюто той също така заяви, че все още иска да остане в страната в случай на предстоящ провал.

"Аз не мога да напусна страната си. При никакви обстоятелства", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: оръжияукрайназеленски
Още от Русия
Водата продължава да се покачва след наводненията в Русия и Казахстан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А си затапи най-сетне огромния миризлив зейник от който само кокаинови изпарения излизат. Украинците са на привършек, тоя планирал контраофанзива. Западът вече му свирна под опашката, но той не се усеща.
264
0
 
1
 
! Отговори
slayer преди 2 седмици
санжист #1 на 21 век.Антихриста с тениска зеленикава. Хипотоизира миларди балъци, прекрасно се справи с задач4ите на своите спонсори. умори Украиа & още се пени комамдва, баси семето злобно
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако Русия мобилизира поне 2 пъти по 30 000 войници за фронта в Украйна,то в Украйна Няма да има кого да мобилизират! И Русия Пак ще постигне своето! Къде си тръгнал другарю Евреин???-'( И космическо оръжие да ти достави САЩ си Обречен господин Не Легитимен " президент" на Укрия! Бяло знаме ще спаси остатъчна Украйна от Мечката!
262
1
 
1
 
! Отговори
Без паника, моля ! преди 2 седмици
2025 УКРАЙНА ПОБЕЖДАВА !!!
261
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вече номера на Зеленото Не Минава,че Путин тръгнал,да " Завладява" цяла Европа! Путин и РФ имат Проблем Лично с Украйна! Вече и в Германският Бундестаг,се чуват повече гласове.Германия Да Прекрати помощта за Украйна!-:)
260
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това " лице", вече Незаконен " президент", на Украйна От 2 години вече,не му стискаше и все още,не Каза истината пред Украинското общество! Защо Аджеба Русия Налази Украйна??? То те Наблягат само на Факта,че Русия е в Украйна!! Путин не влезе в Украйна от " скука"! Путин влезе,за да потърси сметка,от Укро Фашисткият режим в Киев,за Хилядите Убити от Киев Мирни РускоГоворящи граждани,от ЛНР и ДНР!! И Одеса е Свидетел за това!!-:(
259
2
 
3
 
! Отговори
КартечАтентатПреврат преди 2 седмици
Володимир Зеленски: Украйна ще загуби войната без помощта на САЩ. Щатите ще загубят стотици милярди пари с моята помощ, придаде още в артистичен стил, размъкнато облечен и клоунски обръснат с типичната му военно-политическа некадърност, Щекатилецът на Украина - Волтметър Заленски.
258
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По-важното е, че украинските ядрени бойни глави са готови. Малко са, но достатъчно. Скоро ще замирише на печено блядско. А и вие ще намажете мазно-мазно ;>)
257
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 2 седмици
Откъде накъде някой ще ти е длъжен да тти дава нещо без да плащаш....тези станаха нагли просяци
256
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян до 273 преди 2 седмици
Знаеш ли,че донякъде си прав.Гледал съм документални кадри за последния такъв "парад" на дядовците на съвременните"неонацисти",на техните"вдъхновители".Сбъдва се мечтата им да"маршируват" по "Червения площад".Само че,не маршируват,а се влачат,одрипавели,небръснати и унили със сведени надолу погледи,не смеещи да погледнат в очите своите победители и тези,които искаха да превърнат в роби.А отстрани ги конвоираха съветски войници.Единствен такъв,запомнящ се парад.
255
1
 
0
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Виждам,че някакви индивиди с "евроатлантическа" и останалите съпътстващи тази"диагноза" ориентации и наклонности са се опитали да "коментират" мои твърдения.Както винаги "коментарите" им се ограничават с псувни,"серни" и др. от тоя род.Но за техен срам,липсва единствено най-важното-опровержението.А тук важат само и единствено аргументите и фактите.За пореден път вие ги нямате.
254
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Стига не верни твърдения, на всеки две седмиция тоя г ъз получава оръжия за около 300 мил от САЩ, за заблуда все мрънка за 60 милиарда, да не говорим за другото насипващо се оръжие от други страни.
253
4
 
3
 
! Отговори
Юлиян до кравар... преди 2 седмици
Интересно!Колко удачно си избрал "псевдонима".Приляга ти.И толкова.Оттам нататък постоянно си в "грешка".Путин казва истината.Когато Хитлер поставя ултиматум на Чехословакия,именно Полша пречи на СССР да изпълни договора си с Чехословакия за взаимопомощ,струпвайки големи войскови съединения на границата със СССР,за да попречи на съветските военни части да помогнат на Чехословакия.За"благодарност"Хитлер разрешава на Полша да анексира Тешинска област.
252
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Укростан нещо го закъса, a? Ще ви зарежат в зелето май? Нищо, и Афганистан тска зарязаха. Бягайки панически. А местните им компрадорчета се вкопчваха отчаяно в колелата на излитащите самолети и падаха като круши. И с вас ще стане. С "приятелите" на УСА рано или късно става така.
251
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Военните на тоя са му забранили когато шмърка да киха защото белото като се дигнели и се повеело от всяктъде УКР войничтата щяли да кажат "ииии па най после Волтметъра Грюненшазе дигна белото знаме. Като с разредено уръжие, патрони в торби и под строй да се предадът на ДЛНерите и до тук с войната. Ама армията иска да търгува с Ограни, Оръжия и Охпредизвикващи ракети, бомби и патрони, майнъ фльбето!
250
7
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Само да припомня бисерчето на годината от самия Вович - Полша е била започнала ВСВ, защото принудила Хитлер да ги нападне.
249
1
 
8
 
! Отговори
Зеленски друже, преди 2 седмици
Спри да просиш от НАТО-то, те са тарикати и те пържат! Отиди до Марс и изпроси Звездата на Смъртта и така ще победиш!
248
1
 
13
 
! Отговори
Любопитен преди 2 седмици
Днес на три места в непосредствена близост видях и ЧУХ семейства украинци,като всички те говореха помежду си на чист руски език!Като как става тая работа-да говорят на омразен език в тесен кръг???
247
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
Денят в който Зелето пукне ще е празник на освобождаването от абсолютната досада!
246
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Очаква се съобщението за класирането на най-доверителните фирми за износ на пресни човешки органи за имплантиране