Зеленски критикува Запада, Украйна не получавала оръжейна подкрепа

Киев планира нова контраофанзива за освобождаване на окупираните от Русия територии
349
Зеленски критикува Запада, Украйна не получавала оръжейна подкрепа
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски за пореден път изрази съжаление поради липсата на оръжейна подкрепа от страна на Запада в борбата срещу руската инвазия, предаде БТА като цитира ДПА.

"Нашите партньори разполагат с определени оръжия, от които се нуждаем днес, за да оцелеем. И аз просто не разбирам защо не получаваме тези оръжия", заяви Зеленски, който вчера беше в Харков в Източна Украйна, в интервю за германския вестник "Билд" и други медии на "Аксел Шпрингер".

Още по темата

Напоследък той неведнъж е призовавал за повече системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси, припомня ДПА.

Зеленски посети Харковска област, която беше засегната от руските атаки, за да се запознае с щетите по енергийната инфраструктура и проблемите с електроснабдяването. Според интервюто за "Велт", "Политико", "Бизнес инсайдър" и Онет той също така е дал да се разбере, че продължава да се надява на германските крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Германският канцлер Олаф Шолц и Бундестагът отхвърлили доставката на Киев на тази оръжейна система.

"Доколкото разбирам, канцлерът казва, че Германия не е ядрена сила и че това е най-мощната оръжейна система в Германия", каза Зеленски, като изглежда намекваше, че германският отказ за доставка на "Гаурус" е свързан с ядрените заплахи на руския президент Владимир Путин.

Зеленски продължава да се надява на милиарди долари помощ от САЩ за войната.

"Но обединеният Запад разполага с модерни оръжейни системи", казва Зеленски. С тях Русия може да бъде победена, а Украйна да спечели.

Зеленски потвърди също така, че Украйна планира нова контраофанзива за освобождаване на окупираните от Русия територии. За това ще са необходими повече оръжия, особено от САЩ.

Украинският лидер също така очаква бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който се стреми да бъде преизбран по-късно тази година, да посети скоро Украйна. Тръмп се е съгласил да получи покана. Все още обаче не е определена дата.

Зеленски неведнъж е заявявал, че без помощ от Запада Украйна ще претърпи поражение във войната. В интервюто той също така заяви, че все още иска да остане в страната в случай на предстоящ провал.

"Аз не мога да напусна страната си. При никакви обстоятелства", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още по темата: оръжияУкрайнаЗеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зелен лебед пее прощалната си ария ... кресливо, плачливо, фалшиво, унизително и жалко. На финала ще си получи заслуженото.
203
1
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
НЕ ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА : " ДЕСЕН СЕКТОР-ЦРУ" ; НАЦИСТКИТЕ ПОЛКОВЕ -"АЗОВ " И "АРАЛ " - ИЗБИВАНЕТО НА РУСНАЦИ НА "МАЙДАН " И ВПОСЛЕДСТВИЕ !?!?!?!? ОТ 10 000 НИЯ "АЗОВ" ОСТАНАХА САМО 2 000 ПЛЕННИЦИ !!!!!!!!!
202
1
 
22
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Папата разбра и му каза да ходи на преговори, а той нашичкият още не разбрал...
201
1
 
13
 
! Отговори
вгз преди 1 месец
Товариш Кафявски все още не е проумял, че е пожертван.
200
1
 
14
 
! Отговори
Ндааа, преди 1 месец
На зелю не му трябва путин, трябва му нетаняху!
199
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато Зеленски рекетира държавите "дай, дай, дай", корупцията расте и броя на убитите в тази кървава драма расте и останаха без дееспособно население, 80% от помощите за Украйна отиват за богаташи от САЩ, 15% за разни чиновници, олигарси, Зеленски, а само 5% за поддържка за Украйна, спрете това безумие!
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Това остана в миналото , ти ме разплака защото аз също зная този дневник и много други и ми е чудно защо хората забравиха ВСВ и станаха толкова лоши и глупави.....
197
8
 
1
 
! Отговори
путларах акбар преди 1 месец
214, щом българските бомби убиват предатели верни на Путин Радев да праща още бомби..
196
11
 
1
 
! Отговори
Украйна ще ни преди 1 месец
ОСВОБОДИ ОТ РУСКИТЕ ФАШИСТИ КАКТО ПРЕДИ.както през ВСВИ до Берлин стигат 3-и украински фронт от украинци , а руснаците вървели след тях да мародерстват и да изнасилват и деца ..Червената армия(както и сега руската армия ) на 66 % не е от руснаци- ФАКТ!!
195
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите от Херсон, са се обърнали за помощ към Радев, да спре пращането на оръжия към Украйна, защото са обстрелвани и убивани с български снаряди, българите там, са видяли надписите на оръжието!
194
1
 
8
 
! Отговори
Зеля пак хленчи преди 1 месец
украински хохли, вие за какви се мислите, че вие за запада сте просто славянски ***. Измамиха ви !!!!
193
1
 
16
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Истината е, че Запада заряза Зеленски и войната скоро ще приключи. САЩ са в предизборна кампания и нито един от кандидатите няма интерес да налива пари в Украйна, не за друго, а защото няма как да обяснят на вече изнемогващия финансово среден американец чих Х...й дирят на 10000 км от Вашингтон. С темпото, с което Русия напредва, най-късно до края на лятото ще имаме смяна на елита в Киев. Шмъркелски ако се примоли на САЩ може да го измъкнат на някои остров, но за останалите бандеровци ще е АД!
192
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия трябва да си потърси репарации и обезщетения за ВСВот тези наглеци, също и за разрухата по време на ВСВ и отнетите им територии след ВСВ!
191
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Героите на Одеса през ВСВ! https://rusvesna.su/news/1712730536 ; Впереди Одесса! юбилей освобождения отфашистов, апризыв вновь актуален | Русская весна (rusvesna.su)
190
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това остана в миналото, дневника Таня Савичева през ВСВ по време на обсадата на Ленинград: Женя умерла 28 дек в 12 00 час утра 1941 г. ; Бабушка умерла 25 янв 3 ч. дня 1942 г.;Лека умер 17 марта в 5 час утра 1942 г.; Дядя Вася умер в 13 апр 2 ч ночь 1942 г.; Дядя Леша 10 мая в 3 ч дня 1942 г.; Мама в 13 мая в 7 30 час утра 1942 г. ; умерли все; осталась одна Таняhttps://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0,_%D0%A2%D0%B0%D1%82%D1%8C%D1%8F%D0%BD%D0%B0_%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B0#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%B
189
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в Украйна "белото" ще му е безплатно на тоя. Къде ще напуска?
188
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хораааа, бягайте от Одеса и Харков или се снабдете с вода, храна за месец и се окопайте добре в подземията и избите, за да оцелеете! Ще има бах-ба-бах там!
187
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО трябва да се разпадне, защото всява конфликти между държавите и защитава нацисти и убийци!
186
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искаме славянски съюз, в него да влизат славянски държави, общности и други желаещи държави, за да можем да се защитим от варвари и убийци, като тоя Зеленски и други разни отпадъци! И проблемите да се решават под егидата на ООН, с гласуване!
185
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хорааа, украино-руснациии, взимайте си ръчен багаж и бягайте от Одеса и Харков, там се воюва в момента, бягайте поне докато свърши войната, а тя скоро ще свърши, бягайте в славянските държави, в Белорусия или Русия, там е по-сигурно!