Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори

Никой не бил готов за сериозни разговори
319
Лавров се оплака: Няма с кого да се говори от Запада, пародия на преговори
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров, коментирайки възможността за преговори между Русия, Запада и Украйна, заяви, че "все още няма с кого да се говори". Според него никой от западните и украинските политици не е готов за сериозен разговор, а само "се играе пародия на преговори".

Още по темата

"Все още няма с кого да се разговаря. Дадох примери с изявления на украинското, американското и европейското ръководство, на политическата класа. Никой от тях не е готов за сериозен разговор. Те "играят" пародия на преговори под формата на среща в Швейцария. Форматът "Копенхаген" е в абсолютна безизходица", заяви Лавров в интервю за босненския телевизионен канал ATV (цитирано на уебсайта на руското външно министерство).

Според министъра организаторите на срещите "чрез шантаж и лъжи" въвличат развиващите се страни и страните от Глобалния юг в такива срещи. "Някои от тях участват, но след това ни обясняват, че участват с единствената цел да обяснят безсмислието на подобни мероприятия без участието на Русия и въз основа на ултиматуми. Някои от тях вече са разочаровани и са спрели да идват на такива събития", каза Сергей Лавров пред ТАСС, предаде БГНЕС.
В началото на 2024 г. украинският президент Володимир Зеленски поиска от Швейцария да организира мирна конференция за разрешаване на конфликта в Украйна. На 2 май швейцарското външно министерство обяви, че мирната конференция ще се проведе на 15 и 16 юни в град Бюргенсток.

За участие бяха поканени представители на 160 държави и световни организации. По думите на швейцарския президент Виола Амхерд покани са изпратени на представители на Бразилия, Индия, Китай и Южна Африка, както и на папа Франциск. Русия не е получила покана за конференцията и не възнамерява да участва в нея. Кремъл заяви, че Москва не очаква никакви резултати от конференцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още по темата: УкрайнаРусиялавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
6
 
12
 
! Отговори
Костя преди 1 месец
Лавра,чакам те на телефона.
205
3
 
4
 
! Отговори
Вова преди 1 месец
Зингаревич, как върви прането на заграбеното от Украйна в Ботев Пловдив? Да не забравите да плащате на тролчетата редовно!
204
7
 
13
 
! Отговори
БГ сме с Украйна преди 1 месец
можеше да се говори преди руските терористи да са избивали цивилни и деца в Украйна .. преди да са разрушили домовете им. Сега вече е късно. Може да се говори за присъди в Хага и репарации.
203
6
 
11
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Още много десетилетия в московските блата сами ще си приказват. И ще плащат. Всяка счупена тухла и отнет живот в Украйна.
202
4
 
11
 
! Отговори
505 преди 1 месец
Говерете си с ким чен ун
201
4
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Той,не се оплаква,как преговори без Русия,тя е поставила условията,другите са без значение.
200
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сергей Лавров отговаря на Лойд Остин, който по-рано каза: Ние няма да загубим в Украйна. Сергей Лавров му заявява: Ето как си признахте, че вие воювате срещу нас в Украйна.
199
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лавров сам да си говори като няма с кого!
198
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе лошо няма точно твоя генофонд да се изчисти, но защо трябва да се чувстваш съпричастен към славянските гени?! Българите сме ***, което ни прави без генетична стойност. Войната в Украйна е за ограничаване на славянския ген като потенциално способен да контролира еврейския такъв. Все пак Хазария е разбира от Киевския руснак Светослав 1! Жалкото за Русия е, че след биохакинга на Син Дзинпин в момента във Франция, Китай ще нападне Сибир.
197
1
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
А, бе, модер автор ите! Каква цивилизация, какви кобилица, бе?! Цвили и кобили, бе!
196
13
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 1 месец
Със западните кифли не е възможен нормален разговор. Все едно да разговаряте с някой боневист от съдери София. Звездите каквото им наредят, това ще е.
195
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С крепостни голтаци няма кой да говори! Айде марш, нагли руски поробители! Разбирам поне да бяхте богати, поне населението ви да не беше от тотални пияндета, живеещи до 40 и със среден доход извън големия град 150$.
194
5
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Ние нормалните хора казваме слава само и единствено на България,глуп ендер... -----///----- България в момента, а и от доста време, е пародия на държава, с *** пародия на ръководство и докато не се изрине всякаква русофилщина, а Зеления чорап и Тиквата да се обесят, няма да мръднем от дъното.
193
11
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Чебурашките да се изтеглят до границата отпреди февруари 2022 год. и може да се появят кандидати за сериозни преговори.
192
6
 
11
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
И ние имаме атомни бомби,ще се пържим щом трябва,но няма да е руско!!!
191
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво има да се говори с тея главорези? Само защото имат атомни бомби си мислят, че всякакви престъления са им позовлени.
190
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Загубите им са от бившите сепаратисти,наемници и запасняци.Армията им е непокътната -----///------ Нали! Те сичките им танкисти, артилеристи и пилоти, които отидоха при Кобзон, са се пандизчии и наемници. А бившите сепаратисти и мобилизираните от "новоросия", тях не ги броим за хора...
189
4
 
19
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
РУСКИЯ КАТЪР, ДА ПОЧНЕ ДА СИ ГОВОРИ, САМ..ХАХАХА
188
4
 
9
 
! Отговори
82-ОМБР преди 1 месец
След 3 дни...след месец...след превземането на Херсон...след доставките от С Корея...след превземането на Авдеевка...след два месеца...ццц!
187
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С терористи не се преговаря.....с лошодей хич