НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната

Алиансът ще го направи, ако Русия пресече едната от тях
386
НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната
Снимка: Pixabay

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.

"За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", заявява италианското издание.

Още по темата

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание. /БТА, Асен Георгиев/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
8
 
10
 
! Отговори
До малко за политика преди 1 месец
Китай има среща в Сърбия и Унгария. Мен това ми говори,че Русия ще се свърже с Унгария като превземе Одеска област...
239
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 242 Хвърлил ти я е на главата, но понеже е чист чвор цялата, нищо ти няма и продължаваш да повтаряш тая груупоост отново и отново.
238
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Каква война ? 237 Шапка ти свалям! Фантаст! Страхотна измислица. Само за да слезеш на земята ти цитирам Борел. Преди два дни от официалната трибуна каза, че ако престанат заедно със САЩ да финансират Украйна, тя ще фалира за по-малко от 2 седмици. А ти продължавай да пишеш измислици.
237
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червени линии??? Според статия на Мишл Полска, няколко дни след евентуалните тактически удари на Русия Полша ще престане да съществува, а трибалтийските "тигри" без ядрено оръжие и с всичките разположени там натовски военни, ще просъществуват от 3 до 12 часа, при евентуална атака от Русия.
236
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Неотдавна в английския вестник Сън писаха, че според изчисленията на техните военни, 8 до 6 тежки руски ракети, от типа на "Сармат" или "Воевода", с по 10 броя бойни глави могат да ликвидират Англия и островите наоколо от картата на земята. Сън публикуват все някакви такива кресливи статии, но дори и да не ги скрият под вода, такъв удар ще ликвидира цялата им цивилизация. Дано глаамаавите им управници да имат акъл да преценят това.
235
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 230, признай си, че си докопал гранатата и си си я скрил отзад в комуникационното отвърстие с което си комуникирате почитателите на евро-гей "ценностите", затова си така развълнуван?
234
3
 
9
 
! Отговори
Каква война ? преди 1 месец
Украйна декларира увеличаване на проходите си от туризъм, в сравнение с предвоенни години. Румънците вече се похвалиха че Украйна им е любима дестинация.... декларира износ на рекордни количества зърно ... показа статистика за покупката на рекорден брой луксозни коли. Правителството изнесе доклад за повишаване на валутните резерви на страната ...... Война ? Сигурни ли сте ? Защо страна в състояние на война би могла да се похвали с подобни рекорди ?
233
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия днес извика във външното си министерство послаианиците на Франция и Англия и официално ги уведоми, че ако продължават както до сега, ще последват съкрушителни (по всяка вероятност ядрени) удари по техните военни в Украйна, Европа и навсякъде по света, където е необходимо. Но като първа стъпка след евентуалното въвеждане на техни войски в Украйна обещават ядрени удари по всички центрове за вземане на решения на НАТО в Европа. Остава само въпроса дали ще ударят и базите в България?
232
5
 
12
 
! Отговори
Жалко, че Беларус преди 1 месец
няма да се намеси. Да видим как отпада една червена линия. Натовците могат да нападат само подмолно с НПО-та, затова вдигнаха такава джабала за закона в Грузия. При нас заради НПО-тата се напълни с *** да ли.
231
3
 
20
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
немцире имат муниции за 5 дена интензивни бойни действия, французите за 3, нашите складове са празни, предполагам и на всички дето пращат в Украйна. Е с какво искате да спрете руснаците? ...
230
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия никога не е имала претенции да напада Европа, въпреки лъжите на краварчетата. Да припомня на слабоумните , че Областите с рускоезично население Луганск и Донбас поискаха военна помощ от Русия след години на геноцид и бомбандировки от укро армията. И КАКТО ВСИЧКИ ВИЖДАТ Русия не напада Киев за да приключи веднъж завинаги с укронацистите а води сражения единствено в Донбас и Луганск. За какво и е да напада други страни? В момента в който Укрия признае Донецк и Луганск и войната ЩЕ СПРЕ...
229
5
 
15
 
! Отговори
Мухаха преди 1 месец
Още миналата година на един от ЛГБТ+ прайдовете в Брюксел НАТО декларира 47% ЛГБТ+ армейски състав в редиците си. Включително и в командния си отдел. Ахахахахаха. Близо всеки втори е с обратни наклонности. Това се отнася и за Американската армия. Там Тръмп се беше опитал да им ограничи бройката на обратни, ама Байдън му отмени разпорежданията. Спомняте ли си натовските войничета дето туъркваха / въртяха си ду*тата / в един бар във Хърватска и ги бяха ошамарили. ТАЗИ армия ще воюва срещу Русия
228
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
малко сираче намери граната, случайно я забрави на Лавров в чорбата...
227
1
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
А ***.ля постави кафеви линии в тоалетните на бункера.
226
14
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Аа сакън, никакъв атом. Рашките ги чака бавна смърт. Ще ми мият чиниите преди това.
225
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Празни заплахи-ясно е, че никой не само притрябвали прибалтиките, които в момента няматп нито икономики, нито ресурси, нито поне население, а Беларус няма и намерение да се намесва и никой не я е молил, така че по-спокойно и не нагнетявайте излишно напрежение.
224
6
 
5
 
! Отговори
НЯМАденгиНЯМАмацква преди 1 месец
223
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само Възраждане !Напред с Костадинов !
222
3
 
20
 
! Отговори
Тръмпист преди 1 месец
Скоро ще се върне истинския президент и ще се възцари мир!
221
3
 
29
 
! Отговори
Въпрос преди 1 месец
Какво стана с изборите в Украйна? Кой сега е президент там?