НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната

Алиансът ще го направи, ако Русия пресече едната от тях
386
НАТО определи две червени линии и заплаши да се намеси пряко във войната
Снимка: Pixabay

Алиансът е готов да се намеси пряко във войната в Украйна, ако Русия пресече една от две червени линии, съобщава италианският в. "Република", цитиран от Укринформ и УНИАН.

"За пръв път от началото на войната НАТО определи, по много поверителен начин и без официални изявления, две червени линии, след пресичането на които може да се стигне до пряка военна намеса в конфликта в Украйна", заявява италианското издание.

Още по темата

Първата червена линия е намесването на трети страни, като Беларус.

Втората червена линия са военни провокации срещу балтийските страни, Полша или Молдова. Подобни провокации са възможни в период на засилено объркване, като например по време на предизборни кампании в Европа и в САЩ, отбелязва Укринформ. В същото време обаче в момента няма оперативни планове за изпращането на войски, а само оценки на възможни спешни действия в най-краен случай.

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да призове Китай да "спре Москва" на днешната си среща с китайския си колега Си Цзинпин, отбелязва италианското издание. /БТА, Асен Георгиев/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
280
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Ако Кремъл употреби, Не се пени, стой кротко, голяма война няма да има, скоро всичко ще приключи, но това зависи и от участниците, разбира се!
279
16
 
5
 
! Отговори
Ако Кремъл употреби преди 1 месец
Ако Кремъл употреби ядрено оръжие в Украйна, или където и да било другаде, това ще е краят на Русия ! Заради територия нищожно по малка от територията на РФ, Русия ще загуби всичко ! Защото за последните 110 г. Русия загуби над 20 000 000 образовани руснаци, които предпочетоха да емигрират на Запад, в Цивилизацията. В Русия останаха на висши позиции екземпляри с примитивно първосигнално мислене. Западът спира да подарява технологии и не позволява на тези *** да диктуват условия !
278
15
 
9
 
! Отговори
Късопиш Копейкин преди 1 месец
Путин и Медведев са скапани терористи, дори изборите с които бяха избрани са непризнати от мнозина.
277
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И във видеото дори са пропуснали да споменат, че руския танк Т34 е бил много по-маневрен от немските, които са нямали такива възможности изобщо!
276
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
110 г. УПАДЪК НА РУСИЯ ! За последните 110 години повече от 20 000 000 образовани руснаци са напуснали Русия и са обогатили със способностите си Западната Цивилизация. Защото Западната Цивилизация цени Човека, който се Самоусъвършенства !
275
1
 
3
 
! Отговори
Кирчо Арварда преди 1 месец
ВСИЧКИ МЕДУЗИ ОТ ПП ТРЯБВА ДА СИ НАПЪЛНИМ УСТИТЕ СЪС ШИТОВЕ И ДА СЕ ВАЛЯМЕ ПРЕД РУСКОТО ПОСОЛСТВО!
274
2
 
5
 
! Отговори
Бай ШОЛЦ преди 1 месец
Най жалкия канцлер след меркел обещал на изчезващите балтийци да им прати контингент от готвачи и пияници понеже само това е останало от мърлявия и разгромен Бундесвер!Щели да варят гулаш на балтийските *** и да им пеят новогодишни песни тъжни и протяжни като загубената им Германия превзета от арабски кланове!
273
1
 
6
 
! Отговори
Ефим моисеевич гусев преди 1 месец
Говори се по сурдинка ,че в америкаснките ракети имало екстременти от дядя Бидонкин ствар и вонящ!Били направени от китайски пиратки!Жалкия им пейтриът така се изложи в Израел ,че дори и Сомалия не искала да чуе за него!
272
0
 
5
 
! Отговори
Хан Талибан преди 1 месец
Напомням, че когато погнахме нато и американчетата със сопи и магарета, те се скъсаха да бегат и оставиха тук милиарди военно оборудване. Русия не язди магарета и не се бие със сопи бухахахах бухахахахха бухахаххаха
271
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
на среща с представители на прибалтийските републики в Латвия Шолц е заявил, че Германия е готова да изпрати 35 хиляди немски войници в помощ на съюзниците от Североизточна и Централна Европа
270
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Минск ще изчезне за секунди, като показно какво очаква мужиките.
269
6
 
8
 
! Отговори
тт преди 1 месец
Що па да не се намеси Беларус? Значи може целия свят да се намесва и да праща оръжия на кокаиновия, Беларус не може. Аре у лево!
268
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що така изнервено с големите букви - всеки доброволен тор от Нато е една спесвена парица от наша страна .А и бизнеса си върви прекрасно,искате снаряди и патрони -ние сме насреща .Евтиниика
267
15
 
2
 
! Отговори
Кремъл блъфира преди 1 месец
УКРАЙНА ПОЛУЧАВА СНАРЯДИ ЗА АРТИЛЕРИЯТА И ДЪЛГОБОЙНИ РАКЕТИ ! КРИМСКИЯТ МОСТ И СУХОПЪТНИТЕ СНАБДИТЕЛНИ ВРЪЗКИ ЗА РУСКАТА АРМИЯ СА ОБРЕЧЕНИ ! КРЕМЪЛ НЕРВНИЧИ И БЛЪФИРА ОБИЧАЙНИТЕ ЕЖЕГОДНИ ПРЕНАПИСВАНИЯ НА ХАРТИЕНИ ПРОТОКОЛИ ЗА АТОМНИТЕ СИ СИСТЕМИ, ВСЕ ЕДНО, ЧЕ СА ВОЕННИ МАНЕВРИ !
266
14
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Абе нали според рософилите великата руска армия се бие с Цялото НАТО в Украйна. А те от НАТО не разбрали де.
265
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти да видиш, Вовата си пие водката и се страхува
264
8
 
22
 
! Отговори
Спеца преди 1 месец
Голяма глупост е Запада да се надява , че Китай и Русия ще си играят поотделно на войни и че спящия с бабички във Франция ще раздели тази двойка , която на практика спечели войната със Запада по телефона!
263
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е расизъм спрямо лините с други цветове на дъгата
262
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Ако НАТО се намеси директно с войска, то ще избухне 3-та световна война. Опасно е! Русия ще напада първо Европа. Страхуват се от САЩ, но ще започнат с по-слабите.
261
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
смешници,и да нарушат руснаците червените ви линии освен да се насерете в гащите нищо друго няма да направите