ѕутин: »зползването на руските активи от «апада н€ма да остане без отговор

“е били кражба, ко€то н€ма да остане ненаказана
14 юни 2024 20:23, ≈лка ¬асилева
189
ѕутин: »зползването на руските активи от «апада н€ма да остане без отговор
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

–уски€т президент ¬ладимир ѕутин за€ви днес, че плановете на западните страни да предостав€т на ”крайна заеми, използвайки лихвата от замразените руски активи в чужбина, са кражба, ко€то н€ма да остане ненаказана, съобщи –ойтерс.

ќще по темата
ѕутин, говорейки на заседание на руското ћинистерство на външните работи, за€ви, че начинът, по който «ападът се държави спр€мо ћосква, показва, че вс€ка страна може да стане жертва на подобно замраз€ване на средства.

" олкото и да разкрас€ват, кражбата си остава кражба и н€ма да остане ненаказана", за€ви той пред ръководството на руското ћ¬н–.

"—ега става очевидно за всички държави, компании и суверенни фондове, че техните активи и резерви далеч не са сигурни, както в правни€, така и в икономически€ смисъл на думата. ¬секи може да бъде следващи€т на опашката за експроприаци€ от —јў и «апада".

ѕутин говори ден след като лидерите на √-7 се споразум€ха по общите насоки как да предостав€т 50 млрд. долара заеми за ”крайна, като се използват лихвите от руските суверенни активи, замразени след началото на руското нахлуване в съседната страна.

—ъщевременно руски€т президент за€ви, че светът е стигнал точката, след ко€то н€ма връщане назад в определ€ни€ от него „срив на западни€ модел на глобалната сигурност“. “ой обвини ¬ашингтон, че подкопава глобалната сигурност с оттегл€нето си от споразумени€та за ограничаване на въоръжението.

ѕутин за€ви, цитиран от “ј——, че –уси€ е заинтересувана протичащи€т в момента диалог по създаването на система за неделима сигурност – „утвърждаването в световните дела на принцип, в който сигурността на едни да не се осигур€ва за сметка на други“ - да се води включително и в рамките на ќќЌ.

—поред руски€ президент „потенциалът на Ѕ–» — ще му позволи с времето да стане една от основните регулиращи институции на многополюсни€ св€т“. “ой за€ви, че страната му ще окаже съдействие на процеса на плавното включване на нови страни членки в обединението. (Ѕ“ј)

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


189
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
163
0
 
9
 
! ќтговори
¬ъпросче преди 1 месец
’м, странно. Ќеизвестно защо, за 4 ( четвърти ) път ме три€т. ƒа не би да има н€какви правила, които не спазвам ?  ой да ти каже...“а, да питам пак.«абел€зал съм, че ако напишеш к.U.r. или н€ко€ друга неприлична дума, те цензурират със звездички. ≈то така - ***. ќбаче ако напишеш путин, не те цензурират. Ќ€кой знае ли, защо е така ?
162
0
 
12
 
! ќтговори
преди 1 месец
 радеца вика дръжте крадеца
161
11
 
1
 
! ќтговори
ѕ”“»Ќ преди 1 месец
 ј«ј, „≈ “≈«»  ќ»“ќ —ј ¬«≈Ћ» “ќ¬ј –≈Ў≈Ќ»≈, ў≈ ѕќƒЋ≈∆ј“ Ќј ѕ–≈—Ћ≈ƒ¬јЌ≈. ћќ∆≈ ƒј »ћј "¬Ќ≈«јѕЌ»" —ћЏ–“Ќ» —Ћ”„ј» Ќј ≈¬–ќ ј“ЋјЌ“»÷» јЋ„Ќ»
160
2
 
12
 
! ќтговори
—ата Ќј“ќ преди 1 месец
ƒа не забрав€ме, че в –уси€ има страшно много западни активи и материална база, на големи западни фирми -----///------  ато например? ѕразни халета и офиси ли?
159
4
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
путин пак се сърди по телевизора. “е му пръснаха халката, той малумника иска още киреч. —тана за посмешище пред ц€л св€т. »маше надежда за руси€ ама хората се отдръпнаха от не€, защото той € уби. »два време да увисне от н€кой прозорец.
158
19
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
 огато си васал на —јў е така!  ато ти кажат фалирай - фалираш.  рай на европата!!!
157
1
 
3
 
! ќтговори
’а добър ден! преди 1 месец
¬ »спани€ и в други страни от свободни€, демократичен св€т с работеща пазарна икономика, миналата година решиха че частни фирми печел€т много и им наложиха извънреден данък. “ака че ѕутин го работ€т съвсем наравно със западните фирми.
156
4
 
20
 
! ќтговори
јЅ” ≈Ћ ћќƒ преди 1 месец
ћозъкът му не е кръвоснабден.
155
19
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«апада си вкарва автогол на финансовата система, резултата е че парите напускат западните трезори това води до обезценка на долар и евро, т.е. упорита инфлаци€. —лед като се разкарат Ѕайдън и сие ще го отчетат като √олеми€ гаф обезкървил запада.
154
22
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒа не забрав€ме, че в –уси€ има страшно много западни активи и материална база, на големи западни фирми.
153
10
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ќтговорът ще бъде съкрушаващ. –уси€ ще си свали червените шалвари до глезените.
152
12
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
риси€ на кол то€ дребни€ нали пускаше гей шутки цап царап сега да си €де каквото е пос€л да му мисл€т zедниците това е само първрата капка всрки саборен камък в ”крайна ще го плат€т в 20 торен размер
151
25
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
–уси€ не е загубила войната, че да плаща репарации на запада и украйна и със сигурност ако намер€т начин да си присво€т руските активи, последстви€та ще са много сериозни, но не за –уси€.  олкото до ”крайна-да не потриват нетърпеливо ръчички. ”крайна н€ма да види и долар от руските пари.
150
23
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»зползването на руските активи ще бъде чиста проба кражба и говори само за едно-на запад закони н€ма. ¬ъзмущавате се как комунистите са си присво€вали чужди имоти и са ги експроприали , а нима това не е същото? ѕълен произвол. ’убавото е, че ще доведе до отлив на капитали от западните банки,. ’ората ще разберат, че активите им винаги могат да бъдат замразени и присвоени, ако западът нещо ги погледне на крива.
149
9
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
подул се е от спирт скрийтего да не се излага пред хората
148
5
 
23
 
! ќтговори
ћалей преди 1 месец
јко му докопат личните сметки!
147
10
 
18
 
! ќтговори
morgan преди 1 месец
ти н€маш нищо всичко е заграбено от хора на други държави на какво се над€ваш лелипутно джудже
146
13
 
27
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
путин е малък но за сметка на това жалък
145
11
 
24
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«абел€звате ли как шебе ка от снимката дегенерира с всеки изминал ден. Ќе че дърти€ в Ѕели€ ƒом е с акъла си, но това джудже излъчва зло с вс€ка клетка от т€лото си.
144
8
 
19
 
! ќтговори
–епарациите започват преди 1 месец
....те това е положението др0гаре плоскоземи, а вие си избирайте!!!