НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната

Алиансът ще го направи, ако Русия пресече едната от тях
386
НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната
Снимка: Pixabay

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.

"За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", заявява италианското издание.

Още по темата

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание. /БТА, Асен Георгиев/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
7
 
8
 
! Отговори
ВЪХ НЕДЕЙ преди 1 месец
НАСРАХТЕ СЕ 'БРАТЯ" УРКИ И НАЙ ВЕЧЕ ЗАДАДНЯЦИ И САЩ!А ти ми покажи поне една лазерна остановка в космоса и нейната централа за ток?
259
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АНОНИМКО, пак започна да плюеш руснаците.Спри се, няма кой пари да ти даде, а цяла Русия не ти е виновна че са те е.....л като малък някой пиян руснак!
258
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще Смачка натовските офицери и наемници и без да пресича червени линии. НАТО е един жалък политичрски съюз с огромно самочувствие, но без покритие.
257
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЕЗ ПАНИКА, МОЛЯ ! Лазерите от спътници още не са влезли в употреба. НАТО ги пази за моменти като използването на ядрено оръжие в края на Втората Световна. Сега изпразват складовете от прашки, лъкове със стрели и копия.
256
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В момента,в който се намеси Нато ще има милиони избити европейци,това ли искат педофилите като Макрон ?
255
6
 
11
 
! Отговори
Чери00 преди 1 месец
НАСРАХТЕ СЕ 'БРАТЯ" УРКИ И НАЙ ВЕЧЕ ЗАДАДНЯЦИ И САЩ!
254
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нато не беше ли отбранителна структура?Като какви поставят червени линии?!?!?Трябва ли Париж или Лондон да станат пустиня,за да се вразумят откачалниците в Нато?!?!?
253
3
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Демек НАТО лъжливо се представя за отбранителна организация, а е всъщност военен пакт с по-широки цели.
252
8
 
3
 
! Отговори
рускиТРОЛмеРАЗСМИВА преди 1 месец
251
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече имаше Предостатъчно години.И самият Европейски гражданин,да сложи" Червените Линии" между " НАТО" и РЕАЛНОСТТА и случващото се в Неговата Европа!-:) НАТО хваща " дедовия" на Европееца!-:) Само стойте и Гледайте! Тепърва предстои!-:)
250
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БЕЗ ПАНИКА МОЛЯ, НАТО СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ! А ГАЗ И ПЕТРОЛ ВСЕ ПО МАЛКО ЩЕ ПРОДАВА РУСИЯ ! И ДЕНГИ КАТО СВЪРШАТ, КРЕМЪЛ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ГЪЛЪБЧЕТО НА МИРА !
249
8
 
17
 
! Отговори
Ко е туй НАТО преди 1 месец
Кой го е упълномощил да чертае червени линии където и да било? НАТО не представлява никого и нищо - една умряла изгнила *** ...аска структура! Колкото по плещи натото, толкова по велик ми е ПУТИН!
248
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След като Путин завладее Украйна, ще прегази и Европа и тогава не ми се мисли, но ми се струва че ще изпрати всички евроатлантици в Сибир, където ще умрат от студ, но преди това ще ги накарат да се отрекат от евроатлантическите ценности!
247
12
 
5
 
! Отговори
българин европеец преди 1 месец
Ха ха , как ги е запържило под опашката нашите комунисти. Безродниците са наскачали да бранят големия им брат.
246
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не провокирайте!
245
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО трябва да се разпадне, за да има мир и благоденствие в цяла Европа, а не конфликти!
244
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
путин умря в 2022. Куклата, която имитира жужето ме разсмива. Руските ядрени оръжия Сармат са с изтекъл срок на годност, който е 10 години. Отдавна плъховете са им изгризали кабелите, а допотопните им платки от зората на електрониката отдавна са мухлясали. Когато преди година Байдън беше на посещение в Киев, Кремълските мозъци наредиха да бъде изпратена една Сарма без ядрен заряд до Киев. Сармата се самовзриви при изстрелване над силоза си. ТОЛКОВА ЗА РУСКОТО ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ !
243
8
 
8
 
! Отговори
До 254 преди 1 месец
Естествено. Пияният танкист-ефрейтор е нямал хал хабер от огнестрелно оружия, но е бил камсамольски секретар в овенният руский завод в който е работил отвлеченият от paшиcтитe Хуго Шмайзер. Какво съвпадение. :(:):)
242
23
 
14
 
! Отговори
Войн преди 1 месец
Голям бой ще ядат джуджетата. Постоянно плямпат, че се биели с НАТО, но ако НАТО се намеси, няма да има бой, а побой на вaтeнkитe. :):):)
241
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До малко за политика И сещаш ли се дали би дошъл Си в България? Не естествено, защото ние нямаме национален суверенитет. Тук би имало смисъл само да преговаря с посолството, но за целта не е нужно да идва в България, ще си се среща с малооуумника от белия дом. А ние ще завиждаме на тези, които имат собствено управление и не ги управляват от местното посолство.