Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори

Никой не бил готов за сериозни разговори
319
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между Русия, Запада и Украйна, заяви, че "все още няма с кого да се говори". Според него никой от западните и украинските политици не е готов за сериозен разговор, а само "се играе пародия на преговори".

Още по темата

"Все още няма с кого да се разговаря. Дадох примери с изявления на украинското, американското и европейското ръководство, на политическата класа. Никой от тях не е готов за сериозен разговор. Те "играят" пародия на преговори под формата на среща в Швейцария. Форматът "Копенхаген" е в абсолютна безизходица", заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV (цитирано на уебсайта на руското външно министерство).

Според министъра организаторите на срещите "чрез шантаж и лъжи" въвличат развиващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи. "Някои от тях участват, но след това ни обясняват, че участват с единствената цел да обяснят безсмислието на подобни мероприятия без участието на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях вече са разочаровани и са спрели да идват на такива събития", каза Сергей Лавров пред ТАСС, предаде БГНЕС.
В началото на 2024 г. украинският президент Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна конференция за разрешаване на конфликта в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство обяви, че мирната конференция ще се проведе на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За участие бяха поканени представители на 160 държави и световни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд покани са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията и не възнамерява да участва в нея. Кремъл заяви, че Москва не очаква никакви резултати от конференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: УкрайнаРусиялавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
4
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
А на теб щом ти е смешно,смей се бре брат;))),това е твое право,което изтича от правото на човека,а не накакъв си там...
185
10
 
4
 
! Отговори
Лудия преди 1 месец
Първо април 2022 г. бяха готови да се изтеглят при федерализация на Украйна и автономност на областите После с признаване на новата реалност на влизането на ДНР и ЛНР в РФ.Сега искат преговори с друга власт в Киев.След два месеца ще кажат,че няма смисъл от преговори.Загубите им са от бившите сепаратисти,наемници и запасняци.Армията им е непокътната и чака Макрон да прати плячка.Това изявление слага край на всякакви преговори.Не,не се оплаква,а оправдава предстоящите действия.
184
3
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
А пък ние,нормални или не казваме:"СЛАВА"на всичко което е урегулирано с международното право!
183
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин е велик.еурожендерете - жалки.
182
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР Много си смешен и ... жалък.
181
5
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
До 178 "омразния на цял свят" Ходи на лекар брат! Ние тук все някак ще се справим бес теб! Свотката вече сме прочели така,че не ни е необходимо да я повтаряш,но щом държиш;))))))
180
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин не е диктатор. Той е пратеник на БОГ, ангел на справедливостта, доброто, възмездието, светлината и мира.
179
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не е агресор. Освободител е тя на поробените от омразният на цял сват фашистки бандеровски ботуш народи.
178
10
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Като цяло Лавров е напълно прав.Няма сериозен европейски лидер който да има авторитет и да седне на маса за преговори.Ама то и Байдън е несериозен.Путин е класи над тях - единствено в неговата лига е китайския Си арабския емир както и японския премиер.Всички други са просто отчайваща трагедия като показателен пример е срещата в Швейцария-абсолютна пародия без Русия.Все едно аз и Иван обсъждаме сексуалния живот на пингвините.Само приказки и нулев резултат
177
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не е направила инвазия на чужда територия. Тя спасява руското население от геноцида на бандеро фашистките орди по крайните си южни европейски територии.
176
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Русия и трябват пет минути за да неутрализира целият така наречен Запад и още пет минути за да го изпари във вечността. Русия ще победи във всякаква война, най - вече ядрена!
175
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР Ние нормалните хора казваме слава само и единствено на България,глуп ендер...
174
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е щото още има непродадена земя в Украйна. Като я продадат и ще се разберат за мир. За последните 2 години Каргил, Дюпонт и Монсанто - трите най-големи производителя на ГМО храни и пестициди в Света(по случайност американски) изкупиха 56% от земеделската земя в Украйна за без пари по време на война. Остават 10% дето са държавни, 30% дето са в големи фирми и още 4% дето са на разни граждани. Мисля че 30-те процента като ги изкупят и ще се помирят.
173
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вместо да си оправят пробития сайт който забива през 15 минути мисирките се надпреварват коя да измисли по т ъъпо заглавие. Лавров се оплакал. На кого бе кокошки про сти,на вас ли? Лавров правилно казва че западняците се правят на опитващи се да преговарят,с една дума лицемери.
172
9
 
7
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
Слава на украйна! Смърт за окупатора!
171
0
 
8
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До175. И констатацията на коментара ти е, че заплатата ти се е повишила и стандарта ти на живот също? Затова ли си толкова щастлив? Радват те погубените невинни човешки животи?
170
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Кураховское направление. В Красногоровка, след като ВС на РФ освободиха огнеупорния завод от омразният на цял свят фашизоиден бандеровски ботуш и пълното осигуряване на неговата територия, руските бойци започнаха движение на север, където са разположени останалите позиции на натовската *** в населения район. В северната част на града има частен сектор, който ще бъде много трудно за зомбитата на киевската хунта да задържат. Настъплението идва и от изток, но там няма сериозен напредък.
169
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 1 месец
и дори руското МО съобщиха за освобождаването на селото. В момента обаче северозападните покрайнини са под контрола на натовската ***, а останалите руини на н.м. са в сивата зона. Украински източници не съобщават за загубата на н.м., така че има два варианта. Или зомбитата на киевският наркокартел успяха да си върнат част от н.м., или ВС на РФ нямат пълен контрол над него. Сега в района на Невелское се водят насрещни боеве.
168
3
 
5
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Селидовско н-ние. В северната част се водят боеве по цялата линия Уманское-Нетайлово. През последните 24 часа боеве, частите на ВС на РФ не успяха да се придвижат напред. В Нетайлово се водят нарсрещни боеве. Части на ВС на РФ настъпват в централната част на н.м.. Съобщава се, че те са успели да започнат боеве в близост до местно основно училище. Разпространените по-рано съобщения за предстоящото падане на Нетайлово се оказаха преждевременни. Има още много работа. Но съобщенията за превземането на Невелское се оказаха много по-преждевременни. Много големи телеграм канали
167
4
 
3
 
! Отговори
2 преди 1 месец
Сега руските ВКС нанасят удари по тях. На юг ВС на РФ атакуват Сокол. Водят се насрещни боеве в тази област. Зомбитата на киевският наркокартел се опитват да попречат на руските бойци да стигнат до покрайнините на селото.